Breaking

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Ο Αννίβας Παπακυριάκος κερδίζει και πάλι την ...

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες
Αυτό το Πάσχα σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε ζήσει.

Είναι μοναχικό, μακριά από τις θρησκευτικές μας συνήθειες και τις παραδόσεις , παράλληλα όμως εξαιτίας των όσων βιώνουμε διακατέχεται από μια έντονη πνευματικότητα και συλλογισμό.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι όροι και προϋποθέσεις απαραίτητοι για την επιβίωση των μικρών κοινωνιών. Αυτή η πανδημία όμως φανέρωσε πως είναι και όροι επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού..
Εδώ η νόσος, ο ανθρώπινος πόνος, η οικονομική κρίση, οι συνέπειες των φυσικών καταστροφών έχουν πρόσωπο και όνομα και είναι αδύνατο να αφήσουν τον κοινωνικό περίγυρο αδιάφορο.
Στο πλαίσιο αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί το κοντινότερο στήριγμα και σαν Δημοτική Αρχή, στο μέτρο του δυνατού, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών μας, αφού ο Γολγοθάς που ανεβαίνουμε είναι πρωτόγνωρος, για κάποιους μερικές φορές ξεπερνά τα όρια αντοχής και η Ανάσταση μοιάζει να αργεί αρκετά.
Η Ανάσταση του Χριστού όμως, αγαπημένοι μου συνδημότες , διατηρεί την ελπίδα ζωντανή και στηρίζει τις ψυχές εμπνέοντας αισιοδοξία και ελπίδα . Γι αυτό ας προσπαθήσουμε να βιώσουμε τις μέρες αυτές το μήνυμα της αναγέννησης και ανάτασης σε κάθε επίπεδο.
Να ξανασυναντηθούμε όλοι με το βαθύτερο νόημα της ζωής που στο δρόμο των υποχρεώσεων μας το ξεχάσαμε.
Ας ενώνουμε αυτή την Ανάσταση όλοι τις προσευχές μας, για να μαζέψουμε κουράγιο, δύναμη , πίστη ώστε να περάσουμε αυτή την μεγάλη δοκιμασία αλώβητοι.
Να σταθεί ο λαός μας όρθιος και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.
Είμαι βέβαιος ότι με διαρκή προσπάθεια και προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει, θα νικήσουμε και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερες ημέρες.
Εύχομαι αυτό το Πάσχα να λαμπρύνει τις καρδιές μας και να φέρει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα μας ξεχωριστά.
Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους, με υγεία κι αισιοδοξία για το αύριο.


Αννίβας Παπακυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου