Breaking

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Μεγάλη ανταπόκριση για την εθελοντική αιμοδοσία στο ΣΕΦ

 11 Απρ. 2020

Αρκετός κόσμος βρέθηκε το Σάββατο (11/4) στο ΣΕΦ, για να συμμετάσχει την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε. Η δράση συνεχίζεται την Κυριακή (12/4).
Ιδανικά, με δεδομένη την μαζική συμμετοχή του κόσμου και τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  το Σάββατο 11 Απριλίου, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η ανταπόκριση του κόσμου στη κάλεσμα της δράσης του προγράμματος "Ζήσε Αθλητικά", ήταν μεγάλη και ουσιαστική και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (12/4), με τη δεύτερη ημέρα προσφοράς τις ώρες 9:00 έως 14:00.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, βουλευτές, δήμαρχοι, Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές, ομάδες, φορείς του Πειραιά και πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δράσης "Ζήσε Αθλητικά".
Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, των βουλευτών ΝΔ Γιάννη Μελά, Νόνης Δούνια, Δημήτρη Μαρκόπουλου και Διονύση Σταμενίτη, των δημάρχων Γιάννη Μώραλη, Γιώργου Ιωακειμίδη, Νίκου Χουρσαλά, Γιώργου Παναγόπουλου, Πέτρου Ευθυμίου, Βαγγέλη Ντηνιακού, Γιάννη Φωστηρόπουλου, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, πλήθους Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών (Δήμας, Τσιλιμπάρης, Πλευρίτου, Τσιότρας, Μανωλιουδάκη κ.ά.), στελεχών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, επαγγελματικών φορέων του Πειραιά και αθρόα προσέλευση πολιτών, εκτυλίχθηκε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 14:00 η διαδικασία της αιμοδοσίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
 









Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος "Ζήσε Αθλητικά", για την προώθηση των αθλητικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, 13 Δήμους της περιοχής (Πειραιά, Νίκαιας -Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας)  και τον οργανισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού".
Η αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ' αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας "Ζήσε Αθλητικά" του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Προτεραιότητα για την εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.
Πέραν της Αιμοδοσίας στο ΣΕΦ, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν ήδη αντίστοιχες δράσεις στις εποπτεύουσες από τη ΓΓΑ αθλητικές υποδομές ανά την επικράτεια. Στα ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και Καυτανζόγλειο, ΕΑΚ Ηρακλείου, ΕΑΚ Χανίων, ενώ προγραμματίζονται για τις προσεχείς ημέρες σε ΟΑΚΑ, ΠΕΑΚ Πάτρας, ΕΑΚ Λάρισας.
Photo Credits: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου