Breaking

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Συναγερμός στις ΗΠΑ για «ύποπτους» σπόρους που στέλνονται ταχυδρομικά: «Μην τους φυτέψετε»



Τις τελευταίες μέρες, τουλάχιστον σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και τον Καναδά, άνθρωποι καταγγέλλουν ότι έχουν λάβει σακουλάκια με σπόρους, τα οποία, ωστόσο, ποτέ δεν παρήγγειλαν. Όπως φαίνεται, τα σακουλάκια έχουν σταλεί ταχυδρομικώς από την Κίνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters το υπουργείο Γεωργίας άμεσα κάλεσε τους πολίτες να μη φυτέψουν τους σπόρους, αντίθετα να ειδοποιήσουν κατευθείαν τις Αρχές.
Παρ’ όλα αυτά, ουδείς γνωρίζει ακόμη περί τίνος πρόκειται. Το υπουργείο αναφέρει, ότι προς το παρόν «δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πρόκειται για κάτι άλλο πέρα από μια απάτη στην οποία άνθρωποι λαμβάνουν αντικείμενα που δεν παρήγγειλαν, από πωλητή, ο οποίος στη συνέχεια δημοσιεύει ψευδείς αξιολογήσεις πελατών, για να ενισχύσει τις πωλήσεις». Ενώ με νέα ανακοίνωση ζητά από όλους τους παραλήπτες να παραδίδουν άμεσα στις αρχές τα πακέτα με τους σπόρους που λαμβάνουν.
Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι μόνο στη Φλόριντα υπάρχουν 600 αναφορές από πολίτες που έλαβαν τους σπόρους. Αρκετές περιπτώσεις, δε, υπάρχουν στη Βόρεια Καρολίνα και το Κεντάκι.
«Δεν γνωρίζουμε τι είναι και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε κάποια ζημιά στην αγροτική παραγωγή των ΗΠΑ», δήλωσε ο επίτροπος Γεωργίας του Κεντάκι, Ράιαν Κουάρλς. «Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες προκειμένου να ξέρουμε αν πρόκειται για απάτη, φάρσα ή πράξη αγροτικής βιοτρομοκρατίας», συμπλήρωσε και προειδοποίησε: «Οι σπόροι θα μπορούσαν να εισάγουν άγνωστες ασθένειες σε τοπικά φυτά, να βλάψουν τα ζώα ή να απειλήσουν το περιβάλλον μας».
Σύμφωνα με το Reuters το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αποκλείει την αποστολή των σπόρων καθώς «κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τις ταχυδρομικές και τελωνειακές αρχές της χώρας».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου