Breaking

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Η επίθεση με οξύ στην 24χρονη Katie Piper: 40 χειρουργεία και η αποκατάσταση

7869884-0-image-a-89_1545922444247

Όλοι αναρωτιούνται αν η Ιωάννα θα μπορέσει να φτιάξει την ζωή της και αναζητώντας παρόμοια περιστατικά, αυτό που ξεχωρίζει είναι της Katie Piper η οποία και έχει αποκαταστήσει την εικόνα της σε μεγάλο βαθμό και παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδάκια.

Βέβαια δεν μπορεί κάποιος να υπολογίσει ακριβώς τι ζημιά υπέστη η κάθε κοπέλα, αλλά τουλάχιστον είναι ένα απτό παράδειγμα. Πάντως και η Katie Piper υπέστη σοβαρά εγκαύματα και έχασε εντελώς το αριστερό της μάτι.
Σε ότι αφορά τις ποινές, η Βρετανία σαφώς και έχει πιο αυστηρό ποινικό σύστημα σε αυτές τις περιπτώσεις και ο δράστης έχει τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη. Μάλλον θα πρέπει η κυβέρνηση να αλλάξει τον ποινικό κώδικα σε ότι αφορά τέτοιου είδους αδικήματα.
Ήταν Μάρτιος του 2008 όταν η 24χρονη τότε Katie Piper δέχεται επίθεση με οξύ στο πρόσωπο σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου.
Η συγκλονιστική στιγμή της επίθεσης έχει καταγραφεί καρέ καρέ από κάμερες ασφαλείας .
Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ένας άνδρας να πλησιάζει την ανυποψίαστη Katie και πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι της συμβαίνει να της ρίχνει το βιτριόλι και να τρέπεται σε φυγή.
Ουρλιάζοντας από τους φριχτούς πόνους η 24χρονη μπαίνει σε ένα κατάστημα και εκλιπαρεί για βοήθεια.
Η ίδια έχει περιγράψει τις οδυνηρές στιγμές που έζησε μετά την επίθεση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν σαν να καιγόταν ολόκληρη. Ο άνδρας που αποφάσισε να καταστρέψει το όμορφο πρόσωπό της ήταν ο Ντέιβιντ Λιντς.
Η Katie τον γνώρισε μέσω Facebook και για δύο βδομάδες που έβγαινε μαζί του όλα έδειχναν φυσιολογικά.
Μέχρι που μια νύχτα την απείλησε με ξυράφι και τη βίασε. Παρόλο που χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, η κοπέλα από φόνο δεν κατήγγειλε το βιασμό. Τις επόμενες δύο μέρες την βομβάρδιζε με μηνύματα, ζητώντας να συναντηθούν.
Στις 31 Μαρτίου να πάει σε ένα ίντερνετ καφέ για να δει ένα mail που της είχε στείλει. Αυτό ήταν το δόλωμα. Εκεί την περίμενε σ Στέφαν Σιλβέστρε, ο συνεργός του, που της έριξε το οξύ.
Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς της Katie. Το πρόσωπό της έχει καταστραφεί, από το ένα της μάτι δεν μπορεί να δει, η ζημιά στον οισοφάγο της είναι μεγάλη, καθώς έχει καταπιεί ποσότητα από το οξύ.
Κόβει την ανάσα η μαρτυρία της μητέρας της, που περιγράφει δέκα χρόνια μετά την επίθεση τις στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό της.
Η Katie ήταν μόλις 24 ετών και έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μόντελινγκ όταν ένας άνδρας, ενώ παρουσίαζε και μια εκπομπή στην τηλεόραση. Τα έχασε όλα μέσα σε λίγα λεπτά.
Χρειάστηκε να υποβληθεί σε περισσότερες από 40 επεμβάσεις για να αποκατασταθεί η εικόνα της και έχει ακόμα μέλλον αλλά σίγουρα έχει καταφέρει κάποια ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Η ίδια έχει εξομολογηθεί σε συνεντεύξεις της ότι τους πρώτους μήνες είχε κλειστεί στον εαυτό της και πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές.
Ένα χρόνο όμως μετά την πιο οδυνηρή εμπειρία της ζωής της αποφασίζει να βγει μπροστά και να μοιραστεί αυτή την εμπειρία, χωρίς να κρύβει το πρόσωπό της, για να βοηθήσει και άλλες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα παρόμοιων επιθέσεων. Εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και γράφει τρία βιβλία.
Η Katie κατάφερε να μετατρέψει τον πόνο σε δύναμη και να κάνει μια νέα αρχή. Σήμερα είναι παντρεμένη με έναν ξυλουργό και μητέρα δύο παιδιών, αν αυτό δεν είναι κατόρθωμα τότε τι είναι.
Εκτός από την οικογένειά της έχει αφοσιωθεί στο ίδρυμά της «Katie Piper» που φροντίζει θύματα επιθέσεων με οξύ, φροντίζει ανθρώπους που έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις και μάχεται για την επιβολή αυστηρότερων ποινών στους δράστες τέτοιων επιθέσεων.
Όσο για τo δράστη της δικής της επίθεσης, έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια. Ο συνεργός του, έχει βγει από τη φυλακή από το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου