Breaking

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Σαν σήμερα το 2019, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης σε ηλικία 56 ετών

Ο «παλιός» σμηνίτης, ο «παίδαρος» της Ρίτας Σακελλαρίου και το «κακό παιδί» του ελληνικού κινηματογράφου δεν είναι πια μαζί μας. Ο αγαπημένος Κώστας Ευριπιώτης άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη σε ηλικία 56 ετών, ηττημένος από τον καρκίνο.

Ο αγαπητός ηθοποιός νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο «Σπηλιοπούλειο» όπου έδινε την δική του μάχη με το καρκίνο, έχοντας στο πλευρό την σύντροφό του Λίλιαν Μπότση, την αδερφή του καθώς και τα δυο του παιδιά τον Αδαμάντιο και τον Ίωνα από τον προηγούμενο γάμο του με τη Βάλια Κωστοπούλου.

Τα παιδικά χρόνια και η απώλεια του αδερφού του

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1963. Ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Σε ηλικία των 17 ετών έχασε τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον σημάδεψε.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε δηλώσει για την απώλεια του αδελφού του: «Η μεγαλύτερη συναισθηματική δυσκολία είναι όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο, ιδιαίτερα μέσα στην οικογένεια. Αυτό μπορεί να μην ξεπεραστεί ποτέ ή να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να το ξεπεράσεις. Πριν από χρόνια όταν ξεκινούσα στη δουλειά, έχασα το μεγάλο μου αδελφό από καρκίνο. Μπροστά στην απώλεια, τι να μετρήσεις;».
Κώστας Ευριπιώτης: Ο «παλιός» δεν είναι πια μαζί μας | in.gr
Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε στην πορεία του πολλές συμμετοχές στο θέατρο και την τηλεόραση με ρόλους κυρίως κωμικούς. Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός από το 1981, θαύμαζε τον Νίκο Βασταρδή, ο οποίος ήταν και δάσκαλός του στη δραματική σχολή και τον μέγα Χρόνη Εξαρχάκο – που διέθετε κατά την γνώμη του τρομερό οίστρο στον αυτοσχεδιασμό. Στα πρώτα του βήματα και σε ηλικία μόλις 22 ετών, υποδύθηκε τον γιο του Κώστα Βουτσά (Ανδροκλή Καρπερού), στην ιστορική τηλεοπτική σειρά του 1985, «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια». Έχει δηλώσει ότι θαύμαζε πάντα τον Κώστα Βουτσά και τον Θύμιο Καρακατσάνη.
Το τηλεοπτικό κοινό, όμως, τον γνώρισε καλύτερα και τον αγάπησε μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1, «Της Ελλάδος τα παιδιά». Η σειρά προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995. Πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Οι ιστορίες της σειράς εκτυλίσσονται στο Γραφείο Ενημέρωσης της Αεροπορίας, στο οποίο υπηρετούν τρεις σμηνίτες, ένας δημοσιογράφος, ένας σκηνοθέτης και ένας τραγουδιστής. Μαζί τους εργάζονται oι κυρίες Μπουμπού και Ντίνα, καθώς και o νέος Σμήναρχος του γραφείου, Κάκαλος. Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο Σμηνίτης Γεώργιος Βλάχος.
Μια μεγάλη θεατρική του επιτυχία του Κώστα Ευριπιώτη ήταν η παράσταση «Άντρες έτοιμοι για όλα», των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Τους ρόλους των άνεργων ηρώων της ταινίας «Full Monty» ερμήνευαν οι: Κ. Κόκλας, Θ. Ευθυμιάδης, Κ. Ευριπιώτης, Γ. Τσιμιτσέλης, Μ. Ιωάννου, Ευαγγ. Μουμούρη. Υπήρξε μια μεγάλη θεατρική επιτυχία που συνεχίστηκε για πάνω από μία θεατρικές περιόδους, χαρίζοντας γέλιο στο κοινό.
Άλλη μια παράσταση που συμμετείχε το 2008 και χάρισε άπλετο γέλιο στο κοινό ήταν το «Σεσουάρ για δολοφόνους» – παράσταση η οποία στην Ελλάδα ανέβηκε το 1999 και παίχτηκε με διαφορετικούς θιάσους μέχρι και το 2012.

Η φήμη

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως τις: «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» και άλλες.
Η περιπέτεια της υγείας του τον βρήκε στην παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», όπου στις πρόβες άρχισε να φαίνεται πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού είχε έντονους πονοκεφάλους και ξεχνούσε τα λόγια του ρόλου του
Και έτσι έφτασε στο να επισκεφθεί τον γιατρό να δει τι συμβαίνει. Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που έπρεπε να νοσηλευτεί και αμέσως να χειρουργηθεί.

Κώστας Ευριπιώτης – Λίλιαν Μπότση, ένας έρωτας πολλών χρόνων

O Κώστα Ευριπιώτης και η Λίλιαν Μπότση έχουν ζήσει έναν από του πιο δυνατούς έρωτες και η αγάπη τους κρατάει χρόνια. Οι δυο τους γνωρίστηκαν την δεκαετία του ’80 όταν η Λίλιαν δίδασκε κλασικό μπαλέτο και κινησιολογία, στην δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και ο Κώστας πήγε εκεί για να σπουδάσει ηθοποιία.
Κώστας Ευριπιώτης: Ξανά μαζί με τον πρώτο του έρωτα! Σπάνια κοινή ...
Μετά από αρκετό καιρό το ζευγάρι χωρίστηκε, καθώς ο καθένας πήρε τον δρόμο του και ήθελε να ακολουθήσει το όνειρό του. Μπορεί να χωρίστηκαν για εκείνη την περίοδο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Real Life είχαν πάντα επαφές. Η αγαπημένη του Λίλιαν βρισκόταν στο πλάι του ηθοποιού σε καθημερινή βάση. Ο ηθοποιός έχει δύο γιους, τον Ίωνα και τον Αδαμάντιο.

Οι τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο

Ο δημοφιλής ηθοποιός, νοσηλευόταν στο Σπηλιοπούλειο Ίδρυμα από τα μέσα Φεβρουαρίου. Ο ηθοποιός σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso άλλοτε άνοιγε τα μάτια του αναγνωρίζοντας τους δικούς του ανθρώπους και άλλοτε βυθιζόταν. Στο πλευρό του σταθερά βρίσκονταν οι δύο γιοι του, η πρώην σύζυγός του και καλοί φίλοι της οικογένειας.

Η προσωπική ζωή και ο μεγάλος έρωτας με τη Ρίτα Σακελλαρίου

Πολλοί ίσως δεν το γνωρίζουν, αλλά ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο… παίδαρος για το οποίο δεν πήγε Μέγαρο η Ρίτα Σακελλαρίου, στο τραγούδι που έγινε σουξέ το 1993. Ο ίδιος το ήξερε, του άρεσε, το διασκέδαζε και δεν το έκρυβε, καθώς το είχε αποκαλύψει σε άλλη παλαιά συνέντευξή του.
«Και να σας πω την αλήθεια; Ούτε η Ρίτα πήγε ποτέ στο Μέγαρο ούτε κι εγώ. Ακόμη δεν έχω πάει. Ξέρετε κάτι, οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου, δεν μου χρεώθηκε, γιατί ήταν αυθόρμητο, δυνατό και αληθινό. Οι έρωτες είναι σημαντικοί, γιατί τους ζεις και δεν τους εκμεταλλεύεσαι», έχει δηλώσει ο Ευριπιώτης.
Η ίδια η Ρίτα Σακελλαρίου – όταν την είχαν ρωτήσει «Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος;» – είχε πει για τον ηθοποιό: «Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου