Breaking

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020

Ενώ ήσουν σε καραντίναΑπλόχερα που λες η γλώσσα μας σου έχει δώσει πλούσιο λεξιλόγιο και έννοιες κάθε μια μοναδική και κάθε μια αποκαλυπτική. Κάπου μεταξύ νικητή και ηττημένου κάτι με παρεμβολή του επιτακτικού, κάτι με διαστρέβλωση επί του πρωτοκόλλου, κάτι γιατί αγνοείς να δεις την αλήθεια ολίσθησες και έχασες τα αυγά και τα καλάθια.

Έννοια πρώτη, οι Έλληνες : Οι Έλληνες είναι εθνοτική ομάδα (έθνος) που κατοικεί κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη και κατοίκησαν εκτενώς τον χώρο που σήμερα ονομάζεται Ελλάδα από τα τέλη της 3ης χιλιετίας π.Χ., (αρχικά στην Πελαγονία, στη ΒΔ Θεσσαλία και την ΝΑ Χαονία), την Κύπρο στα μέσα της 2ης χιλιετίας π.Χ., και παράλιες περιοχές της Μικράς Ασίας λίγο αργότερα.
Οι Έλληνες γενικότερα ίδρυσαν αποικίες γύρω από όλη τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο ενώ μετά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι πόλεις και οι αποικίες τους έφτασαν μέχρι τη Κεντρική Ασία και τη σημερινή Ινδία, με τον ελληνικό πολιτισμό και γενικά τον ελληνισμό να εξαπλώνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του τότε γνωστού κόσμου.
Σήμερα το ελληνικό έθνος εξακολουθεί να είναι διασκορπισμένο σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο όπως είναι λογικό η πλειονότητα παραμένει εντός των ορίων του σημερινού ελληνικού κράτους και της νήσου Κύπρου.
Ιστορικά, ελληνικοί πληθυσμοί κατοικούν επίσης στην Κάτω Ιταλία και την Σικελία που αποτελούν τη Μεγάλη Ελλάδα της αρχαιότητας, στην Κορσική και τα απέναντι σε αυτή παράλια της σημερινής Γαλλίας, στα παράλια και στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας, στο Λεβάντε, στην Αίγυπτο, στα παράλια του Εύξεινου Πόντου και στην σημερινή νότια Αλβανία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου.
Ισχυρές ελληνικές παροικίες έχουν δημιουργηθεί από Έλληνες μετανάστες στις Η.Π.Α., την Αυστραλία, την Γερμανία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Ουκρανία ενώ μικρότερες ομάδες κατοικούν σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μιλάει την Ελληνική γλώσσα και ακολουθεί το Ανατολικό Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα. Ωστόσο, πολλοί Έλληνες της διασποράς, ιδιαίτερα τέκνα μεταναστών ή απόγονοι αυτών, έχουν άλλες μητρικές γλώσσες όπως τα αγγλικά ή άλλες, ενώ παράλληλα υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες οι οποίοι ακολουθούν άλλες θρησκείες, κυρίως τον Ισλαμισμό και τον Ιουδαϊσμό.
Οι Έλληνες έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και συμβάλει στην κουλτούρα, τις τέχνες, τις εξερευνήσεις, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την πολιτική, την αρχιτεκτονική, τη μουσική, τα μαθηματικά, την επιστήμη και την τεχνολογία, το εμπόριο, τη μαγειρική και τον αθλητισμό, τόσο κατά το παρελθόν όσο και σύγχρονα, η Ελλάδα μάλιστα είναι ο τόπος γέννησης της δημοκρατίας. (πηγή : Wikipedia).
Έννοια δεύτερη, εκκλησία : Η Εκκλησία αρχικά είχε την έννοια της συνέλευσης. Στην Αρχαία Αθήνα υπήρχε η Εκκλησία του δήμου, αντίστοιχη με την σπαρτιατική Απέλλα, όπου οι πολίτες, οι κάτοικοι της πόλης που είχαν πολιτικά δικαιώματα, συγκεντρώνονταν και έκαναν συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις για την πόλη. Επίσης, στην αρχαιότητα ο όρος εκκλησία περιέγραφε την συνάθροιση του συνόλου του στρατού για να γίνει κάποια ανακοίνωση ή σύσκεψη. Στη συνέχεια με τον όρο εκκλησία περιγράφεται το σύνολο των χριστιανών.
Στα νεότερα χρόνια, ο όρος εκκλησία περιγράφει επίσης την αυτοκέφαλη εκκλησιαστική εξουσία που μπορεί να υπάρχει σε μία χώρα, βλέπε για παράδειγμα Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά και τον χριστιανικό ναό. Ακόμη, με τον όρο εκκλησία περιγράφεται η εκκλησιαστική ακολουθία που τελείται σε ένα ναό. (πηγή : Wikipedia).
Έννοια τρίτη, θρησκεία : Θρησκεία είναι κάθε πολιτιστικό σύστημα σχεδιασμένων ηθών, συμπεριφορών, απόψεων και καθημερινών πρακτικών, όπως κοσμοθεάσων, ιερών κειμένων, ιερών τόπων και οργανισμών τα οποία συνδέουν τους ανθρώπους με υπερφυσικά φαινόμενα ή οντότητες. Επίσης θρησκεία είναι ο σεβασμός, ο ιερός φόβος και η αφοσίωση του ανθρώπου προς ένα υπέρτατο ον. Πάντως δεν υπάρχει συμφωνημένος ορισμός για το τι συνιστά θρησκεία. (πηγή : Wikipedia).
Έννοια τέταρτη, ιστορία : Με τον όρο Ιστορία εννοείται η συστηματική μελέτη του παρελθόντος εστιασμένη κυρίως στην ανθρώπινη, δραστηριότητα έως την παρούσα εποχή. Η ιστορία μελετά κυρίως γραπτές πηγές που μας δίνουν πληροφορίες για το παρελθόν ενώ ως προϊστορία αναφέρεται η εποχή για την οποία δεν έχουμε γραπτές πηγές ή που αυτές δεν μας είναι κατανοητές. Η μελέτη των γεγονότων περιλαμβάνει την καταγραφή τους, αλλά και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτά, όπως και τους γενικούς νόμους της ιστορικής εξέλιξης. (πηγή : Wikipedia).
Που λες αδελφέ ομοούσιε, σε όλες τις έννοιες, λέξεις, σημασίες μπήκαν τα τρία Φ : φιλαργυρία, φιλαυτία, φιληδονία. Ενώ ζεις και υπάρχεις χρόνια ως έθνος, γλώσσα, ιδέα, ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα τις διαστρέβλωσης. Φρόντισαν να μην σου μάθουν ότι στο Βυζάντιο μιλούσαν ελληνικά, ότι σκόπιμα σε είπαν Γραικό και όχι Έλληνα, σκόπιμα οι πυραμίδες σου δεν χρονολογούνται, σκόπιμα ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων πήγε διακοπές, σκόπιμα τα οστά των προγόνων σου αναλύονται ξανά και ξανά.
Που λες ο εχθρός σου, παρατηρητής σου, σήμερα ελεγκτής σου πίστευε : «Ότι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη», Γκαίτε. Όλοι έχουν μια γνώση για σένα που εσένα δεν σου δόθηκε, όλοι ξέρουν για σένα πράγματα που δεν πρόκειται να μάθεις πότε, όλη η αλήθεια όσες φορές και αν σου δίνεται αποσπασματικά δεν έχεις την κριτική σκέψη και αλληλουχία για να συνδέσεις το παζλ.
Κάθε φορά οι άνθρωποι, οι σκοποί τους, οι τακτικές τους προσαρμόζονται και προγραμματίζονται δυστυχώς για να πράξουν κακό. Κάθε φορά το λειτούργημα γίνεται κακούργημα και περνά στο επάγγελμα και εκεί δημιουργείται ενχρήματη συναλλαγή που πολλές φορές δεν αποτελεί και την καλύτερη αρχή των σχέσεων.
Κάπου εκεί μεταξύ πλάνης και αληθείας, κάπου μεταξύ προπαγάνδας και συνωμοσίας κάτι μεταξύ προγραμματισμού και πρωτοκόλλων εσύ έλειπες από όσα σου ετοίμαζαν και προγραμμάτιζαν χρόνια. Δεν έψαξες, αρκέστηκες στο κουτί, προτίμησες την βολή σου, αλλά όλα μα όλα είναι εκεί έξω.
Έκαναν πολέμους και πολέμους, σκότωσαν, βασάνισαν, εξαθλίωσαν. Τα περίφημα πρωτόκολλα μιλούν για τρίτο που θα γίνει με βάση της θρησκείες για να ολοκληρωθεί η τριλογία καταστροφής. Η πλάνη εδώ ότι ο Χριστός δημιουργεί εκκλησιά, ο Θεός δεν τιμωρεί αλλά επιτρέπει και συν ελεύθερη βούληση οδηγούμαστε στην καταστροφή.
Κάθε φορά την επόμενη φορά ανέλυσε την λέξη, δες την εικόνα που αποτυπώνεται από αυτή, δες τα δεδομένα και στο κατά εικόνα και ομοίωση άκου το ένστικτο που σε στρέφει στην αλήθεια, την δικαιοσύνη, την ανθρωπιά, το φως. Οι κρίνοντες πρώτοι θα κριθούν, και θα πλανηθούν. Ποτέ δεν είναι αργά να δεις ότι η ταμπέλα που μου δίνεις χρόνια τώρα ως συνομωσιόλογου είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας σου να παραδεχτείς την αλήθεια και το δίκιο που προκύπτουν.
Το πρόβλημα πάντα Έλληνας και Χριστός και κάνε μια αναδρομή στο παρελθόν, το παρόν και βλέπουμε. Κάποια στιγμή με το περιστατικό του Je suis Charlie έγινε ο πανικός, αλλά με το «κουταλάκι», το λιβάνι και τους Αγίους σου μπήκε μάσκα και λογοκρισία. Ενώ εσύ ήσουν σε καραντίνα, δεν έλαβες φως, δεν κοινώνησες, δεν εξομολογήθηκες. Ήταν εκείνες οι ώρες όπου εις βάρος σου πάλι προγραμματιζόταν το κακό, μήπως θα ήταν ώρα να σκεφτείς πως θα πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου ; να προστατεύεις την οικογένεια σου, τα παιδιά σου, την ιστορία σου ;
Αν ο Θεός με ήθελε διαφορετικό, θα με είχε πλάσει διαφορετικά. Βόλφγκανγκ Γκαίτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου