Breaking

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι -Εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα

Ο κορονοϊός είναι εδώ και οι ειδικοί έχουν… βαρεθεί να λένε πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η ανησυχία πια είναι έκδηλη, καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται στην χώρα μας, με τα κρούσματα να μην είναι μεν πάρα πολλά, αλλά να αυξάνονται καθημερινά.

Είναι γεγονός ότι έχει χτυπήσει καμπανάκι εδώ και καιρό, καθώς οι πολίτες φαίνεται πως λόγω του καλοκαιριού έχουν πάρει αψήφιστα το θέμα και ο φόβος εξάπλωσης παραμένει.

Λοιμωξιολόγοι, άλλωστε, έχουν τονίσει ότι ίσως είμαστε πάνω από το δεύτερο κύμα κορονοϊού πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει η προσοχή από όλους να είναι αυξημένη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν  στην κυβέρνηση υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους – Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας για την αναχαίτιση της διασποράς εστίασε στην τήρηση των φυσικών αποστάσεων – «Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο οριζόντιο lockdown», τόνισε ο υπουργός Υγείας – Ανησυχητική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Ο φόβος του κορονοϊού παραμένει στη χώρα μας, υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και οι λοιμωξιολόγοι θέλουν να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τα κρούσματα σήμερα διπλασιάστηκαν και το καμπανάκι ηχεί δυνατά.
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους τους κλειστούς χώρους.
Τις τελευταίες ημέρες ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας και έχει σημάνει συναγερμός στους ειδικούς.  Οπως ανέφερε το OPEN, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί  στην κυβέρνηση υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους μετά από σύσκεψή που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και ύστερα από τα δείγματα χαλάρωσης που παρατηρούνται.
Είναι γεγονός ότι έχει χτυπήσει καμπανάκι εδώ και καιρό, καθώς οι πολίτες φαίνεται πως λόγω του καλοκαιριού έχουν πάρει αψήφιστα το θέμα και ο φόβος εξάπλωσης παραμένει. Λοιμωξιολόγοι, άλλωστε, έχουν τονίσει ότι ίσως είμαστε πάνω από το δεύτερο κύμα κορονοϊού πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει η προσοχή από όλους να είναι αυξημένη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο “χάρτης” των κρουσμάτων

Αναλυτικά, τα 58 νέα κρούσματα καταγράφηκαν ως εξής:
– 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.
– 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
– 8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας,
– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
Και όλα αυτά την ώρα που σήμερα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, καθώς 58 νέες μολύνσεις. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3883 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας, οι νεκροί ανέρχονται συνολικά στους 193. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου