Breaking

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν τη μεταρρύθμιση του νομίσματος

Τραπεζίτες παγκόσμιας κλάσης (κυρίαρχοι των χρημάτων), δηλαδή, πρώτον, οι κύριοι μέτοχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κάνουν εκστρατεία εδώ και πολύ καιρό για να εκδιώξουν μετρητά από την κυκλοφορία.
Ο στόχος της εκστρατείας είναι να κλειδώσει όλους στη σφαίρα των χρημάτων χωρίς μετρητά. Εάν αυτό δεν γίνει εγκαίρως, υπάρχει ο κίνδυνος το νομισματικό σύστημα που δημιουργήθηκε από τον δυτικό καπιταλισμό τους τελευταίους τρεις αιώνες να καταρρεύσει.
Αυτό που παρατηρούμε σήμερα στον κόσμο του χρήματος και των τραπεζών είναι μια εκδήλωση της παγκόσμιας διαδικασίας. Δηλαδή: ο καπιταλισμός τελειώνει την ύπαρξή του. Όχι σήμερα ή αύριο, η κοινωνία θα καταλήξει σε έναν «γενναίο νέο κόσμο», ο οποίος μερικές φορές ονομάζεται μετα-καπιταλισμός. Πιθανότατα, αυτό δεν θα είναι σοσιαλισμός ή κομμουνισμός (όπως υποσχέθηκε ο Καρλ Μαρξ στο «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος» του 1848), αλλά ένας νέος φεουδαρχισμός ή ένα νέο σύστημα σκλάβων.
Η εποχή της ταχείας ανάπτυξης των σχέσεων εμπορευμάτων-χρήματος πλησιάζει στο τέλος της. Στον μετα-καπιταλισμό, δεν θα υπάρχει ειδική ανάγκη για χρήματα. Πολλές λαμπρές και τρομερές δυστοπίες έχουν γραφτεί για αυτόν τον μετα-καπιταλισμό: «Εμείς» από τον Evgeny Zamyatin (1920), «Brave New World από τον O. Huxley (1932),« 1984 »από τον George Orwell (1948),« Fahrenheit 451 » από τον Ray Bradbury (1953) και άλλους.

Ο «γενναίος νέος κόσμος» του μέλλοντος είναι μια ολοκληρωτική κοινωνία με μια παγκόσμια κυβέρνηση, δηλαδή μια στενή ομάδα ανθρώπων που διαχειρίζονται το «κοπάδι».

Η βασική αρχή είναι η λογιστική και ο έλεγχος της συμμετοχής στη διαδικασία εργασίας και την κατανάλωση. Η ανάγκη για χρήματα εδώ είναι πολύ υπό όρους. Η συμμετοχή στη διαδικασία εργασίας μπορεί να μετρηθεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και στην κατανάλωση ανά χιλιόγραμμο τροφής που καταναλώθηκε. Ωστόσο, αυτή είναι η προοπτική της μεθαύριο. Και τα επείγοντα καθήκοντα των οικοδόμων του «γενναίου νέου κόσμου» του σήμερα και του αύριο είναι να αποτρέψουν τους ανθρώπους να φύγουν από τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος σχεδιάζεται να μετατραπεί σε ηλεκτρονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Ως μέρος της προπαγάνδας για την απαξίωση των μετρητών, προσπάθησαν να τα παρουσιάσουν ως μέσο κακού, μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η τρομοκρατία, πραγματοποιείται η επιχείρηση ναρκωτικών, καταβάλλονται δωροδοκίες στην κυβέρνηση, υποστηρίζεται μια «γκρίζα» οικονομία, φορολογείται συμβαίνει η διαφυγή και ούτω καθεξής. Υπήρξε μια εκστρατεία υπέρ των χρημάτων χωρίς μετρητά: οι λειτουργίες είναι πολύ απλές, μπορούν να διεξαχθούν από απόσταση, αποκλείεται η πιθανότητα ληστειών κ.λπ.
Το θέμα έφτασε στην κορυφή το 2020 μαζί με την ιογενή οικονομική κρίση. Κάθε μέρα στα μέσα ενημέρωσης υπήρχαν υλικά που ένα από τα σημαντικά κανάλια για την εξάπλωση της μόλυνσης είναι τα μετρητά. Ότι πρέπει να εγκαταλείψετε μετρητά και να μεταβείτε σε απομακρυσμένες μεθόδους πληρωμής χρησιμοποιώντας μη μετρητά χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Ταυτόχρονα, οι οπαδοί του ιδιωτικού ψηφιακού χρήματος (κρυπτονομίσματα) αναβίωσαν ξανά.

Ωστόσο, οι φοβίες που μαζεύτηκαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τα μετρητά άρχισαν να εξασθενίζουν γρήγορα.

Οι άνθρωποι άρχισαν να ενεργούν ακριβώς το αντίθετο – για να μεταφέρουν χρήματα κατάθεσης σε μετρητά. Στη Ρωσία, για τέσσερις μήνες (άνοιξη και Ιούνιος 2020), το ποσό των μετρητών στα χέρια των πολιτών αυξήθηκε κατά 1,9 τρισεκατομμύρια. ρούβλια και το συνολικό χρηματικό ποσό που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου έφτασε σε ρεκόρ υψηλό – 11,2 τρισεκατομμύρια. τρίψιμο. Ο τόκος σε μετρητά έχει αυξηθεί δραματικά και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο όγκος των μετρητών κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκε στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία.
Οι ιδιοκτήτες χρημάτων πρέπει να μειώσουν τα βασικά επιτόκια παντού κάτω από το μηδέν και δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί θα προκαλέσουν μια μαζική έξοδο πελατών από τράπεζες στην κρυφή μνήμη, η οποία θα μειώσει το τραπεζικό σύστημα. Το πιο ριζοσπαστικό και εξαιρετικά επικίνδυνο μέσο παραμένει – η κατάργηση των μετρητών με απόφαση των νομισματικών αρχών. Πώς να τα αντικαταστήσετε; Ψηφιακό χρήμα της Κεντρικής Τράπεζας
Όπως σημειώνεται σε μια ανασκόπηση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), πέρυσι το 70% όλων των κεντρικών τραπεζών στον κόσμο ασχολήθηκαν με το θέμα του ψηφιακού χρήματος. Κάποιο μέρος των κεντρικών τραπεζών ενδιαφερόταν για το πώς να αποτρέψει την είσοδο ιδιωτικών ψηφιακών νομισμάτων (cryptocurrencies) στον κόσμο του χρήματος, πιστεύοντας ότι τα κρυπτονομίσματα υπονομεύουν το μονοπώλιο των κεντρικών τραπεζών και των εμπορικών τραπεζών στο ζήτημα του χρήματος. Άλλες κεντρικές τράπεζες περίμεναν και βλέπουν στάση. Ακόμα άλλοι αποφάσισαν ότι το ψηφιακό χρήμα πρέπει να υπάρχει, αλλά να εκδίδεται αποκλειστικά από τις ίδιες τις κεντρικές τράπεζες (επίσημο ψηφιακό χρήμα). Ορισμένες Κεντρικές Τράπεζες πιστεύουν ότι τα ψηφιακά νομίσματά τους πρέπει να εκδίδονται εκτός από μετρητά, ενώ άλλες πιστεύουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να αντικαταστήσουν εντελώς τα μετρητά.
Όσον αφορά την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, πέρυσι, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ήταν αντίθετη με οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell και ο Υπουργός Οικονομικών Stephen Mnuchin μίλησαν σίγουρα για αυτό το θέμα. Φέτος, ο τόνος των δηλώσεών τους άλλαξε ξαφνικά. Στις 17 Μαΐου, ο Jerome Powell ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αρχίσουν να εκδίδουν ψηφιακό νόμισμα. Ορισμένοι ειδικοί συσχετίζουν αυτές τις δηλώσεις με τη δυνατότητα μείωσης του βασικού επιτοκίου FRS σε αρνητική τιμή. Εάν όλοι οι «φυσικοί» δεν είναι κλειδωμένοι στο τραπεζικό σύστημα, θα ξεφύγουν από εκεί (πηγαίνετε στα μετρητά). Αλλά μπορείτε να το “κλειδώσετε” μόνο εάν αντικαταστήσετε την προσωρινή μνήμη με “ψηφιακό δολάριο”.
Τους τελευταίους μήνες, πολλές τράπεζες της Wall Street έχουν δημοσιεύσει έρευνα σχετικά με το ψηφιακό δολάριο. Η ουσία των περισσότερων από αυτά οφείλεται στο γεγονός ότι η καθυστέρηση του θανάτου είναι σαν, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να εισαγάγει το ψηφιακό δολάριο το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά, η αμερικανική οικονομία θα καταρρεύσει και το δολάριο θα χάσει την κατάσταση του παγκόσμιου νομίσματος. Λένε ότι η κάποτε αμετάβλητη θέση του αμερικανικού νομίσματος υπονομεύεται από την κρυπτογράφηση bitcoin (η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της είναι τώρα περίπου 170 δισεκατομμύρια δολάρια).
Οι ιδιοκτήτες των χρημάτων δημιούργησαν επίσης την κρυπτογράφηση Lipa που αναπτύχθηκε από το Facebook και ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019. Η Lipa δεν είναι μόνο ένα ιδιωτικό ψηφιακό νόμισμα, είναι ένα πολύ ισχυρό σύστημα πληρωμών που μπορεί να λειτουργήσει σε παγκόσμια κλίμακα και να κάνει χωρίς τη διαμεσολάβηση της SWIFT, Fedwire , CHIPS και άλλα συστήματα πληρωμών που ελέγχονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την Federal Reserve. Αλλά η Κίνα μπορεί επίσης να παρακάμψει την Αμερική εισάγοντας το ψηφιακό γιουάν, το οποίο θα ρίξει το δολάριο από το βάθρο του παγκόσμιου νομίσματος και θα πάρει τη θέση του.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sino Global Capital, Μάθιου Γκράχαμ, λέει: «SWIFT, CHIPS, Fedwire είναι ξεπερασμένα. Είναι ακριβά, είναι αργά. Είναι τώρα το 2020, αλλά χρειάζονται ακόμη τρεις ημέρες για την ολοκλήρωση των συναλλαγών. Επιπλέον, οι συναλλαγές είναι πιο ακριβές από ό, τι θα έπρεπε. Όλες αυτές οι τεχνολογίες, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας με βάση το δολάριο ΗΠΑ, δείχνουν την ηλικία τους. Αυτή είναι λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία για την Κίνα. Ο Μάθιου Γκράχαμ έμεινε απαλά σιωπηλός για το γεγονός ότι τα έργα ιδιωτικού ψηφιακού νομίσματος στερούν από τις ΗΠΑ τη δυνατότητα να ελέγχουν και να αποκλείουν ανεπιθύμητες συναλλαγές από την άποψη της Ουάσιγκτον.

Στην προώθηση του ψηφιακού δολαρίου, οι αμερικανοί γερουσιαστές έχουν γίνει πολύ δραστήριοι.

Στα τέλη Ιουνίου, η Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε ακρόαση για να συζητήσει την ανάγκη για ψηφιακό δολάριο. Οι γερουσιαστές της Δημοκρατίας έχουν ήδη ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο για την εισαγωγή ενός επίσημου ψηφιακού νομίσματος και ζητούν την εισαγωγή νόμου για το ψηφιακό δολάριο την 1η Ιανουαρίου 2021.
Και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, μια έκθεση της Federal Reserve Bank of Philadelphia, Central Bank Digital Currency: Central Banking for All; (Ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας: Κεντρική τράπεζα για όλους;). Η απάντηση στην ερώτηση που περιέχεται στον τίτλο της έκθεσης: ναι! Η Κεντρική Τράπεζα είναι για όλους!
Μέχρι τώρα, μεταξύ των κεντρικών τραπεζών και των ατόμων ήταν ενδιάμεσοι που εκπροσωπούνταν από εμπορικές τράπεζες. Το μοντέλο του επίσημου ψηφιακού νομίσματος προβλέπει ότι η σχέση μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας και των «φυσικών» θα είναι άμεση, η τελευταία θα έχει καταθετικούς λογαριασμούς κατόπιν αιτήματος στην Κεντρική Τράπεζα. Οι εμπορικές τράπεζες θα είναι ο πέμπτος τροχός στο καλάθι. Θα εξαφανιστούν.
anatropitora.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου