Breaking

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Αυτά είναι τα διατροφικά οφέλη του πεπονιού


Αυτά είναι τα διατροφικά οφέλη του πεπονιού
Το πεπόνι είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα πολλών, αφού εκτός από γευστικό, είναι και ιδιαίτερα δροσερό. Είναι, όμως, και ωφέλιμο για τον οργανισμό και όπως θα δείτε παρακάτω, δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία, ο «χρυσός» θησαυρός του καλοκαιριού.

Τα πεπόνια είναι χαμηλά σε θερμίδες, καθώς έχουν μόλις 64 θερμίδες το ένα φλιτζάνι, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα.
Το συγκεκριμένο φρούτο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συντήρηση όλων των ιστών του σώματος. Βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και στην υγεία των οστών και των δοντιών . Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 90 mg ανά ημέρα.
Έχει επίσης βιταμίνη Α  που είναι σημαντική για υγιή δόντια, δέρμα και οστά. Βοηθά το σύστημα της όρασης προωθώντας την υγεία του αμφιβληστροειδούς. Η ανεπαρκής βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, με περισσότερο από 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ένα 1 φλιτζάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου