Breaking

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Χαρδαλιάς: «Μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι και χωρίς πανηγύρια»

Την άποψή του ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο στη χώρα εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι την ενημέρωσή του για τα μέτρα που λαμβάνονται.
Αφού παρέθεσε στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα και στις γειτονικές μας χώρες ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών είναι απαραίτητη όπως και η αποφυγή των συναθροίσεων.
Ο απολογισμός του τρέχοντα μήνα περιλαμβάνει 624 επιβεβαιωμένα περιστατικά της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων περίπου τα μισά είναι εισαγόμενα.
Μάλιστα, η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων έχει εντοπιστεί στον Προμαχώνα, και αφορά τουρίστες από τις όμορες βαλκανικές χώρες. Χθες αναφέρθηκαν 11 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 5 ήταν εισαγόμενα. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μειωμένος αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων.
Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι πρώτες σε εισαγόμενα κρούσματα χώρες ήταν Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία. Από τα 295 εισαγόμενα κρούσματα «το 76% είναι από τις τέσσερις φίλες βαλκανικές χώρες».
Μέχρι και την Κυριακή έχουν καταγραφεί 4.007 κρούσματα και από αυτά τα 435 είναι σήμερα ενεργά, 1030 έχουν πάρει εξιτήριο, 2347 έχουν αναρρώσει σπίτι τους, 195 δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.
Η ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας θα γίνεται κάθε Τρίτη, από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου