Breaking

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Τεχνικό πρόβλημα; Η Google κρύβει ενημερωτικές ιστοσελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης για ώρες



Η Google απέκλεισε για αρκετές ώρες μεγάλες συντηρητικές και εναλλακτικές ιστοσελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για αρκετές ώρες το πρωί της Τρίτης, συντηρητικές και εναλλακτικές ιστοσελίδες του αριστερού χώρου δεν εντοπίζονταν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Συγκεκριμένα, ιστότοποι όπως το Breitbart και το RedState δεν ανευρίσκονταν ακόμα και αν τις αναζητούσες με το ίδιο τους το όνομα. Λίγο αργότερα επανήλθαν μυστηριωδώς κανονικά στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Οι συντηρητικοί ιστότοποι βρέθηκαν σε πανικό την Τρίτη το πρωί αναφέροντας ότι είχαν αποκλειστεί από τη Google. Διάφορα άρθρα δημοσιευμένα από την PJ Media, την Daily Caller και πολλές άλλες ιστοσελίδες, ήταν απόντα από τις αναζητήσεις έχοντας αντικατασταθεί από συνδέσμους της Wikipedia.
Τα προβλήματα αν και κατά βάση εντοπίστηκαν σε ιστοσελίδες που ανήκουν στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, παρατηρήθηκαν και σε αριστερές ιστοσελίδες που προωθούν έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης.
Από την πλευρά της η Google ανακοίνωσε έπειτα από αυτά τα προβλήματα ότι βρίσκεται σε φάση διερεύνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία παρουσίασε το πρόβλημα ως ένα απλό τεχνικό πρόβλημα και όχι ως πολιτική στοχοποίηση.
Καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, η Google και άλλες αντίστοιχες εταιρείες ίσως προσπαθούν να αποτρέψουν την επανάληψη του 2016. Από τη στιγμή που η εταιρεία έχει το 88% του μεριδίου στις μηχανές αναζήτησης των ΗΠΑ, τα αποτελέσματα της Google έχουν μεγάλη επιρροή στις πληροφορίες που θα παρέχονται στους Αμερικανούς ψηφοφόρους τους επόμενους μήνες.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου