Breaking

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ! Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο πατέρας του -Τα δύσκολα χρόνια – Το ταξίδι στην Ελλάδα

w30-162148Antetokounmpo12345

Σε ηλικία 53 ετών άφησε αιφνίδια την τελευταία πνοή του ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο. Ο πατέρας των Γιάννη, Θανάση, Κώστα, Άλεξ και Φράνσις υπέστη ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μιλγουόκι, όπου αγωνίζεται ο Γιάννης. Άδεια πήρε από τον Παναθηναϊκό, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για να ταξιδέψει στην Αμερική.
Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Νιγηρίας στα νεανικά χρόνια του, ενώ το 1991 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζηγό του, Βερόνικα.

PATERAS_ANTETOKOYNMPO

Ο άνθρωπος που ώθησε τα παιδιά του στον αθλητισμό
Ο Τσάρλς Αντετοκούνμπο αγαπούσε τον αθλητισμό. Στα νιάτα του ήταν ποδοσφαιριστής και μαζί με τη σύζυγό του, Βερόνικα, άφησαν τη Νιγηρία. Επειτα από σύντομη παραμονή στη Γερμανία ήρθαν στην Ελλάδα το 1991 για μία καλύτερη ζωή. Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο αλλά και η μητέρα των παιδιών Βερόνικα (είχε ασχοληθεί με τον στίβο) έφτιαξαν DNA πρωταθλητών στον Γιάννη, στον Θανάση, στον Κώστα, στον Αλέξανδρο και τον Φράνσις! Τσαρλς Αντετοκούνμπο
Ηταν ποδοσφαιριστής και ένας τραυματισμός τον έφερε στην Ελλάδα… που έμελλε να γίνει η δεύτερη πατρίδα τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειας του.
Ο «διωγμός» από τη Νιγηρία
Ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο ήταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι που άντεξε σε πολλές δυσκολίες και δικαιώθηκε με την πρόοδο των παιδιών του. Εκπρόσωποι δυο φυλών που ήταν σε εμφύλιο, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους το Λάγος της Νιγηρίας, για να ζήσουν ήρεμοι και αγαπημένοι.
Ο μοιραίος τραυματισμός που τον έφερε στην Ελλάδα
Ο πατέρας Αντετοκούνμπο ήταν ποδοσφαιριστής στην ομάδα Sunshine Stars F.C. που εδρεύει στο Ondo State και είναι στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Αντετοκούνμπο πατέρας
Ταξίδεψαν στη Γερμανία, όπου ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο θα έπαιζε ποδόσφαιρο. Ομως, ένας τραυματισμός στο χιαστό γκρέμισε τα όνειρα του για μία καριέρα στο ποδόσφαιρο.
Η ομάδα που τον είχε καλέσει τον άφησε στο έλεος του Θεού. Ηταν ανασφάλιστος. Δεν μπορούσε καν να κάνει εγχείρηση, ενώ οι επιδόσεις της Βερόνικα στο άλμα εις ύψος, δεν αρκούσαν για να σώσουν την κατάσταση. Το ζευγάρι δεν έβρισκε δουλειά και έπρεπε να αναζητήσει τη νέα του πατρίδα.
Το ταξίδι στην Ελλάδα
Το 1991 ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο ταξίδεψαν για την Ελλάδα. Ο γιος τους Φράνσις, παρέμεινε πίσω στο Λάγος με τον παππού και την γιαγιά του. Νοίκιασαν ένα σπίτι στα Σεπόλια και προσπαθούσαν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, με διάφορες δουλειές.
Βρήκαν τη στοργή και την αλληλεγγύη που χρειάζονταν στο πρόσωπο της γειτόνισσας τους, Μαριέττας Σγουρδαίου, την οποία ο Θανάσης φωνάζει μέχρι και σήμερα «νονά».
Η οικογένεια Αντετοκούνμπο
Οι δυσκολίες πολλές και τα έξοδα ακόμη πιο πολλά. Ένα χρόνο μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα αποκτούν τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Το 1994 γεννιέται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ τέσσερα χρόνια μετά το 1998 η οικογένεια μεγαλώνει με την άφιξη του Κώστα Αντετοκούνμπο.
Το 2000 η οικογένεια ολοκληρώνεται με τον Αλέξανδρο Αντετοκούνμπο, που για τα αδέλφια του, είναι και ο πιο ταλαντούχος μπασκετμπολίστας στην οικογένεια.
Τα δύσκολα χρόνια
Αν και τα παιδιά Αντετοκούνμπο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, δεν απέκτησαν αυτόματα το δικαίωμα της ελληνικής ιθαγένειας. Έως την ηλικία των 18 ετών δεν είχαν επίσημα έγγραφα και δεν ήταν πολίτες ούτε της Ελλάδας ούτε της Νιγηρίας. Αντετοκούνμπο
Μεγάλωσαν στην συνοικία των Σεπολίων. Εκεί, στο μπασκετάκι της γειτονιάς έκαναν τα πρώτα τους όνειρα για το NBA.
Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας ήταν δύσκολες, καθώς οι γονείς τους έβγαζαν λίγα χρήματα. Ο Τσαρλς δούλευε σε πάρκινγκ αυτοκινήτων και η Βερόνικα πρόσεχε ηλικιωμένους.
Έτσι, ο Γιάννης μαζί με τον αδερφό του τον Θανάση έβγαζαν τα προς το ζην πουλώντας γυαλιά ηλίου, τσάντες, βραχιολάκια και ρολόγια στις υπαίθριες αγορές. Αντετοκούνμπο
Τα βράδια -όταν όλη η οικογένεια μαζευόταν στα δύο δωμάτια του φτωχικού τους στα Σεπόλια και αργότερα στου Ζωγράφου-, οι γονείς τους, τους δίδασκαν πως να αντιμετωπίζουν τις κακοτοπιές…
Τους συμβούλευαν να μην έχουν μίσος μέσα τους, να εκτιμούν και να σέβονται τους ανθρώπους, ακόμη κι αν αυτοί τους αποπαίρνουν. Και τους πίεζαν να διαβάζουν τα μαθήματά τους, γιατί μέσα από το συνδυασμό εκπαίδευσης και οικογενειακής παιδείας, θα γίνονταν καλύτεροι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου