Breaking

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

GEWKWN : ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, O «βόθρος» που μας κυβερνάει εδώ και μισό αιώνα… ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ….


GEWKWN
Το κείμενο το αφιερώνω σε όλους τους ανιστόρητους, που δεν ψάχνουν να μάθουν την αλήθεια ότι σε Ελλάδα και Κύπρο κάποιοι ανώμαλοι ηγέτες και πολιτικοί έφεραν την καταστροφή διότι η Νέα Τάξη τους εκβίαζε με αποκαλύψεις.

Κάποιοι πιστεύουν ακόμη σε ‘’ΕΘΝΑΡΧΕΣ’’ και σε ‘’ελληνες’’ ηγέτες, μετά τα γεγονότα όμως θα αποκαλυφτούν όλα …..ΟΛΑ….τιποτα δεν θα μείνει κρυφό και όλοι αυτοί οι προσωπολάτρες, θα δουν την πραγματικότητα.
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
Πρώτο συστατικό στοιχείο της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ η οποία καταργεί την Πατρίδα και τοποθετεί πάνω από αυτήν το ΚΟΜΜΑ και τις ΕΝΤΟΛΕΣ που παίρνει τούτο από τους ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ
Δεύτερο συστατικό στοιχείο της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: Η Αρχομανία, Όποιος έπασχε από το πάθος της Αρχομανίας την οποία τοποθετούσε πάνω από την Πατρίδα, αυτός ο Αρχομανής ήταν επόμενον να γίνει Όργανον της Νέας Τάξης, και να πολιτεύεται εναντίον της Πατρίδας.
Τρίτο συστατικό της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: Η φιλοχρηματία. Λόγω της απληστίας του, ο φιλοχρήματος εύκολα αποδέχεται να πουλήσει την πατρίδα του για να πάρει λεφτά, γι’ αυτό και χωρίς δυσκολία αποδέχεται πρόταση να γίνει πράκτορας μιας ξένης Δύναμης για να παίρνει λεφτά. Ή δεν αποφεύγει τον πειρασμό να εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα για να αυξήσει τα πλούτη του. Και στη δεύτερη περίπτωση, τίθεται από τη ξένη Δύναμη μπροστά στον ΕΚΒΙΑΣΜΟ: – Να γίνει όργανον της ξένης Δύναμης για να μην ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ τα εις βάρος του ΣΚΑΝΔΑΛΑ.
Τέταρτο συστατικό στοιχείο της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: Ποικίλες Ανηθικότητες και Δολοφονίες….
α) Παιδεραστία.
β) Μοιχείες.
γ) Ομοφυλοφιλίες.
Όλοι αυτοί τελούν, φυσικά, υπό μόνιμο εκβιασμό των ξένων πρακτόρων….. οι οποίοι επιβάλλουν στους πολιτικούς αυτό που θέλουν, με την απειλή του εκβιασμού να αποκαλύψουν τη ομοφυλοφιλία του την μοιχεία του η την παιδεραστία του
Τραϊανός : O «βόθρος» είναι που μας κυβερνάει εδώ και μισό αιώνα……. Ακόμα και τον πιο διεφθαρμένο άνθρωπο τον σέβεσαι στοιχειωδώς, γιατί παραμένει άνθρωπος …Τον ανώμαλο δεν τον σέβεσαι απολύτως καθόλου …Δεν του αναγνωρίζεις τίποτε και σε καμία περίπτωση, γιατί προσβάλει την ίδια την έννοια του ανθρώπου …Δεν του «αναγνωρίζεις» καμία από την «επιτυχία» του, γιατί αμφισβητείς τον τρόπο που «επιτυγχάνει».
Ο ανώμαλος δεν αντιδρά ποτέ, γιατί έχει επίγνωση της αθλιότητάς του …Ειδικά όταν είναι πολιτικός. Ξέρεις – όπως ξέρει και ο ίδιος – ότι βρίσκεται εκεί όπου βρίσκεται, επειδή απλά βολεύει κάποιους να έχουν κάποιον να τους κάνει τα «θελήματα», μέσω εκβιασμού.
Aποτελεί πάγια επιδίωξη των «Μεγάλων Δυνάμεων» να τοποθετούν σε ηγετικές θέσεις τέτοιου είδους ανθρώπους στις ελεγχόμενες από τους ίδιους «Μπανανίες». Σε τέτοιες «άρρωστες» καταστάσεις έχουν εμπλακεί οι ηγεσίες μας
Η σημερινή κατάντια της Ελλάδας οφείλεται στο γεγονός ότι αφήσαμε εδώ και 50 περίπου χρόνια τον «βόθρο» να κατακλύσει τις «δεξαμενές» πόσιμου ύδατος. Αφήσαμε τον «βόθρο» να ανέβει στην κοινωνική ιεραρχία και να μας κυβερνά. «Κλείνοντας» τα μάτια στην αθλιότητα, δεν την διώχναμε – όπως νομίζαμε – , αλλά την αφήναμε να επιβιώνει, να ισχυροποιείται και να μας «καταβάλει». Υποκρινόμενοι ότι δεν την βλέπουμε, την αφήναμε να μας προδίδει ως λαό και να μας ξεπουλάει ως κράτος
Τι θα μας έλεγε λοιπόν ο αρχαίος μας πρόγονος; ψάξτε τους προδότες ανάμεσα στους ανώμαλους που σας κυβερνάνε, γιατί αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι που εκβιάζονται και προδίδουν ΠΑΝΤΑ» μερικά πράγματα ήταν τόσο δεδομένα, που δεν κάθονταν ούτε να τα συζητήσουν
Θεωρούσαν όλους τούς σεξουαλικά «μη φυσιολογικούς» ανθρώπους ακατάλληλους για δημόσια αξιώματα. Γιατί; …Όχι για λόγους ρατσιστικούς …Όχι επειδή πίστευαν ότι δεν είχαν ικανότητες ή εξυπνάδα …Τους θεωρούσαν ακατάλληλους, γιατί γνώριζαν ότι τα πάθη τυφλώνουν τους ανθρώπους και αυτοί οι «μη φυσιολογικοί» άνθρωποι είχαν και έχουν πάθη …Πάθη μάλιστα πολυδάπανα και όποιος έχει ακριβά πάθη είναι θέμα χρόνου να εκδηλώσει «τάση» προς τη διαφθορά. Όποιος «καίγεται», είναι θέμα χρόνου να απλώσει τα «χέρια» του προς το «μέσο» που «δροσίζει» και στην προκειμένη περίπτωση στο δημόσιο χρήμα. Θεωρούσαν δηλαδή δεδομένο ότι οι εξουσιαστές, οι οποίοι ήταν σεξουαλικά ανώμαλοι, θα διαφθείρονταν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα «βίτσια» τους.
Είναι δυνατόν μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, το οποίο επιβουλεύεται την ελευθερία σου, να έχεις ως ηγέτες ανώμαλους; …Πραγματικά ανώμαλους …Ανώμαλους, τους οποίους μπορεί να τον εκβιάσει με απόλυτη καταστροφή ο τελευταίος πρέσβης της τελευταίας χώρας τού κόσμου. Σε αυτό το σημείο την πάτησαν οι σύγχρονοι Έλληνες.
Παράδειγμα : Ο Αθανάσιος Στριγάς στη σελ. 273 του βιβλίου του “Οι τυμπανιστές του Πενταγώνου” γράφει: “Πέντε μέρες πριν από την επιστροφή του στην Ελλάδα, μεταφέρουν τον Καραμανλή ( τον οποίον τον εκβίαζαν για πολύ σοβαρό Ηθικό παράπτωμα ) με άκρα μυστικότητα στο νοσοκομείο MEMORIAL της Ν. Υόρκης όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Εκεί υπέγραψε ένα κείμενο παρουσία του Υπουργού Κίσινγκερ και του Τόμ Καραμεσίνη. Στο σημείο (4) γράφει πως ο Καραμανλής σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα γινόταν στις 23 Ιουλίου 1974 “δεν θα αφήσει να εμπλακεί η Ελλάδα σε πόλεμο, με την Τουρκία για κανένα λόγο, έστω και αν η Τουρκία επιδοθεί μονομερώς και σε νέες κατακτήσεις Κυπριακού εδάφους.
Παράδειγμα : Το Πραξικόπημα στην Κύπρο ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ σε Μυστική Σύσκεψη στο σπίτι του Πάνου Κόκα στο Παρίσι μετά τον θάνατον του Διγενή (που έγινε στις 27 Ιανουαρίου 1974).
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΥΤΟ ; σχεδόν 6 μήνες μετά τον θάνατο του Διγενή, έγινε η προδοσία της Κύπρου με το πραξικόπημα, και όμως όλοι κατηγορούν τον Διγενή ότι έκανε το πραξικόπημα………
Στη Μυστική Σύσκεψη του Παρισιού πήραν μέρος εκτός των Άγγλων και άλλοι , ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ
Στη Μυστική αυτή Σύσκεψη έλαβαν μέρος και οι ακόλουθοι Πολιτικοί:
α) Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
β) Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ. ( ο πρωθυπουργός της εισβολής ) Και
γ) Ο Μακάριος. Ναι! Καλά διαβάσατε: ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ!.. ( τον Μακάριο το εκβίαζαν για πάρα πολύ σοβαρό παράπτωμα …………από τον καιρό που ήταν εξόριστος στις Σεϋχέλλες) …….
Στην Επιτροπή έγινε αποδεκτό ότι ο Κίσσιγκερ ήταν ο Κεντρικός Συντονιστής του Πραξικοπήματος – Εισβολής.
ΜΑΚΑΡΙΟΣ- ΚΙΖΙΝΓΚΕΡ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974….ΜΕ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΙΣΒΟΛΗΣ…….ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ…….
ΣΧΟΛΙΟ : την ώρα της σφαγής της Κύπρου ο μακάριος γελούσε με τον Κίσινγκερ, την ώρα που οι τούρκοι έσφαζαν, βίαζαν, λεηλατούσαν και κατάστρεφαν εκκλησιές.
Κ. Καραμανλής : Ο άνθρωπος, που εκβίαζαν οι Γερμανοί από την εποχή της Κατοχής, και μετά και οι Άγγλοι , οι γερμανικές υπηρεσίες, εξαιτίας των μαρτυριών και των στοιχείων του Μέρτεν, στην κυριολεξία να τον είχαν κάνει………… τους. Ότι του ζητούσαν – ακόμα και την μεγαλύτερη προδοσία για τη χώρα – τους το έκανε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ότι οι Γερμανοί – και όσοι βρίσκονταν πίσω απ’ αυτούς – ήθελαν να ρυθμίσουν εις βάρος της Ελλάδας, αυτόν χρησιμοποιούσαν για να το φέρουν εις πέρας.
Ποιος ξέρει με τι ανταμοιβές και τι εκβιασμούς δέχθηκε ο Καραμανλής να εξυπηρετήσει τους τοκογλύφους εκείνης της εποχής. Έβαλε την Ελλάδα, η οποία καταστράφηκε από τους Γερμανούς στον πόλεμο – για να υπερασπιστεί τη Δύση – να πληρώσει ομόλογα ξεχασμένα, τη στιγμή που η ίδια δεν είχε απαιτήσει καν την αποζημίωσή της από τους Γερμανούς ή την ανταμοιβή της από τους Συμμάχους.
Ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου γνώριζε, αλλά πρέπει να μετείχε και στην ετοιμασία και εφαρμογή ενός σεναρίου, το οποίο πρόβλεπε την υποκίνηση κινήματος εναντίον του στην Κύπρο και την, στη συνέχεια, «κατάπνιξή του στο αίμα» (φαίνεται ότι υπήρξε απόλυτη σιγουριά γι’ αυτό, όπως θα δούμε στη συνέχεια), με ταυτόχρονη κίνηση να πέσει το στρατιωτικό καθεστώς των Αθηνών, με την απόλυτη συνεργασία των Αρχηγών Όπλων της Ελλάδας, αλλά και πρώην πολιτικών, με πρώτο στη σειρά τον αυτοεξόριστο Έλληνα πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή, όπως και άλλους δεδηλωμένους «δημοκράτες αντιστασιακούς», προερχόμενους από διάφορους πολιτικούς χώρους. Ο Καραμανλής διέμενε τότε στο Παρίσι από το Νιόβρη του 1963, όταν έφυγε από την Ελλάδα με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλίδης».
Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ του Μακαρίου στο σχέδιο δεν βγαίνει μέσα από μαρτυρίες ζώντων ή θανόντων, που κάποιος μπορεί ίσως και ν’ αμφισβητεί, αλλά από γραπτά κείμενα. Από τις σελίδες εφημερίδας, η οποία εκδόθηκε ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. Επρόκειτο για την εβδομαδιαία «Ελεύθερος Λαός», που βγήκε στα περίπτερα την Κυριακή 7 Απριλίου 1974 και, στη συνέχεια, κυκλοφορούσε κάθε Σάββατο. Εκδότης ο επιχειρηματίας, κατασκευαστής ηλιακών θερμοσιφώνων στην Αμμόχωστο, Ηρακλής Χατζηρακλέους, βουλευτής του μακαριακού κόμματος «Προοδευτική Παράταξη» και πολύ στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Μελετώντας, λοιπόν, κανείς τον «Ελεύθερο Λαό», βρίσκει στις στήλες του άκρως αποκαλυπτικά και συνταρακτικά στοιχεία, για το τι ακριβώς θα γινόταν στην Κύπρο και την Ελλάδα τους μήνες που ακολούθησαν την έκδοσή του. Γεγονότα, που αποκλείεται να μην ήξερε ο Μακάριος, αφού – επαναλαμβάνουμε – στεκόταν πίσω από τον «Ελεύθερο Λαό», ο οποίος κυκλοφόρησε ως απόλυτα δικό του προσωπικό δημοσιογραφικό όργανο. Ας παρακολουθήσουμε την πορεία των όσων έγραψε η εφημερίδα. Μια πορεία γεμάτη με σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες πολύ εύκολα δίδουν και πειστικές απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά για το τι ακριβώς έγινε το 1974, όπως και για το παρασκήνιο που λειτούργησε στην πορεία υλοποίησης το όλου σεναρίου.
Ύμνοι «Ελεύθερου Λαού» προς Χένρι Κίσσινγκερ
Στην πρώτη του έκδοση ,λοιπόν, ο «Ελεύθερος Λαός» αισθάνθηκε την ανάγκη να εκθειάσει τον τότε Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χένρι Κίσσινγκερ. Τον άνθρωπο, που μετά την τουρκική εισβολή, όλες οι «δημοκρατικές δυνάμεις» ανά το πανελλήνιο – και όχι μόνο – «στόλιζαν» με παντός είδους χαρακτηρισμούς, θεωρώντας τον σαν τον «αρχιτέκτονα της κατά της Κύπρου συνωμοσίας» και «καθοδηγητή του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο». Έγραφε, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα:
«Ουδέποτε στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών υπήρξε άνθρωπος χωρίς εντολήν από την κοινήν γνώμην και χωρίς επίσημη θέση, που να ασκήσει τέτοια επιρροή στην πολιτική της χώρας του χωρίς
«Επανέρχονται Καραμανλής και Βασιλιάς»
Στη δεύτερή του έκδοση ο «Ελεύθερος Λαός» (13.4.74) μπήκε στο «ψητό» και άρχισε τις αποκαλύψεις, που απέβλεπαν, πέρα από την προβολή του Μακαρίου – που πλήρωνε – και στην ενημέρωση των αναγνωστών του για τα όσα θ’ ακολουθούσαν. Το κύριο θέμα της εφημερίδας είχε την ένδειξη «Αποκλειστικότης» και στεγαζόταν υπό τον τίτλο «Επανέρχονται Βασιλεύς Κωνσταντίνος και Καραμανλής». Σ’ αυτό αναφέρονταν και τα εξής:
«Υπό την πίεση των ραγδαίων εξελίξεων των ελληνικών πραγμάτων και των σημειουμένων διαφοροποιήσεων εις τας ελληνοτουρκικάς σχέσεις, καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη, αναγνωριζομένη υφ’ όλων των εθνικώς σκεπτομένων Ελλήνων, ότι προέχει η λύσις του ελληνικού πολιτικού προβλήματος δια του σχηματισμού κανονικής εξουσίας η οποία, συγκεντρώνουσα την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του Ελληνισμού, να συνενώσει τους Έλληνας και ν’ αντιμετωπίσει την οσημέραι διογκουμένην τουρκικήν απειλήν. Προς τούτο, ήρχισαν ήδη να υπερφαλαγγίζονται τα υφιστάμενα εμπόδια και να προετοιμάζεται η οδός δια την επάνοδον εις Ελλάδα του Βασιλέως Κωνσταντίνου και του τέως Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος συγκεντρώνει, κατά κοινήν ομολογίαν, την εμπιστοσύνην της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου και του πληθυσμού».
ΣΧΟΛΙΟ : αυτό έχει γραφτεί τον Απρίλιο του 1974 και μετά από 3 μήνες έγινε το πραξικόπημα και η εισβολή στην Κύπρο και επανήλθε ο Καραμανλής ……..και έγινε Πρωθυπουργός και μετά Πρόεδρος,
Ύμνοι και για τον Ανδρέα Γαλατσάνο
Στο ίδιο ρεπορτάζ της (13.4.74), η εφημερίδα ανέφερε, επίσης, ότι «ο Αρχηγός της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας Δημήτριος Ιωαννίδης, ο θεωρούμενος ως ο ισχυρός της νέας καταστάσεως, ευρίσκεται υπό δυσμένειαν» και ότι «ο Αρχηγός Στρατού αντιστράτηγος Ανδρέας Γαλατσάνος, ο οποίος φέρεται ως υποστηρικτής της επανόδου του Καραμανλή, επεκράτησε σε διαμάχην του με τον Ιωαννίδην. Κατά τας αυτάς πληροφορίας, προστίθετο, ο αντιστράτηγος Γαλατσάνος διευκρίνισε την θέσιν του και έθεσεν επί τάπητος την αξίωσιν επανόδου του Καραμανλή».
Τις πληροφορίες της περί Καραμανλή, η εφημερίδα συνέχισε και την επόμενη Κυριακή 21.4.74, και, μεταξύ άλλων, έγραψε:
«Καθ’ ον χρόνον η κοινή γνώμη ευρίσκεται εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων αι οποίαι θα φέρουν την επιδιωκομένην πολιτικήν αποκατάστασιν εις την χώραν δια της επανόδου του Βασιλέως
Γιατί ο Μακάριος υπόγραψε τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, οι οποίες ρητά απέκλειαν την Ένωση, ειδικά, μάλιστα, μετά από έναν ανεπανάληπτο ενωτικό αγώνα, την τετράχρονη εποποιία της ΕΟΚΑ; Γιατί το 1964 υπονόμευσε και εξουδετέρωσε τελικά σχέδιο της υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου Ελληνικής Κυβέρνησης για «πραξικοπηματική» Ένωση; Γιατί το 1965 δεν έκαμε απλή έστω ονομαστική αναφορά στην Ένωση κατά τις συζητήσεις του για το Κυπριακό με τον τότε μεσολαβητή του ΟΗΕ Γκάλο Πλάζα, ο οποίος φρόντισε να επισημάνει το γεγονός αυτό στην έκθεσή του προς τον Γ.Γ. του Διεθνούς Οργανισμού Ου Θαντ;
Γιατί το 1967 συγκατένευσε να φύγουν από την Κύπρο η ελληνική μεραρχία και ο στρατηγός Γρίβας, οι οποίοι ήσαν οι εγγυητές της Ενώσεως, και άρχισε συνομιλίες για το «εφικτό», δηλαδή την «ανεξαρτησία»; Γιατί το 1972 υπαναχώρησε στα όσα συμφώνησε με τον Διγενή, τα οποία θα ομαλοποιούσαν την εσωτερική κατάσταση στην Κύπρο και θα έθεταν ξανά το Κυπριακό σε εθνική ενωτική βάση; nikospa.wordpress
ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ 1974
Στα τσακίδια, βέβαια, οι συνέπειες με τους Τούρκους, οι οποίοι, κατά τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Χούντας και μέτοχο στο όλο σχέδιο στρατηγό Γρηγόριο Μπονάνο, «θα έπαιρναν μόνο μια γωνίτσα εκεί στην Κερύνεια»! Οι «φίλοι» και «αδελφοί» μας, όμως, Τούρκοι δεν περιορίστηκαν στη γωνίτσα, αλλά πήραν τη μισή Κύπρο και, με την αφροσύνη της ελληνικής πλευράς που συνεχίζεται, υπολογίζουν να την καταλάβουν ολόκληρη…………..«Σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης, να υποχωρήσετε!..
Οι ελλαδικές ευθύνες να αφεθεί η Κύπρος μόνη στα αρπακτικά δόντια του αιμοσταγούς Αττίλα, εντοπίζονται στον Πρωθυπουργό Καραμανλή και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αβέρωφ. Περισσότερο στον δεύτερο λόγω θέσεως, όπως και στην τότε ελληνική στρατιωτική ηγεσία, με την οποία ο Αβέρωφ βρισκόταν σε συνεννόηση.
Πολλοί συνεχίζουν το βιολί της παραποίησης γεγονότων, σε σημείο που κάποιοι από αυτούς…να έχουν πιστέψει στα ψέματά τους, αλλά και κορδώνουν σε εκδηλώσεις και πανηγύρια, όπου αδιάντροπα προβάλλουν τα ψέματα σαν αλήθειες! Και σ’ αυτό, συνέβαλαν – και συμβάλλουν ακόμη – οι εκάστοτε Κυβερνήσεις στην Κύπρο και την Ελλάδα από το 1974, αλλά και τα κόμματα που έχουν συμφέρον να συνεχίσουν να περιφέρουν τον νερόμυλο της διαστροφής και του βιασμού της Ιστορίας. Κι αυτό που σίγουρα περιμένουν, είναι να πεθάνουν όλοι όσοι έχουν να ιστορίσουν προσωπικά τους βιώματα για να διασταυρωθούν γεγονότα και να αποκατασταθεί η αλήθεια, προκειμένου οι ίδιοι να συνεχίσουν το ξεφάντωμα της ψευτιάς και της μάσας!
ΣΤΟ θέμα μας, όμως, που είναι η πολιτεία της πρώτης μεταπολιτευτικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης εισβολής. Η όποια βοήθεια που δεν έδωσε στην Κύπρο. Αλλά, για ποιαν βοήθεια προς τη μεγαλόνησο για αντιμετώπιση του «Αττίλα ΙΙ» μπορεί να γίνει λόγος, όταν η εντολή του Αβέρωφ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις τότε ήταν;
«Η μόνη δυνατή λύσις εν περιπτώσει μαζικής τουρκικής επιθέσεως, είναι η υποχωρητική κίνησις, με διατήρησιν επαφής»!
ΔΗΛΑΔΗ, αν επιτεθούν οι Τούρκοι, οι οποίοι από τις 20 Ιουλίου που εισέβαλαν στην Κύπρο προχωρούσαν και καταλάμβαναν όλο και περισσότερα κυπριακά εδάφη παρά την εκεχειρία της 22ας Ιουλίου, να μην ριχτεί ούτε σφαίρα και οι ελληνικές δυνάμεις να υποχωρήσουν, διατηρώντας μόνο επαφή με τους εισβολείς!
Μάλιστα! Αυτή ήταν η διαταγή Αβέρωφ, την οποία πήρε μετά από σύσκεψη με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μπονάνο και τον Αρχηγό Στρατού Γαλατσάνο! Γιατί, όμως, η απόφαση αυτή του Αβέρωφ; Δέστε την απάντηση, όπως αυτή περιέχεται στο Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής:
«Όπως σαφώς προκύπτει τόσο από έγγραφα στοιχεία, όσο και από την κατάθεση του ίδιου, ενώπιον της Επιτροπής μας, ο κ. Αβέρωφ έχει διαμορφωμένη σαφή και συνολική άποψη του Κυπριακού προβλήματος. Τούτο, όπως ο ίδιος δηλώνει, οφείλεται στην
ΑΒΕΡΩΦ…….. Απόσπασμα από το Πόρισμα της Επιτροπής για τον «Φάκελο» της Κυπρου.
‘’μακροχρόνια πολιτική του πείρα και κυρίως στη θητεία του ως υπουργού των Εξωτερικών, κατά την οποία χειρίστηκε σε κρίσιμες περιόδους το Κυπριακό θέμα. Οι απόψεις του έχουν καταχωρηθεί κατά καιρούς σε δικά του κείμενα. Ειδικότερα, οι απόψεις-θέσεις του στη διαδικασία που ακολουθείται στην Επιτροπή μας και προκύπτουν από τα έγγραφα στην κατάθεσή του, έχουν ως εξής:
. Απέτρεψε την αποστολή Μεραρχίας, που πρότεινε ο κ. Κ. Καραμανλής.
. Αποδέχθηκε την τακτική που ακολουθήθηκε από το ΓΕΕΦ, στην αντιμετώπιση της προέλασης των τουρκικών στρατευμάτων του ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ (υποχωρητική κίνηση, με διατήρηση επαφής προς αποφυγή εγκλωβισμένων δυνάμεων). Την τακτική αυτή είχαν προτείνει ο Μπονάνος και ο Γαλατσάνος στις συσκέψεις του ΥΕΘΑ (Υπουργού Εθνικής Αμύνης) και εφάρμοσε ο Καραγιάννης στην Κύπρο».
»Τις θέσεις του αυτές ο κ. Αβέρωφ», συνεχίζει το Πόρισμα, υποστήριξε και ενώπιον της Επιτροπής μας κατά την κατάθεσή του, ως εξής: Σε συγκεκριμένη ειδικά ερώτηση μέλους της Επιτροπής, ο κ. Αβέρωφ, λέγει επί λέξει: «Κύριε συνάδελφε, πήρα τη γνώμη των τεσσάρων Αρχηγών, η οποία ήταν ανεπιφύλακτη, αλλά δεν στηρίχθηκα σ’ αυτήν. Στηρίχθηκα στη μελέτη του προβλήματος, την οποία είχα κάνει ως υπουργός των Εξωτερικών. Διότι τα γεωπολιτικά και στρατιωτικά δεδομένα δεν άλλαζαν και το περιγράφω και στο βιβλίο μου, το οποίο τελειώνει το 1963. Και τότε είχα πολλές συνεργασίες με τα Γενικά Επιτελεία, για να δούμε ποια μπορούσε να είναι η άμυνα της Κύπρου. Και είχα πεισθεί απολύτως και μου αρκούσε μια ματιά στον χάρτη για να μου επανέλθουν εκείνα τ οποία πίστευα και τα οποία εξακολουθώ να πιστεύω.»
ΑΥΤΗ, λοιπόν, ήταν η δικαιολογία του Αβέρωφ για τη μη εμπλοκή του ελληνικού Ναυτικού και της Αεροπορίας στην αντιμετώπιση των Τούρκων μετά την έναρξη της δεύτερης εισβολής
ΤΙ άλλο, βέβαια, μπορούσε να περιμένει κανείς από τον Ευάγγελο Αβέρωφ, ο οποίος το 1956, διαρκούντος του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, είχε προτείνει στους Τούρκους σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου! Και ήταν ο πρώτος που το έκαμε αυτό!
ΠΟΙΕΣ, όμως, ήταν οι δικαιολογίες που πρόβαλε ο Αβέρωφ στην Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων ειδικά για τα «Φάντομς» και τα υποβρύχια; Ιδού:
Οι δικαιολογίες ενός…«αρχιστράτηγου»!
ΤΑ ΦΑΝΤΟΜ, Για…34 ώρες (!) παρέμειναν δεμένοι στα πιλοτήρια οι κυβερνήτες των πολεμικών «Φάντομς» της Ελληνικής Αεροπορίας το 1974 στην Κρήτη, αναμένοντας τη διαταγή για να βομβαρδίσουν τον τουρκικό αποβατικό στόλο στην Κύπρο. Η διαταγή, όμως, δεν έφτασε ποτέ!..
Εθνική προδοσία…….αποστομωτική απάντηση στον Αβέρωφ, αποτελούν ασφαλώς οι αφηγήσεις των πλοιάρχων των δύο υποβρυχίων που έπλεαν προς Κύπρο και τα οποία ανέκρουσαν πρύμναν με εντολή Αραπάκης, αλλά και οι μαρτυρίες των πιλότων των «Φάντομ», οι οποίοι ανέμεναν για 34 ώρες μέσα στα πιλοτήρια στην Κρήτη, τη διαταγή να απογειωθούν και να σπεύσουν προς Κύπρο. Και οι μεν κυβερνήτες των υποβρυχίων «Γλαύκος» και Νηρεύς» διαβεβαίωσαν ότι είχαν συνέχεια στα σκόπευτρά τους τα τούρκικα πλοία και θα τα βύθιζαν μόλις πλησίαζαν ακόμη λίγο, οι δε πιλότοι ότι, αν έφταναν στην Κύπρο, θα βομβάρδιζαν και θα κατέστρεφαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο, αλλά η εντολή απογείωσης δεν έφθασε ποτέ!
ΑΝ η συμπεριφορά αυτή του Αβέρωφ και των Αρχηγών Όπλων δεν αποτελεί εθνική προδοσία, τότε τι άλλο μπορεί να ονομαστεί έτσι;
ΝΑ μην ξεχνούμε, επίσης, ότι ο Καραμανλής αρνήθηκε να καταθέσει στην Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου στην ελληνική Βουλή, γεγονός που παραπέμπει σε προσπάθειά του να αποκρύψει γεγονότα, να αποδείξει πόσο «δημοκράτης» και προσηλωμένος στην αλήθεια και την Ιστορία ήταν, αλλά και πόσο σεβόταν νόμους και θεσμούς όταν περιφρόνησε μια Επιτροπή που εξέταζε πολύ σοβαρά ιστορικά θέματα.
ΑΚΟΜΑ και τα Πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου της «Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας» υπό τον Καραμανλή, χάθηκαν!
ΓΚΙΖΙΚΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Αθήνα, 23 Ιουλίου 1974: Στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης υποδέχεται Καραμανλή. Σημαίνει κάτι αυτό για την Ιστορία; Ασφαλώς και σημαίνει. Πολλά.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραβίασε τον καταστατικό χάρτη της Ελλάδας και αντί να ορκισθεί ως Πρωθυπουργός στον νόμιμο Ανώτατο Άρχοντα (τον βασιλιά), όπως προέβλεπε το Σύνταγμα του 1952, ορκίσθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ιωαννιδικής Χούντας.
Να γιατί δεν ανοίγει ο «Φάκελος Κύπρου»
ΑΛΛΑ και κάτι πολύ σημαντικό, για το λόγο που δεν ανοίγει ο «Φάκελος της Κύπρου»:
Με απόφαση του Ευάγγελου Αβέρωφ, ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας (45/07-03-1975), «αναστέλλεται η ποινική δίωξη των πρωταιτίων και των συνυπευθύνων, για την εθνική τραγωδία της Κύπρου». Μια απόφαση, η οποία εκδόθηκε για να προστατευθεί κυρίως ο ίδιος ο Αβέρωφ, ως το κύριο ποινικά υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο για τη δεύτερη τουρκική εισβολή. Καμιά ελληνική Κυβέρνηση, μετά το κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων του 1988, δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία για την άρση της κατάπτυστης αυτής απόφασης, που προφυλάσσει όλους τους μεγάλους προδότες της κυπριακής τραγωδίας.
ΠΟΛΛΟΙ «δημοκράτες», «αντιστασιακοί» και βάλε, αποδίδουν όλες τις ευθύνες για την τραγωδία του 1974 στη «Χούντα» του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη και σκόπιμα αποφεύγουν να επιρρίψουν ευθύνες και σε άλλους πολιτικούς, όπως οι Καραμανλής, Αβέρωφ, Μακάριος, Ανδρέας Παπανδρέου, Γεώργιος Μαύρος και άλλοι. Αποφεύγουν να αναφερθούν στο βρόμικο παρασκήνιο της άθλιας πολιτικής συναλλαγής που προηγήθηκε και ακολούθησε την τουρκική εισβολή, αλλά και στην πορεία του έργου και του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Ενός έργου, που παρήχθη μέσα από παρεμβάσεις και απειλές προς τα μέλη της Επιτροπής. (Αρχείο Νίκου Παπαναστασίου-απόσπασμα)
ΒΙΝΤΕΟ – Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…
α) Ο Μακάριος μπροστά σε 132 Έθνη καταγγέλλει ότι η Ελλάς οργάνωσε με Έλληνες αξιωματικούς τo πραξικόπημα…….Αλλά διακηρύσσει αμέσως, ότι η Ελλάς παρεβίασε «κραυγαλέως» την ανεξαρτησία της Κύπρου και έτσι δικαιολογεί με το Διεθνές Δίκαιο την τουρκική εισβολή σύμφωνα με τη Ζυρίχη.
β) Θεωρεί τον εκ Τουρκίας κίνδυνο μικρότερο από τον… εξ’ Ελλάδος! (Τί άλλο θα έπρεπε να περιμένουν οι Τούρκοι;)
γ) Διακηρύσσει ότι η Κύπρος υπέστη εισβολή από την Ελλάδα!
Αυτά τα απίστευτα είπε ο Μακάριος στον ΟΗΕ στις 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974, 24 ώρες πριν από την τουρκική εισβολή επί του πατρίου εδάφους μας!
Την εκάλεσε… Την εδικαίωσε προκαταβολικώς.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ ’74

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου