Από σύγχρονες κλινικές μελέτες που είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά, αποδεικνύεται ότι από την ένταξή της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση, δημιουργείται «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνεται η «κακή» χοληστερίνη εν
ώ στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς!
Μάθετε περισσότερα εδώ:
Ντομάτες γεμιστές με σταφίδα, καστανό ρύζι και κουκουνάρι
Υλικά
- 8 μεγάλες ντομάτες
- 1 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κούπα καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, parboiled 10΄
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- ¼ κούπας σταφίδες
- ¼ κούπας κουκουνάρι
- ¼ κούπας δυόσμο
- ¼ κούπας άνηθο
- 2 κούπες νερό
- 1 ½ κ.γ. αλατοπίπερο
- 1 κούπα του εσωτερικού της ντομάτας, αλεσμένο
- ¾ κούπας ζεστό νερό
Διαδικασία
Κόβουμε την κορυφή της κάθε ντομάτας σχηματίζοντας μικρά καπάκια.
Βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους και κρατάμε μια κούπα.
Πολτοποιούμε το εσωτερικό τους καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε λίγο, για 2-3 λεπτά, το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει. Το ψιλοκόβουμε, το ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τα μυρωδικά, το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις 2 κούπες νερό.
Βάζουμε το καπάκι στο σκεύος και μαγειρεύουμε τη γέμιση για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το καστανό ρύζι parboiled 10΄ και μαγειρεύουμε τη γέμιση για άλλα 2 λεπτά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά πριν γεμίσουμε τις ντομάτες. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση και πριν από 5 ημέρες και να τη βάλουμε στο ψυγείο, φέρνοντάς τη σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, βάζουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί που να μην τους αφήνει πολύ χώρο και γεμίζουμε την κάθε μια.
Τις καλύπτουμε με το καπάκι τους και με ένα πινέλο αλείφουμε την κορυφή και γύρω τους με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε ¾ κούπας ζεστό νερό στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου