Breaking

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

‘Ωρολογιακή βόμβα’ η Μαλακάσα! Ανεξέλεγκτοι μετανάστες ανάβουν φωτιές και ψήνουν μέσα στο κατάφυτο πευκοδάσος! Τεράστιοι οι κίνδυνοι από τις ανεγκέφαλες πράξεις τους! [ΒΙΝΤΕΟ]

metanastes2-600x400

Μετανάστες φεύγουν από τις δυο δομές στη Μαλακάσα και ανεβαίνουν στο βουνό, αναζητώντας δροσιά και κάνοντας μπάρμπεκιου κάτω από τα δέντρα.

Τις εικόνες κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο κάτοικος της περιοχής, αφού πρώτα ειδοποίησε την Πυροσβεστική για να επέμβει. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, οι μετανάστες, στην διαδρομή προς το δάσος, κρατάνε μεταξύ άλλων και σακούλες με κάρβουνα, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ανθρώπων του υπουργείου και των αρμόδιων Αρχών ότι ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά με καταστροφικές συνέπειες.
«Αν πάρει το δάσος φωτιά και φυσάει, σε πέντε λεπτά οι φλόγες θα φτάσουν Ιπποκράτειο Πολιτεία και Καπανδρίτι» λέει ένας άλλος κάτοικος.
Το φαινόμενο των υπαίθριων μπάρμπεκιου είναι πλέον καθημερινό, ειδικά τις μέρες που κάνει πολλή ζέστη και οι μετανάστες αναζητούν να βρουν μέρη για να δροσιστούν, μακριά από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις δομές.
Είναι γεγονός, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η Μαλακάσα είναι ένας οικισμός 500 κατοίκων, 40 μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα που σηκώνει στις πλάτες του ένα δυσανάλογο βάρος, καθώς 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται σε δυο δομές, μόλις ένα χιλιόμετρο από την πλατεία του χωριού.
Και συνεχίζουν, αναφέροντας ότι η Μαλακάσα έχει κηρυχθεί ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους λόγω της πλούσιας βλάστησης και της μορφολογίας του εδάφους.
Είναι δεδομένο, επισημαίνουν, οι δυνητικοί κίνδυνοι πυρκαγιών από αμέλεια ή απροσεξία τους καλοκαιρινούς μήνες από μετανάστες. Συνάρτηση αυτού, θα είναι η αναπόφευκτη οικολογική καταστροφή και οι αντίστοιχες επιπτώσεις στο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου