Breaking

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ο Υπεροχος George Carlin (διέβλεψε προ πολλών ετών τα σημερινά χάλια)



Ο απόλυτος άνθρωπος της stand up κωμωδίας, της κοινωνικής κριτικής, της φιλοσοφίας, της ηθοποιϊας και της συγγραφής, που έμεινε ανεξίτηλος στη μνήμη όλων όσων τον άκουσαν, τον κατάλαβαν και τον αγάπησαν… όλων αυτών που άγγιξε με τα μηνυματά του, αμιγώς αντισυστημικά και αμιγώς ανθρώπινα.

Τον θαύμαζα και πριν τον “γνωρίσω” κανονικά, εννοώ πριν ακούσω πολλές “παραστάσεις” του, και καταλάβω εκτενέστερα το πνεύμα του, που μέσα από τα κωμικά σκετσάκια που έκανε όρθιος αλλά όχι στο πόδι (βαθύτατα σκεπτομενα) αφύπνισε ανθρώπους, έστω και προσωρινά.
Υπηρέτησε στην αεροπορία… πέρασε 3 φορές στρατοδικείο και τιμωρήθηκε ή δέχθηκε επιπλήξεις άπειρες φορές… ενδεικτικό του ανυπότακτου και ελεύθερου πνεύματός του…
Παντρεύτηκε το 1961 και χήρεψε το 1997 … έχει μια κόρη. Ξαναπαντρεύτηκε το 1998 και έμεινε με την δεύτερη σύζυγο, μέχρι το θάνατό του.
Πέθανε το 2008 στα 71 του… σίγουρα θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο αλλά συγχωρήστε το συνωμοσιολογικό μυαλό μου αν πιστεύω πως συντόμευσαν καθοριστικά τη ζωή του, χτυπώντας το ζωτικό όργανό του που λέμε καρδιά… Είχε ήδη γίνει επικίνδυνος…
Υπέστη 3 καρδιακά επεισόδια, το 1978, το 1982, και το 1991 μετά είχε τρομερές αρρυθμίες και έκανε μια σχετική επέμβαση το 2003, ενώ το 2005 έκανε δεύτερη αγγειοπλαστική/ Το 2008 έφυγε από τη ζωή  και ησύχασε το σύστημα απ’αυτόν…Απαραίτητο να μειωθούν σημαντικά οι πραγματικοί και έντιμοι αφυπνιστές, βλέπετε…
Μια απ’τις δυνατότερες φράσεις του που έχουν μείνει στην ιστορία είναι η εξής:
“Οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας, ξέρουν την αλήθεια. Λέγεται το αμερικανικό όνειρο, γιατί πρέπει να’σαι κοιμισμένος για να το πιστέψεις”.
Απολαύστε τον σ’ένα 7λεπτο που τίτλισα… Διέβλεψε με φοβερή οξυδέρκεια, πριν πάρα πολλά χρόνια, τα χάλια που ζούμε σήμερα με κορωνοϊό και άλλα…  κάποιοι θα το πουν διασκεδαστικό αυτό το κομμάτι, εγώ θα το πω ψυχαγωγικό. (ειδοποιός η διαφορά)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου