Breaking

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Βγαίνει από την καραντίνα η Αυστρία – Ξεκινάει η δεύτερη φάση αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Ξεκινάει η δεύτερη και πιο αποφασιστική φάση αντιμετώπισης του κορωνοϊού στην Αυστρία, καθώς η χώρα ετοιμάζεται αύριο να επανεκκινήσει – μερικώς – το εμπόριο της.

Θα πρόκειται για την “αποφασιστική φάση”, η οποία θα δείξει εάν το βαθμιαίο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να συνεχιστεί, προσθέτει ο ίδιος, και καλεί τον πληθυσμό να σταθεί “με μέτρο και υπευθυνότητα” απέναντι σε αυτό, το πρώτο, μερικό άνοιγμα, το οποίο είχε προαναγγείλει, ήδη στις 6 Απριλίου, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.
Ο υπουργός Υγείας, χαρακτηρίζει “πολύ ενθαρρυντικές εξελίξεις” τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών ως προς την πορεία της επιδημίας στη χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “ξεπεράσαμε καλά την πρώτη φάση της κρίσης του κορωνοϊού και, μέσα από τα σωστά μέτρα, τον σωστό χρόνο και την καταπληκτική στράτευση του πληθυσμού, φθάσαμε πολύ πετυχημένα στον στόχο μας για την πτώση των υψηλών αριθμών αύξησης των νέων λοιμώξεων “.
Ο κ. Ανσομπερ, υπενθυμίζοντας ότι, γύρω στις 12 Μαρτίου, όταν άρχισαν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, το ποσοστό ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων βρισκόταν στο 40% και πάνω (σ.σ. ενώ το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί τώρα στο 2-2,5%), επισημαίνει πως η φάση του “ασφαλούς μερικού ανοίγματος”, που ξεκινά αύριο, Τρίτη, θα είναι σαφώς δυσκολότερη.
«Να μην καταστραφεί ό,τι έχουμε χτίσει ως τώρα»
Και αυτό, όπως σημειώνει, διότι, παρά το σταδιακό άνοιγμα, θα πρέπει να κρατηθεί σε χαμηλό επίπεδο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, κάτι που θα συνιστά ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση και δεν επιτρέπεται, με μία απερίσκεπτη συμπεριφορά, να καταστραφούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα.
Τονίζοντας τη σημασία της υπευθυνότητας των πολιτών, “ακριβώς τώρα, που ο καθένας πρέπει να είναι μέρος της λύσης”, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας απευθύνει επείγουσα έκκληση να εφαρμοστούν με συνέπεια όλα τα μέτρα ασφαλείας, αυτού του αυριανού πρώτου ανοίγματος.
Ο ίδιος κατονομάζει αυτά τα μέτρα που προβλέπουν: αυστηρή τήρηση των κανόνων εισόδου στα καταστήματα, ελάχιστη απόσταση κατά την αναμονή για την είσοδο, χρήση προστατευτικής μάσκας μέσα στα καταστήματα, όπως επίσης τήρηση απόστασης και χρήση μάσκας και στα δημόσια μέσα μετακίνησης.
Λιγότεροι από 1.000 συνολικά οι άνθρωποι που νοσηλεύονται με κορωνοϊό
Λιγότερα από 1.000, συγκεκριμένα σε 981 ανερχόταν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, ο αριθμός των ανθρώπων στην Αυστρία που νοσηλεύονται με συμπτώματα του νέου κορωνοϊού σε νοσοκομεία της χώρας, και από αυτούς οι 239 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Όπως ανέφερε απόψε το αυστριακό Υπουργείο Υγείας, ο αριθμός αυτός των 981 νοσηλευομένων είναι ο μικρότερος εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, ενώ, για πρώτη φορά από χθες, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί — και έφθασε μέχρι σήμερα τις 7.343 — είναι μεγαλύτερος του αριθμού των νοσηλευόμενων, οι οποίοι σήμερα ανέρχονταν σε 6.369.
Για ένατη στη σειρά ημέρα, παραμένει κάτω από το 3% το ποσοστό της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, σήμερα στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην Αυστρία από την έναρξη της επιδημίας, ανέρχονταν σε 13.999 και 368 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου με 3.299 και ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια : Κάτω Αυστρία με 2.242 κρούσματα, Ανω Αυστρία με 2.127 και Βιέννη με 2.015, ενώ ο συνολικός αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διενεργηθεί ως σήμερα ήταν 148.412.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου