Breaking

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 1,5 ΤΟΝΝΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ 3 ΤΟΝΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ».

Σε λίγες ημέρες και εν μέσω αυτού του ζοφερού κλίματος θα εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας! Ενώ η επιδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μαστίζει τον πλανήτη τα απότοκά της, οι διάφοροι περιορισμοί που επέφερε στην καθημερινή ζωή, επέβαλαν μια νέα πραγματικότητα, η οποία ανέτρεψε τα παγκόσμια δεδομένα σε όλους τους τομείς.

Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Κορινθιακής μας Εκκλησίας, που επί 10 και πλέον έτη με μεγάλες θυσίες ανακουφίζει και παρηγορεί τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και χωρίς μάλιστα την παραμικρή κρατική συνδρομή, με την επωνυμία «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», μέσω των Ιερέων και των εθελοντών της και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την μη διάδοση του ιού, διένειμε την Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 και την Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 1,5 τόννο κρέατος και κοτόπουλα και 3 τόννους τρόφιμα, ώστε κι εφέτος και παρά τις τρομερές δυσκολίες, που εξακολουθούν τα υφίστανται, οι πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφοί μας, που ξεπερνούν τα 2.500 άτομα στην περιοχή της Κορινθίας, να αισθανθούν ότι η μάνα Εκκλησία, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες μέρες των αυστηρών περιορισμών, συνεχίζει να ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και δεν τους εγκαταλείπει.
Με την οδηγία και την κατεύθυνση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως ενίσχυσε δυναμικά για την αγορά των απαραίτητων αναγκών μας. Το ίδιο έπραξαν:
1.Οι Ενορίες της πόλεως Κορίνθου.
2.Ιδιώτες, που ενίσχυσαν το κατάστημα μας με τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης.
3. Η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, που προσέφερε για άλλη μια χρονιά σημαντική ενίσχυση δίνοντας έναν τόννο κοτόπουλα.
4.Η Κορινθιακή Εταιρία «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», που για πολλοστή φορά καθίσταται αρωγός στην φιλανθρωπική προσπάθεια μας και προσέφερε διακόσια τριάντα τρία κιλά (233 Kg) νωπού κρέατος και
5.Ο μεγάλος ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως μας «Όμιλος Πιέτρη» που εκτός από τις χίλιες (1000) μερίδες ζεστού φαγητού, που θα προσφέρει την ημέρα του Πάσχα, ανέλαβε και όλα τα έξοδα της αναμετάδοσης των Ι. Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδος, στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στις οποίες θα προσιτή ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, από το SUPER TV.
Οι υπεύθυνοι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» αισθανόμαστε την ιερή υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους ανωτέρω για την αγάπη τους και την έμπρακτη στήριξη τους στο έργο της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», ιδιαιτέρως τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα, που φέτος συνέπεσαν με την τρομακτική και θλιβερή πανδημία.
Ευελπιστούμε ότι έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί η προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου «κανείς πεινασμένος στην Κορινθία μας» ύστερα μάλιστα και από τα δυσάρεστα συναισθήματα που του προκάλεσαν οι παντελώς άκαιρες, αναληθείς και κατευθυνόμενες κραυγές από «παράγοντες» του Δημοσίου Βίου και των Μ.Μ.Ε., ότι τάχα η Εκκλησία της Ελλάδος «αποτραβήχτηκε», φυγομάχησε και σταμάτησε την τεράστια φιλανθρωπική δράση Της τις ημέρες του κορωνοϊού. Αυτό το γεγονός οδήγησε και τον εκπρόσωπο Τύπου της Ι. Αρχιεπισκοπής κ. Κονιδάρη να προβή σε δηλώσεις αποκατάστασης της αλήθειας και πρόσκλησης προς το Ποίμνιο να συνεχίσει την σιτοδοσία των εμπερίστατων αδελφών του, ώστε όντως το φετινό Πάσχα να γίνει «Πάσχα των Ελλήνων», Πάσχα των απανταχού Ορθοδόξων με αγάπη, ελπίδα και όνειρα για το μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου