Breaking

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΑΕΚ - Άρης 2-2: Ο Άρης έστειλε μήνυμα για το Κύπελλο

ΑΕΚ - Άρης 2-2: Ο Άρης έστειλε μήνυμα για το Κύπελλο

O Άρης, παρά τα προβλήματα τραυματισμών, προηγήθηκε δύο φορές μέσα στο ΟΑΚΑ και τελικά έφυγε με την ισοπαλία (2-2), στέλνοντας μήνυμα στην ΑΕΚ ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου. Πολλές χαμένες ευκαιρίες η Ένωση.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες, αναγκαστικές αλλαγές, ένταση και τελικά... 2-2. ΑΕΚ και Άρης έδωσαν μία μεγάλη "μάχη" στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super Legue, με τους Θεσσαλονικείς να είναι οι κερδισμένοι της υπόθεσης, αφού προέκυψαν πολλά προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Οι παίκτες του Μίχαελ Ένινγκ προηγήθηκαν δύο φορές με τους Μπρούνο Γκάμα (54') και τον Νικολάς Μαρτίνες (75'), αλλά οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, ισοφάρισαν με τους Αραούχο (62') και Ολιβέιρα (87') και παρέμειναν στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας, όμως, για συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ που νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ.
Πλέον, οι δύο ομάδες θα τα πουν σε τέσσερα βράδια στο "Κλ. Βικελίδης" για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τους Θεσσαλονικείς να στέλνουν μήνυμα στους αντιπάλους τους, ότι είναι ικανοί να ανατρέψουν το 2-1, με το οποίο έχασαν στον πρώτο αγώνα.

1. ΜΕ ΑΡΑΟΥΧΟ Η ΑΕΚ, ΜΕ (ΑΡΚΕΤΕΣ) ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΙ Ο ΑΡΗΣ

O Mάσιμο Καρέρα, με το μυαλό και στην επικείμενη ρεβάνς με τον Άρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ. Η μία αναγκαστική, αφού ο Όγκνιεν Βράνιες αποχώρησε από την ομάδα, κι οι άλλες δύο για τακτικούς λόγους. Ο Σέρχιο Αραούχο προτιμήθηκε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Νέλσον Ολιβέιρα, ο Ντανιέλε Βέρντε πήρε τη θέση του Χρήστου Αλμπάνη, ενώ ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έμεινε στον πάγκο, με τους Οικονόμου - Σβαρνα να αποτελούν το δίδυμο στα στόπερ.
Από την άλλη πλευρά, σε αρκετές αλλαγές προέβη και ο Μίχαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίας Ντάνιελ Σούντγκρεν και Μιχάλι Κόρχουτ, ενώ στον πάγκο έμειναν κι οι Μπράουν Ιντέγε, Ντάνιελ Λάρσον, με τους Μαρτίν Τόνσο και Ντανιέλ Μαντσίνι να αποτελούν το δίδυμο στην επίθεση. Με τον αγώνα της χρονιάς για το Κύπελλο, απέναντι στην ΑΕΚ, να είναι μπροστά, ο Ένινγκ είναι λογικό να πάει σε μία λογική προφύλαξης κάποιων ποδοσφαιριστών που είναι σημαντικοί για τα πλάνα του.

2. ΑΣΤΟΧΗ Η ΑΕΚ, ΑΤΥΧΟΣ Ο ΑΡΗΣ

H Ένωση μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά στον αγώνα έχασε μία τεράστια ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νταμιάν Σιμανσκι με υπέροχη κεφαλιά βρήκε τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά ο Χούλιαν Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά-ψαράκι του Αργεντινού επιθετικού. Λίγο αργότερα, σε μία ανύποπτη φάση, ο Φραν Βέλεθ χτύπησε στον οπίσθιο μηριαίο και χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή, με τον Αμπού Μπα να περνάει στη θέση του και να πηγαίνει παρτενέρ του Γιώργου Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας.
Μετά τον τραυματισμό του Βέλεθ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Άρη να ψάχνει τα πατήματά του και την ΑΕΚ να αδυνατεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Κουέστα. Ωστόσο, η κακοδαιμονία συνεχίστηκε για την ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ, καθώς στο 25ο λεπτό ο Δεληζήσης συγκρούστηκε με τον Ούγκο Σόουζα, σε μία προσπάθεια να ανακόψουν την προσπάθεια του Μάνταλου, με συνέπεια ο Βραζιλιάνος στόπερ να τραυματιστεί και να γίνει (κι εκείνος) αναγκαστική αλλαγή.
Οι δύο γρήγορες αλλαγές ανάγκασαν τον Γερμανό τεχνικό να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, με τον Λούκας Σάσα να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μπρούνο Γκάμα να πλαισιώνει τον Χαβιέρ Ματίγια στη μεσαία γραμμή. Παράλληλα, ο Ντανιέλ Μαντσίνι μεταφέρθηκε στα αριστερά, με τον Λάρσον να αγωνίζεται ως σέντερ φορ, έχοντας τον Μαρτίν Τόνσο από πίσω του.
Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν χώρους προς την αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα μακρινά σουτ. Σε ένα απ' αυτά, ο Ντανιέλε Βέρντε λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο Κουέστα με εξαιρετική επέμβαση, παραχώρησε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα ανέβαζαν την απόδοσή τους και έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0 στο 40ό λεπτό, αλλά το πλασέ του Σιμάνσκι από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Τελευταία καλή στιγμή για την Ένωση ήταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Αραούχο άφησε πίσω τον Μπα, βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, αλλά δεν πλάσαρε σωστά.

3. ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ ΚΑΙ Η... ΡΕΛΑΝΣ

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, ο Άρης μπήκε καλύτερα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους "κιτρινόμαυρους". Ωστόσο, δεν περίμενε πως θα καταφέρει να πάρει το προβάδισμα με τον τρόπο που -τελικά- το πήρε. Συγκεκριμένα, στο 51ο λεπτό ο Μάνταλος, παρότι ο Μπάρκας είχε μπλοκάρει την μπάλα, κράτησε παρατεταμένα μέσα στην περιοχή τον Αμπού Μπα. Ο Τάσος Παπαπέτρου δεν είδε το κράτημα, αλλά μετά από χρήση του VAR, έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπάρκα για το 0-1.
Ο Καρέρα είχε σκοπό να περάσει τον Νέλσον Ολιβέιρα στο δεύτερο μέρος, αλλά το γκολ του Άρη επίσπευσε την αλλαγή, με τον Πορτογάλο να περνάει αντί του Μάρκο Λιβάγια και η διάταξη να αλλάζει σε 4-4-2 από 4-2-3-1. Δύο λεπτά μετά την είσοδο του Ολιβέιρα, η Ένωση βρήκε το γκολ από τον Αραούχο, ύστερα από συνεργασία του Λόπες με τον Μάνταλο και ασίστ του αρχηγού της ΑΕΚ, ο οποίος πήρε... ρελάνς για το "δώρο" που έκανε στη φάση του πέναλτι.

4. ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΑΕΚ, ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΝΕΣ

Η ΑΕΚ θέλησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και πίεσε για την ανατροπή, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία στο 69ο λεπτό με τον Σιμάνσκι. Ο Λόπες έκανε εξαιρετικό γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ του Πολωνού πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του, όπως είχε συμβεί και στη φάση του πρώτου μέρους. Στο 74' ο Βέρντε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά ο Κουέστα πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική επέμβαση.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης "σόκαρε" τους γηπεδούχους, εκμεταλλευόμενος μία εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Τόνσο έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά και Νικόλας Μαρτίνες με μία υπέροχη κεφαλιά νίκησε τον Μπάρκα για το 1-2. Η Ένωση προσπάθησε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία του εις βάρος της γκολ και πίεσε για το 2-2. Και τελικά, χρειάστηκε μία λάθος αντίδραση του Τόνσο για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Αργεντινός επιθετικός έπεσε άτσαλα πάνω στον Ολιβέιρα μέσα στην μεγάλη περιοχή και τον ανέτρεψε, με τον Παπαπέτρου να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κουέστα, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Καρέρα πίεσε για την ανατροπή, έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Ολιβέιρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά τελικά ο Άρης έφυγε με έναν "παλικαρίσιο" βαθμό από το ΟΑΚΑ, στέλνοντας μήνυμα ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου.
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (87' Παουλίνιο), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (81' Αλμπάνης), Λιβάγια (59' Ολιβέιρα), Αραούχο.
Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα (30' Λάρσον), Δεληζήσης, Ροζ, Βέλεθ (13' Μπα), Σάσα, Ματίγια, Τόνσο, Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι.

Πηγή: 
Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου