Breaking

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Τώρα ανακάλυψαν την «ανοσία αγέλης» ως μοναδική και οριστική λύση για τον κορωνοϊό – Τι είπε ο Σ.Τσιόδρας


 Δεν είναι λίγο μ@λακια να το λέμε ένα μίση μήνα ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και να στο λένε τώρα στα μούτρα; ..

Ξαφνικά ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως αποκτούν ανοσία, για τουλάχιστον έναν χρόνο, όσοι κολλήσουν από τον κορωνοϊό, κάτι που υποστήριζαν μέχρι στιγμής οι χώρες που ακολουθούσαν την «ανοσία της αγέλης».
Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση σχετικά με τα νέα δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αναφέρθηκε στα αποτελέσματα κάποιων ερευνών.
«Με τα ως σήμερα δεδομένα, φαίνεται ότι σε αντίθεση με τους προηγούμενους κορωνοϊούς, μετά από λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό. Σε κάποιους, μάλιστα, περισσότερο από κάποιους άλλους, όμως η ανοσία είναι δεδομένη. Μένει να αποδειχθεί το αν δημιουργείται ανοσία για ένα χρόνο ή ακόμα περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ.
Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλυσε ακόμα περισσότερο όσα ανέφερε, θέλοντας να το καταστήσει σαφές: «Τι σημαίνει αυτό; Οτι ένα μολυσμένο άτομο έχει λιγότερες πιθανότητα να έρθει σε επαφή με άτομο που δεν έχει μολυνθεί και το δεύτερο άτομο θα έχει ανοσία. Ετσι θα δημιουργηθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης. Ως εκ τούτου, ο ιό θα περιοριστεί ή θα εξασθενήσει εντελώς ακόμα και αν δεν υπάρχουν άλλα φαρμακευτικά μέτρα εναντίον του».
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου