Breaking

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα – Κανένα στις πύλες εισόδου

Σε 19 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Κανένα από τα νέα κρούσματα δεν εντοπίστηκε σε πύλη εισόδου της χώρας.

Από τα 19 νέα κρούσματα, τα τρία ήταν εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο μετά την είσοδό τους στη χώρα, τα εννέα καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τα δύο στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και από ένα σε Κοζάνη, Λάρισα, Χαλκιδική, Ξάνθη και Κυκλάδες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας είναι 3.983, εκ των οποίων το 54,7% άνδρες αφορά άνδρες.
Από το σύνολο των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 1.088 (27,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.044 (51,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
12 διασωληνωμένοι
Την ίδια ώρα, 12 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών, ενώ μία είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, ενώ από την έναρξη την πανδημίας, έχουν καταγραφεί 194 θάνατοι συνολικά στη χώρα. Από τα θύματα, 63 (32,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Αρνητικά όλα τα τεστ των τουριστών που έφθασαν στην Ελλάδα από Βρετανία
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ που διενεργήθηκαν τις πρώτες ημέρες μετά την επανέναρξη των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας και στις 16 Ιουλίου 1.437 τεστ. Τα αποτελέσματα όλων των τεστ, και των δύο ημερών, ήταν αρνητικά.
Στα δρομολόγια περιλαμβάνονταν απευθείας πτήσεις από το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ, δηλαδή περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά επιδημιολογικά φορτία.
Σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας, βρέθηκαν δύο κρούσματα. Οι επαφές αμφοτέρων έχουν ιχνηλατηθεί και οι φορείς τέθηκαν κατά τα προβλεπόμενα σε απομόνωση.
Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές
Υπενθυμίζεται ότι υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα, Σάββατο, η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.
Oπως προβλέπεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στους «κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», από σήμερα μέχρι 26 Ιουλίου 2020 ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το κοινό-πελάτες, στις επιχειρήσεις τροφίμων, υπεραγορές (σούπερ μάρκετ). Το πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι 150 ευρώ.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να τηρούν τα μέτρα και αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν, τονίζοντας ότι η μάσκα θωρακίζει από τον κορωνοϊό.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου