Breaking


Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τον θάνατο του κατάδικου Jeffrey Epstein

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τον θάνατο του κατάδικου Jeffrey EpsteinΗ φαινομενική αυτοκτονία του καταδικασθέντος για σεξουαλικό αδίκημα 66χρονου Jeffrey Epstein δημιούργησε αμέσως καταγγελίες για αμέλεια στη φυλακή και ακόμη και δολοφονία. Ενώ δεν είναι περίεργο, να έχει προκληθεί  σύγχυση, καθώς δεν έρχονται στην επιφάνεια δεδομένα της υπόθεσης που δεν είναι διαθέσιμα.
Έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Epstein βρέθηκε νεκρός στο κελί του στην ειδική μονάδα στέγασης του μητροπολιτικού διορθωτικού κέντρου της Νέας Υόρκης το πρωί του Σαββάτου περίπου στις 6:30 π.μ.
«Φαινομενική αυτοκτονία»

Τα μέτρα διατήρησης της ζωής «ξεκίνησαν αμέσως με το προσωπικό που ανταποκρίθηκε» και ο Epstein μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ήδη όμως νεκρός, όπως ανακοίνωσε το Σώμα των Φυλακών το Σάββατο. Το νοσοκομείο χαρακτήρισε τον θάνατό του «φαινομενική αυτοκτονία», αν και η έρευνα δεν έχει ακόμη καθορίσει κάτι τέτοιο.
Ορισμένοι αξιωματούχοι είπαν στους δημοσιογράφους ότι ο Epstein είχε κρεμάσει τον εαυτό του στο κελί του, αλλά ουδείς,   δεν το επιβεβαίωσε δημοσίως.

Διεξάγεται επίσης έρευνα του FBI και ο Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ ανακοίνωσε αργότερα και έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το θάνατο του Epstein, την οποία ωστόσο χαρακτηρίζει επίσης «φανερή αυτοκτονία».
Ο Γενικός Εισαγγελέας Bill Barr είπε για τον Jeffrey Epstein: «Μου προκάλεσε αποτροπιασμό να μάθω ότι ο Jeffrey Epstein βρέθηκε νεκρός νωρίς σήμερα το πρωί από φαινομενική αυτοκτονία ενώ ήταν υπό ομοσπονδιακή επιμέλεια.
Ο θάνατος του κ. Epstein εγείρει σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».
Κορυφαίος κεντρικός παρουσιαστής του MSNBC συνδέει τη Ρωσία με τον καταδικασμένο παιδεραστή Epstein
Με τον δισεκατομμυριούχο Jeffrey Epstein νεκρό σε  φυλακή από  προφανή αυτοκτονία, ο τηλεπαρουσιαστής του MSNBC, Joe Scarborough, δεν έχασε χρόνο για θεωρητικές αναλύσεις περί  δικτύου διακίνησης σεξ από ισχυρούς παιδόφιλους πελάτες. Αντ' αυτού, κατηγόρησε απευθείας τους Ρώσους.

«Ένας άντρας που είχε πληροφορίες που θα είχαν καταστρέψει τη ζωή των πλούσιων και ισχυρών ανδρών καταλήγει να πεθάνει στη φυλακή του» έγραψε σε Tweet ο Joe Scarborough, που κάποτε ήταν μέλος  στο Αμερικανικό Κογκρέσο για τη Φλόριντα. Στο Τweet έγραψε το Σάββατο. «Πόσο προβλέψιμα ... Ρωσικός δάχτυλος».

Ο Epstein είχε οδηγηθεί στη φυλακή μετά τη σύλληψή του τον περασμένο μήνα σχετικά με τη σωματεμπορία παιδιών και συνωμοσία.
Τα έγγραφα του Δικαστηρίου που αποσύρθηκαν την Παρασκευή αποκάλυψαν ότι ένα από τα φερόμενα θύματα του τον κατηγόρησε ότι το εμπλέκεται σε δίκτυο παγκόσμιων πολιτικών, επιχειρηματιών και μεγαλομετόχων.
Μετά τη σύλληψη του Epstein, ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής ουδέποτε βρέθηκε να ήταν συνδεδεμένος με κάποιον τρόπο με ρωσικά στοιχεία.
 Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Scarborough, ο οποίος συχνά κατηγορεί το Κρεμλίνο μια και είναι από τους πλέον γνωστούς εχθρούς  του στις ΗΠΑ. Μόνο πριν από μέρες βάφτισε τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Mitch McConnell, «Υποχείριο της Μόσχας», για την απροθυμία του να συμφωνήσει με τη νομοθετική απόφαση για την ασφάλεια που διεξήχθησαν οι προηγούμενες προεδρικές εκλογές.
Ο Scarborough δεν είναι ο μόνος δημοσιογράφος που βλέπει ρωσική παρέμβαση πίσω από κάθε ιστορία ειδήσεων. Δεν είναι ούτε ο μοναδικός στο MSNBC.
 Αυτή η τιμή πηγαίνει πρώτα στην Rachel Maddow, η οποία έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια προκαλώντας αβάσιμες συμπαιγνίες «βόμβες» και άγριες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας «η Ρωσία σκοπεύει να σκοτώσει Αμερικανούς με την αναστροφή του διακόπτη στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος των ΗΠΑ και ότι η προεκλογική καμπάνια Trump είχε πληρώσει επισήμως για τις υπηρεσίες των «ρώσων χάκερ».
Πληροφορίες από RT.com, reuters.com
Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου