Breaking

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός: Κατέληξε 71χρονη – 190 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 190 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό. Το βράδυ της Παρασκευής, 19 Ιουνίου, κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μια 71χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δέκα νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 3.237 εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.


707 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.813 (56%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Πού εντοπίζονται τα κρούσματα
Όπως φαίνεται από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που συλλέγει ο ΕΟΔΥ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί 251 νέα κρούσματα, εκ των οποία τα 137 εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη και δη την Ξάνθη.
Με περισσότερα από 100 κρούσματα στο συγκεκριμένο νομό, διαπιστώνει κανείς ότι η έξαρση της επιδημίας στη χώρα και η αλλοίωση της εικόνα αποδίδεται στην μη τήρηση των μέτρων στην περιοχή μετά την άρση της καραντίνας. Την ίδια ώρα, η περιοχή της Αττικής όπου μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα (περίπου το 52,5%) από το σύνολο των 3203 από την αρχή της πανδημίας, φαίνεται να μην έχει εντοπίσει πάνω από 18 νέα περιστατικά. Επίσης από τις εισερχόμενες πτήσεις εκτιμάται ότι περίπου 25 άτομα είναι εκείνα τα οποία δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και βρέθηκαν θετικά στους σχετικούς ελέγχους.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία ΕΟΔΥ και ΠΟΥ, οι περιοχές όπου ο ιός δεν κατάφερε να εξαπλωθεί είναι το Νότιο Αιγαίο (μόλις 11 κρούσματα τα οποία πλέον δεν θεωρούνται ενεργά), τα Επτάνησα (14 κρούσματα επίσης μη ενεργά), το Βόρειο Αιγαίο (15 κρούσματα), η Ήπειρος (16 κρούσματα) και η Κρήτη (21 κρούσματα). Οι εν λόγω γεωγραφικές περιοχές, για την τελευταία τουλάχιστον εβδομάδα, δεν έχουν εμφανίσει καμία αύξηση κρούσματος ενώ διατηρούν από την αρχή της πανδημίας ιδιαίτερα μικρό αριθμό περιστατικών.
Αντίθετα οι περιοχές στη Βόρειο Ελλάδα, έχουν σημειώσει έξαρση και αυτό αποδίδεται στις μουσουλμανικές κοινότητες και την κοινωνικότητα των κατοίκων λόγω του Μπαϊραμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου