Breaking

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Χρέη στην εφορία: Όλο το σχέδιο για τις 12 ή 24 δόσεις

Μια νέα έκτακτη ρύθμιση οφειλών με 12 άτοκες ή 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις, η οποία έρχεται να καλύψει τις πληγές που άνοιξε η επέλαση του κοροναϊού σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δρομολογεί η κυβέρνηση.

Τη νέα ρύθμιση, η οποία αφορά τις οφειλές Μαρτίου έως Σεπτεμβρίου που έχουν ανασταλεί, ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές Μαρτίου έως και τον Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου, και μάλιστα από το 2021».
Παράλληλα εξήγγειλε την αύξηση του αριθμού των δόσεων για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, ενώ για τους φορολογουμένους που θα εξοφλήσουν εφάπαξ τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα προβλέπεται έκπτωση φόρου 2%.
Ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα καταβληθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως τον Φεβρουάριο του 2021 τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να εξοφλήσουν τον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2021.
-Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σχέδιο ρύθμισης οφειλών που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών
-Ποιοι θα μπορούν να υπαχθούν στην ειδική ρύθμιση
-Σε ποιο ύψος θα τεθεί το επιτόκιο για τις 24 δόσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου