Breaking

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Ιστορική πτώση αναμένεται στις ιατρικές σχολές –Πώς θα κινηθούν και πότε θα ανακοινωθούν

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για το μηχανογραφικό.
Με βάση τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και που αφορούν στις βαθμολογίες και την κλιμάκωση των μορίων των υποψηφίων, αναμένεται να πέσουν οι Βάσεις 2020 στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων.

Ειδικότερα, μεγάλη πτώση θα έχουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. “Ιστορική” χαρακτήρισε την πτώση των βάσεων που αναμένεται στις ιατρικές σχολές ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Γενικότερα, για τις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ανέφερε ότι θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.
Για τις νομικές σχολές, επίσης αναμένεται πτώση των βάσεων, “μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή”, όπως τόνισε ο κ. Χατζητέγας. Όπως πρόσθεσε για τις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, “είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις”.
Επίσης, στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου –Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής– η πτώση των βάσεων θα είναι σαφής.
Γενικότερα, ο αριθμός των μαθητών που συγκέντρωσε περισσότερα από 19.000 μόρια είναι 134, ενώ μικρός είναι και ο αριθμός των υποψηφίων συνολικά, που συγκέντρωσαν πάνω από 18.000 μόρια. Αυτό και σε συνδυασμό με την έλλειψη συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες, σημαίνει πρακτικά, ότι οι βάσεις φέτος θα κάνουν μία “επανεκκίνηση”.
Για τον λόγο αυτό, καλό είναι οι υποψήφιοι, όταν θα συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους, να μη λάβουν υπ’ όψιν τις περυσινές βάσεις και να δηλώσουν τις σχολές που επιθυμούν, χωρίς να αποκλείσουν καμία, που πέρυσι είχε υψηλότερη βάση από τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2020

Αν και φέτος ίσχυσαν ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που επέφερε την αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την καθυστέρηση της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η ανακοίνωση των βάσεων δεν φαίνεται να καθυστερήσει, σε σχέση με τις άλλες χρονιές.
Έτσι, μετά τις 20 Αυγούστου αναμένονται οι ανακοινώσεις των βάσεων, δίνοντας ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Το Μηχανογραφικό

Ένα βήμα μένει για τους περίπου 100.000 υποψήφιους για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αυτό δεν είναι άλλο από την οριστικοποίηση των επιλογών τους στο Μηχανογραφικό Δελτίο, ώστε βάσει αυτών να καθοριστούν οι βάσεις εισαγωγής των σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.
Η προθεσμία ηλεκτρονικής οριστικοποίησης και τελικής υποβολής του μηχανογραφικού είναι η Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020. Όπως έχει ενημερώσει το υπουργείο, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν και να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.
Επιπλέον, τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους υποψήφιους στην υποβολή του μηχανογραφικού. Εκείνη την ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο.
Υπενθυμίζεται, ότι μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό θα καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν θα είναι δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Η προθεσμία της 20ής Ιουλίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
Από το υπουργείο προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώνουν ή/και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε να έχουν ανά πάσα στιγμή εύκαιρες τις τελικές προτιμήσεις τους.
Στην «ταυτότητα» τω φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων καταγράφεται ότι σχεδόν οι μισοί μαθητές «έπεσαν» κάτω από τη βάση. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Βιολογία και Χημεία φαίνεται ότι δυσκόλεψαν τους υποψηφίους ενώ σε όλα τα επιστημονικά πεδία λείπουν οι μεσαίες βαθμολογίες.
Με μία πιο προσεκτική ανάγνωση των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι σχεδόν οι μισοί από τους υποψήφιους (ποσοστό 42,4%) από το 1ο πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών έγραψε κάτω από τη βάση και περίπου το 37% των υποψηφίων του 2ου πεδίου των θετικών σπουδών έγραψε για βαθμολογίες κάτω από τη βάση.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 35,7% των υποψηφίων των επιστημών υγείας και το περίπου 50% των υποψηφίων για τις οικονομικές σπουδές του 4ου επιστημονικού πεδίου, συγκέντρωσε λιγότερες από 10.000 μονάδες.
Στον αντίποδα τα άριστα γραπτά ήταν εφέτος ελάχιστα . Ενδεικτικό του νέου «τοπίου» που έχει δημιουργηθεί είναι ότι κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε πάνω από 19.750 μονάδες, .ενώ από 19.000 έως 19.749 μονάδες συγκέντρωσαν 131 υποψήφιοι Πέρυσι στην Βιολογία αρίστευσε το 16,5% και εφέτος το 6,5%.Χαρακτηριστικό του φετινού «χάρτη» των Πανελλαδικών είναι η έλλειψη μεσαίων βαθμολογιών επίπτωση από τον κορωνοιό, όπου οι καλοί μαθητές προετοιμάστηκαν και οι μέτριοι επηρεάστηκαν από την κατάσταση.
Σε ότι αφορά στην πορεία των βάσεων αναμένεται πτώση παντού ακόμα και στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές .Σταθερότητα προκύπτει μόνο στις σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου ενώ οι περιζήτητες Νομικές σχολές αναμένεται να έχουν μία μικρή πτωτική πορεία. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι βάσεις σημειώνουν πτωτική πορεία. Η πτωτική πορεία αναμένεται να σημειωθεί στο σύνολο των σχολών του 1ου, 2ου και 3ου πεδίου ενώ στο 4ο πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρχουν αυξομειώσεις.
Όπως λέει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης ακόμα και η Ιατρική σχολή θα πέσει κάτω από το φράγμα των 18000 μορίων, σε σχολή στην περιφέρεια, ενώ αναμένεται «γκρέμισμα» των βάσεων σχολών στην επαρχία . Πολύ χαμηλές βαθμολογίες σημειώθηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας , με πολύ υψηλό επίπεδο αναβαθμολόγησης ενώ στα Μαθηματικά το 58,84% έγραψε κάτω από τη βάση Αλλά και στην Ιστορία περίπου το 50% δεν έπιασε τη βάση. Πολύ χαμηλές είναι οι βαθμολογίες σε Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) και Βιολογία, όπου ποσοστό περίπου 45% έγραψε κάτω από τη βάση.
Στις ανθρωπιστικές σπουδές 3 στους 4 υποψήφιους έγραψαν πάνω από τη βάση ενώ αντίθετα στο πρώην μάθημα βαρύτητας των αρχαίων μόλις 1 στους 2 πέτυχε βαθμολογία πάνω από το 10 και λιγότερο από το 1% όσων εξετάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία άνω του 19.Στις Θετικές Σπουδές ένας στους δύο μόνο πέρασε τη βάση του 10 με το ποσοστό των αριστεύσαντων (με βαθμολογία άνω του 19) να είναι μόλις στο 1,28%.Στις Σπουδές Υγείας το 47% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και μόλις το 2,15% αρίστευσε. Στις Οικονομικές Σπουδές, τέλος, περίπου τρεις στους τέσσερις υποψηφίους βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση και μόλις 178 υποψήφιοι (ποσοστό μικρότερο του 1%) πέτυχε βαθμολογία από 19 έως 20. Από τα  στοιχεία  προκύπτει  κάμψη στην πορεία των βάσεων των Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο 1ο επιστημονικό πεδίο. Στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως η Νομική και η Ψυχολογία  αναμένεται μικρή πτωτική πορεία  .Στις σχολές από την μέση και κάτω , ανάλογα με την βάση εισαγωγής, η πτώση θα είναι μεγάλη. . Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται  πτώση σε όλο το φάσμα  των σχολών  Σε ότι αφορά στις υψηλόβαθμες σχολές του 3ου πεδίου μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι θα υπάρχει στασιμότητα  ή και πτωτική τάση στην πορεία των βάσεων. Με τη βάση την εικόνα των γραπτών εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχει πτωτική τάση και στις Ιατρικές σχολές ενώ για τις σχολές από 16 και κάτω προβλέπεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων. Στις οικονομικές σχολές αναμένεται να έχουμε αυξομειώσεις. Σε κάθε περίπτωση θα καταγραφεί μία ανοδική τάση, λόγω της κατάργησης των συντελεστών βαρύτητας. Κάποιες σχολές αναμένεται να έχουν πορεία ωστόσο η ισοτίμηση με τις αντίστοιχες περσινές βάσεις αναμένεται σταθερή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.
Μετεγγραφές
Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος αλλάζει το σύστημα μετεγγραφών  καθώς  τίθεται βαθμολογικό πλαφόν 2.750 μονάδων. Δηλαδή ένας υποψήφιος  για να μετεγγραφεί από τμήμα περιφερειακού ΑΕΙ σε κάποιο κεντρικού πρέπει να έχει συγκεντρώσει  2.750 μονάδες από τη βάση του τμήματος στο κεντρικό ΑΕΙ και να  έχει τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που απαιτούνται προκειμένου να ζητήσεις και πάρει την μετεγγραφή. Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Εκτιμήσεις για βάσεις
Όπως λέει ο εκπαιδευτικός αναλυτής Κων. Παπαγιαννούλης οι εκτιμήσεις  για την πορεία των βάσεων, αναφέρουν:
1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Στο 1ο Πεδίο, αναμένονται μεγάλες πτώσεις στην εκτεταμένη περιοχή από 9.000 μόρια έως 17.000 μόρια. Πάνω από τα 17.000 μόρια δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές και επικρατούν ανεπαίσθητες ανοδικές τάσεις. Οι αναμενόμενες πτώσεις οφείλονται στις χαμηλότερες επιδόσεις και στα τέσσερα μαθήματα αλλά και στο μικρότερο πλήθος υποψηφίων του πρώτου πεδίου, – περίπου 3.000 λιγότεροι – καθότι από εφέτος δεν δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε παραϊατρικά τμήματα.
ΤΜΗΜΑ    ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΗΣ 2020
ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ – ΣΤΡΑΤΙΩΤ. ΝΟΜ. ΣΥΜΒ. (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ    18.700
ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ    18.050
ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ    17.250
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ    17.575
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟ    16.750
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    15.550
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΒΟΛΟΣ)    15.525
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    14.500
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    14.125
ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ)    12.650
2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Στο 2ο Πεδίο αναμένονται  εκτεταμένες μέτριες έως μεγάλες πτώσεις σε όλες τις περιοχές μορίων, εκτός από ένα μικρό ‘’παράθυρο’’ μορίων από 16.000 έως 17.000 μόρια, στο οποίο παρατηρείται μικρή ανοδική τάση. Κάτω από τα 12.000 μόρια αναμένονται δραματικές πτώσεις ακόμη και 650 μορίων! Όπου υπάρχουν πτώσεις οφείλονται στην κατά πολύ χειρότερη επίδοση στη Χημεία και λιγότερο στη Γλώσσα – Λογοτεχνία. Οι πτώσεις αυτές μετριάζονται εν μέρει από τις καλύτερες επιδόσεις σε Μαθηματικά και Φυσική.
ΤΜΗΜΑ    ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΗΣ 2020
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ)    18.425
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΑΘΗΝΑ)    18.200
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    17.675
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΘΗΝΑ)    17.000
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)    16.925
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    16.575
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ)    16.475
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ) – ΟΠΛΑ    15.675
ΦΥΣΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    15.375
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ)    14.500
3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΖΩΗΣ
Στο 3ο Πεδίο αναμένονται καθολικές πτώσεις, οι οποίες θα φτάσουν ενδεχομένως και τα 650 μόρια στις περιζήτητες υψηλόβαθμες σχολές. Στην περιοχή από 16.000 μόρια έως 19.000 μόρια οι εκτιμώμενες πτώσεις κυμαίνονται από 300 έως 650 μόρια! Αναμένονται τα χαμηλότερα μόρια της δεκαετίας στις Ιατρικές σχολές! Μέτριες αναμένονται οι πτώσεις στα ‘’μεσαία’’ μόρια από 11.000 έως 15.000. Οι μεγάλες πτώσεις του 3ου Πεδίου οφείλονται στη χαμηλή επίδοση κυρίως Βιολογίας και Χημείας.
ΤΜΗΜΑ    ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΗΣ 2020
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    18.125
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    17.975
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)    17.750
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)    17.500
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    17.375
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    17.150
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)    16.950
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)    16.850
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    16.475
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    15.625
4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Στο 4ο Πεδίο αναμένονται μέτριες άνοδοι μορίων από 0 έως 190 μόρια σε όλη σχεδόν την κλίμακα μορίων. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν είχαμε αστοχίες μαθημάτων και επιπλέον οφείλεται στην αύξηση των υποψηφίων του 4ου Πεδίου κατά 500 υποψήφιους περίπου. Η μέγιστη άνοδος εκτιμάται στη βαθμολογική περιοχή από 15.500 έως 16.500 μόρια περίπου. Μικρή πτωτική τάση εμφανίζεται στην περιοχή άνω των 18.500 μορίων όπου υπάρχει μόνο ένα τμήμα, το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ    ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΗΣ 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ    18.450
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)    18.000
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    16.550
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΘΗΝΑ)    16.275
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    15.925
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    15.100
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)    14.650
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)    14.625
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    14300
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ)    11.575
protothema
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου