Breaking

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Αποστολάκης: Επιμένω στην ισοπέδωση βραχονησίδας, αν ανέβουν Τούρκοι


Παραίτηση Καμμένου: Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Ευάγγελος ...

Της φράσης περί «ισοπέδωσης βραχονησίδας, αν ανέβουν πάνω οι Τούρκοι» υπεραμύνθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και ναύαρχος εν αποστρατεία, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, υπεραμύνθηκε της φράσης περί «ισοπέδωσης βραχονησίδας, αν ανέβουν πάνω οι Τούρκοι».
Της φράσης περί «ισοπέδωσης βραχονησίδας, αν ανέβουν πάνω οι Τούρκοι» υπεραμύνθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και ναύαρχος εν αποστρατεία, Ευάγγελος Αποστολάκης.
«Δεν έχεις άλλα περιθώρια. Διαφορετικά δεν υπάρχει υπόσταση κράτους. Δεν υπάρχει κυριαρχία. Δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο σενάριο κατάληψης ελληνικής βραχονησίδας από τις τουρκικές δυνάμεις.
Και διερωτήθηκε: «Εάν δεν ισχύει αυτό το πράγμα, τι κάνουμε; Μπορείτε να μου πείτε γιατί καταπίνουμε τις παραβιάσεις εναέριες και στη θάλασσα;».
Στο ίδιο πλαίσιο, διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πόλεμο για ένα θέμα που μπορείς να το διαχειριστείς και διαφορετικά».
«Αλλά όταν γίνει κατάληψη εδάφους δεν μπορείς να το πεις αλλιώς. Τι θα πεις; Δεν είναι αυτό που βλέπετε; Πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα» συμπλήρωσε, με νόημα.
Κάνοντας ειδική αναφορά στα επεισόδια παρενόχλησης είτε από αέρος είτε δια θαλάσσης, ο κ. Αποστολάκης ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα, κάποιος πρέπει να τους φρενάρει».
Παρατήρησε δε ότι το τελευταίο διάστημα οι τουρκικές παραβιάσεις έχουν ενταθεί ποσοτικά και έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά.
«Δεν έχουμε ξαναδεί τόσες πολλές υπερπτήσεις πάνω από κύρια νησιά και από σαφές ελληνικό έδαφος» κατέληξε ο πρώην υπουργός.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου