Breaking

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Πώς μια μαγευτική φωτογραφία κατέληξε να χαλάει τηλέφωνα Android

Πώς μια μαγευτική φωτογραφία κατέληξε να χαλάει τηλέφωνα Android

Ο Gaurav Agrawal, επιστήμονας και ερασιτέχνης φωτογράφος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μια φωτογραφία που τράβηξε το περασμένο καλοκαίρι θα γινόταν viral με "λάθος" τρόπο.


Η φωτογραφία, τραβήχτηκε από τον Gaurav Agrawal, στο St Mary Lake στο Glacier National Park, Montana, ένα "μαγευτικό απόγευμα" τον Αύγουστο του 2019. Στη συνέχεια, μοιράστηκε τη φωτογραφία στην πλατφόρμα Flickr.
Ωστόσο, όταν η εικόνα αυτή οριζόταν ως ταπετσαρία σε κάποια κινητά, αυτομάτως προκαλούσε δυσλειτουργία σε λογισμικά Android.
Συγκεκριμένα, έκανε τα ακουστικά να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται επανειλημμένα, απαιτώντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Όποιος έκανε επαναφορά, έχανε τα δεδομένα του.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα tweet για το σφάλμα έγινε viral και ο κ. Agrawal κατάλαβε τη ζημιά που έχει προκαλέσει. "Δεν έκανα τίποτα σκόπιμα", είπε. "Λυπάμαι που οι άνθρωποι κατέληξαν να έχουν προβλήματα."
Φαίνεται να συμβαίνει σε ορισμένα, αλλά όχι σε όλες τις μάρκες τηλεφώνων που χρησιμοποιούν την Έκδοση 10 του λειτουργικού συστήματος Android.
"Ήταν μια μαγική βραδιά", δήλωσε ο κ. Agrawal στο BBC για τη νύχτα που έβγαλε τη φωτογραφία, στο πάρκο με τη σύζυγό του. Ήταν το τρίτο ταξίδι τους εκεί, αναζητώντας την τέλεια εικόνα.
"Ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε όταν τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν". Τράβηξε τη φωτογραφία στην κάμερα του Nikon και αργότερα έκανε μια μικρή επεξεργασία χρησιμοποιώντας το λογισμικό επεξεργασίας Lightroom.

Ποιο είναι το σφάλμα

Το Lightroom παρέχει τρεις επιλογές λειτουργίας χρώματος για εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος, και αυτή που επέλεξε είναι αυτή που φαίνεται να μπερδεύει ορισμένα ακουστικά Android. Δεν γνώριζε το πρόβλημα γιατί δεν το είχε δοκιμάσει ποτέ.
"Δεν ήξερα ότι η συγκεκριμένη επιλογή θα προκαλούσε όλο αυτό", είπε. "Έχω ένα iPhone και η ταπετσαρία μου είναι πάντα η φωτογραφία της γυναίκας μου."
Ο κ. Agrawal έχει πάνω από 10.000 οπαδούς στην πλατφόρμα φωτογραφίας Flickr και έχει δημοσιεύσει το έργο του από το περιοδικό National Geographic.
«Ελπίζω ότι η φωτογραφία μου θα είχε γίνει« viral »για έναν καλό λόγο, τόνισε. "Θα χρησιμοποιήσω άλλη μορφή από τώρα και στο εξής."
Για όσους δεν γνωρίζουν το ιστορικό, οι Ken Munro και Dave Lodge από τους συνεργάτες της εταιρείας Pen Test έχουν μια εξήγηση για το τι πήγε στραβά:
"Καθώς οι ψηφιακές φωτογραφίες έχουν βελτιωθεί στην ποιότητα, τα τηλέφωνα πρέπει να ελέγχουν ποιος είναι ο χρωματικός χώρος της εικόνας για να υπολογίσει πώς να την εμφανίσει σωστά.
"Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι προσδιορισμού του χρωματικού χώρου. Ορισμένοι χώροι έχουν εξειδικευμένες χρήσεις στη γραφιστική, οπότε μερικές φορές θα δείτε εικόνες που δεν έχουν τη συνήθη μορφή". "Είναι επίσης δυνατό να δημιουργήσετε σκόπιμα εικόνες που έχουν περισσότερα πληροφορίες χρώματος από ότι ορισμένες συσκευές μπορούν να χειριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου