Breaking

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αμερικανικού F-15 που συνετρίβη στη Βόρεια Θάλασσα - Αγνοείται ο πιλότος

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αμερικανικού F-15 που συνετρίβη στη Βόρεια Θάλασσα - Αγνοείται ο πιλότοςΈνα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-15 Eagle συνετρίβη στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά της Αγγλίας τη Δευτέρα και η κατάσταση του πιλότου παραμένει άγνωστη, σύμφωνα με δήλωση της 48ης μαχητικής πτέρυγας της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.
«Ένα F-15C Eagle της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συνετρίβη στις 0940 περίπου [τοπική ώρα] σήμερα στη Βόρεια Θάλασσα. Το αεροσκάφος προήλθε από την 48η πτέρυγα, RAF Lakenheath, Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε η δήλωση. «Τη στιγμή του ατυχήματος, το αεροσκάφος βρισκόταν σε μια αποστολή εκπαίδευσης ρουτίνας με έναν πιλότο στο εσωτερικό του».
Η 48η μαχητική πτέρυγα δήλωσε επίσης πως «Η αιτία της συντριβής καθώς και η κατάσταση του πιλότου είναι άγνωστα αυτή τη στιγμή, και το Ηνωμένο Βασίλειο κλήθηκε να βοηθήσει».
Η ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου συντονίζει την επιχείρηση της έρευνας και είπε σε μια δήλωση στο CNN ότι έλαβε αναφορές για «ένα αεροπλάνο που έπεσε στη θάλασσα 74 ναυτικά μίλια από το Flamborough Head».
Το Flamborough Head βρίσκεται στην ακτή του Ανατολικού Γιορκσάιρ, στη βόρεια Αγγλία.
Η βρετανική ακτοφυλακή εντόπισε τα συντρίμμια και οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με δήλωση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.
Το αεροσκάφος προερχόταν από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία Lakenheath, μια βάση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Σάφολκ της Αγγλίας.
Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου