Breaking

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Αυτός ο λεβέντης είναι ο πρώτος των πρώτων στη Σχολή Ικάρων!

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων ήρθε στο φως μια υπέροχη ιστορία αριστείας και επιβράβευσης από τα Χανιά.Μιλάμε, φυσικά, για την επιτυχία του 17χρονου Μανόλη Αρχοντάκη, μαθητή του 2ου Λυκείου Χανίων, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 19.140 μόρια στο δεύτερο πεδίο, γεγονός που του έδωσε το δικαίωμα να εισαχθεί στην σχολή Ικάρων στο τμήμα των ιπτάμενων.

Συνέντευξη στον Κώστα Ηλιάδη
Το success story του Μανόλη προκάλεσε πραγματικά πάταγο σε ολόκληρη την Κρήτη!
Είναι χαρακτηριστικό πως το άρθρο του Daynight.gr για την επιτυχία του Κρητικού αριστούχου, έγινε αμέσως viral και κοντεύει τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να συγκεντρώσει πενταψήφιο αριθμό από likes και κοινοποιήσεις!  (δείτε ΕΔΩ).
Λογικό με βάση τα όσα προαναφέραμε, να μπούμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε τον ίδιο τον Μανόλη Αρχοντάκη προκειμένου να τον ρωτήσουμε για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες βιώνει από το πρωί της Τρίτης. Από το πρωί της ημέρας που θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το παιδικό του όνειρο. Ο ευγενέστατος και απόλυτα συγκροτημένος (όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια) Μανόλης, μάς απάντησε θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη και όλα όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια, είναι το απότοκο της κουβέντας μας!

Η συνέντευξη του Μανόλη Αρχοντάκη στο Daynight

Αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πετύχει; Πόσο προετοιμασμένος ήσουν για αυτό που αντίκρισες σήμερα το πρωί στον πίνακα με τα αποτελέσματα των βάσεων;
Φυσικά! Ήξερα ότι είχα γράψει καλά αλλά η πρωτιά αυτή μου έδωσε μια αναπάντεχη χαρά!
Ρίξαμε μια… αδιάκριτη ματιά στην προσωπική σου σελίδα στο facebook και ο τοίχος σου είναι γεμάτος από φωτογραφίες με F-16 και ποσταρίσματα που σχετίζονται με την πολεμική αεροπορία. Κάποια, μάλιστα, τα ανέβαζες όταν ήσουν 14-15χρονών. Να περιμένουμε στα επόμενα χρόνια cover photo με εσένα μέσα στο πιλοτήριο;
Οντως, από μικρός στόχευα στο να γίνω πιλότος και γι’αυτό το λόγο βλέπετε τόσες φωτογραφίες με αεροπλάνα και δημοσίευσεις που αφορούν την πολεμική μας αεροπορία. Ο δρόμος για να φτάσει κάποιος στο πιλοτήριο ενός μαχητικού δεν είναι καθόλου εύκολος και περιλαμβάνει πολλαπλά στάδια, αλλά παρ’όλα αυτά εύχομαι να καταφέρω μια μέρα να πετάξω και εγώ σε μαχητικό και -γιατί όχι- να αναρτήσω και φωτογραφίες μέσα σε αυτό!
Πόση σημασία έχει για εσένα το γεγονός ότι πρώτευσες;
Θα σας πω την αλήθεια… Το μόνο που με ενδιέφερε πραγματικά ήταν να περάσω στη Σχολή Ικάρων, όμως η πρωτιά αυτή αποτελεί, όπως προανέφερα, έναν επιπλέον λόγο να είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος για το αποτέλεσμα.
Πες μας, αν θέλεις, τις πρώτες αντιδράσεις της μητέρας και του πατέρα σου μόλις τους ανακοίνωσες τα ευχάριστα.
Φυσικά και οι δυο τους ένιωσαν περήφανοι και ενθουσιάστηκαν με την επιτυχία μου, η οποία, η αλήθεια είναι, ότι ανήκει σε μεγάλο ποσοστό και σε αυτούς!
Πέρασες χωρίς αμφιβολία στην πιο μάχιμη σχολή της χώρας η οποία αποτελεί όνειρο για κάθε έναν από τον αρσενικό πληθυσμό αυτής της χώρας στα μικράτα του. Τι σου λένε, λοιπόν, οι συμμαθητές σου που πέρασαν σε σχολές με πιο… συμβατικό χαρακτήρα;
Οι συμμαθητές μου με συγχαίρουν για την επιτυχία μου και μου εύχονται τα καλύτερα για τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσω στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Όμως, και εγώ χαίρομαι με τις επιτυχίες τους και νιώθω βέβαιος ότι αν και πέρασαν σε πιο «συμβατικές» σχολές, όπως λέτε, θα δώσουν τα μέγιστα για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας. Γιατί η εξέλιξη εκείνης δεν απαιτεί μόνο την ύπαρξη ειρήνης και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά απαιτεί και το έργο άξιων επιστημόνων που θα καινοτομήσουν σε κάθε επιστημονικό κλάδο!
Για μία ακόμη φορά, Μανόλη, θα σε συγχαρούμε και θα σε ρωτήσουμε κάτι στο οποίο θέλουμε να μας απαντήσεις με απόλυτη ειλικρίνεια: Θα μας κορνάρεις την πρώτη φορά που θα πετάξεις πάνω από το Ρέθυμνο;
(σσ: ακούγονται γέλια), Φυσικά και θα σας… κορνάρω! Μέχρι τότε σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας και σας ευχαριστώ πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου