Όλο και πιο κοντά φαίνεται πως είναι οι Αρχές στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι και έκαψε το πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας.

Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της την καθαρή εικόνα της γυναίκας, με τη βοήθεια βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε συνδυασμό με τις περιγραφές μαρτύρων. Σύμφωνα με το νέο σκίτσο που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, η δράστις φορούσε μπεζ προς καφέ καμπαρντίνα, μαύρο παντελόνι, έφερε τσάντα πλάτης, είχε ξανθά μαλλιά (ίσως περούκα) και φορούσε λευκή μάσκα και μαύρα γυαλιά.
Όπως αναφέρει το το δημοσίευμα η μυστηριώδης γυναίκα έφτασε στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας όπου εργαζόταν η 34χρονη με λεωφορείο, ενώ αποχώρησε με ταξί το οποίο την αποβίβασε κοντά στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως. Δεν αποκάλυψε το πρόσωπό της ούτε όταν μπήκε στο ταξί, ενώ σύμφωνα με την κατάθεση της οδηγού μιλούσε ελληνικά, χωρίς να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην προφορά της, ενώ απέφυγε να συζητήσει το οτιδήποτε με την οδηγό πέρα από το δρομολόγιο που θα ακολουθούσαν.
Η αστυνομία αρχικά αντλεί στοιχεία από 6-7 καταστήματα κυρίως στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα που αποτυπώνουν τις κινήσεις της γυναίκας, η οποία υπολογίζεται ηλικίας 30-40 ετών. Από αυτά φαίνεται ότι το πρωί της 20ής Μαΐου αλλά και την προηγούμενη ημέρα, αποβιβάζεται από λεωφορείο που σταματά σε γειτονικό σημείο.
Σύμφωνα με το “Βήμα”, η γυναίκα φοράει σχεδόν τα ίδια ρούχα και παπούτσια, έχει και τις δύο φορές μάσκα στο πρόσωπό της και τα ίδια μαύρα γυαλιά. Η αστυνομία εκτιμά ότι σχεδίαζε να ρίξει το βιτριόλι στις 19 Μαΐου, όχι μόνο γιατί είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά της ξανά αλλά και γιατί κρατούσε ένα μπλε μπουκάλι που φαίνεται ότι ήταν αυτό που περιείχε το βιτριόλι. Το ίδιο μπουκάλι κρατούσε και την επόμενη μέρα που πραγματοποίησε την επίθεση.
Κάλεσε ταξί χωρίς να φορά μάσκα
Η οδός Ακαδημίας έχει γίνει πλέον το επίκεντρο των ερευνών από τις Αρχές. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή “Μαζί σου”, με την Τατιάνα Στεφανίδου, στον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί αναζητούσαν βίντεο από κλειστό κύκλωμα κάμερας που ίσως έχει καταγράψει την γυναίκα με το βιτριόλι.
Από τις 21.40 έως 23.20 το βράδυ της 19ης Μαΐου, η μυστηριώδης γυναίκα φέρεται να έφτασε στην περιοχή και από τηλεφωνικό θάλαμο να πήρε με τηλεκάρτα στην εταιρεία ραδιοταξί για να κλείσει το ραντεβού με προορισμό τη Θησέως, στην Καλλιθέα.
Στην περιοχή υπάρχουν κάμερες και δεν αποκλείεται οι αστυνομικές Αρχές να έχουν ήδη στην κατοχή τους βίντεο με τη γυναίκα. Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή “Μαζί σου”, η γυναίκα φέρεται να μη φορούσε μάσκα το βράδυ που έκανε το τηλεφώνημα για να κλείσει ταξί για την επόμενη ημέρα, όταν και έκανε την επίθεση στην Ιωάννα.
Οι έρευνες, πάντως, δεν επικεντρώνονται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Ακαδημίας. Στοιχεία ίσως υπάρχουν και για πολύ συγκεκριμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, αφού τα τελευταία 24ωρα, τόσο από τις συνομιλίες που είχαν οι Αρχές με την 34χρονη Ιωάννα, όσο και από τους λογαριασμούς της στα social media, υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες βάζουν στο “κάδρο” των ερευνών δύο νέα πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO