Breaking

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Κινδύνεψαν πυροσβέστες όταν περικυκλώθηκαν από τις φλόγες στην μάχη της κατάσβεσης, κάηκε πυροσβεστικό όχημα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης (video-φώτο)

Η φωτιά, επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή κοντά στον αστικό ιστό, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης και Κεχριές. Οι Πυροσβέστες θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο ρίχτηκαν στη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν τα σπίτια και το δάσος. Ένα όχημα της πυροσβεστικής τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε και ο οικισμός Άγιος Ιωάννης, ο 6ος που εκκενώνεται στην Κορινθία. Οι κάτοικοι των τεσσάρων οικισμών, Αγίου Κωνσταντίνου, Γαλατακίου, Δήμων και Αλαμάνου έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και με δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.
Στα Αθίκια εκκενώθηκε, επίσης, προληπτικά και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρία. Στα Αθίκια έφτασε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δήλωσε πως θα δοθεί ολονύχτια μάχη με τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς:
Οι πύρινες γλώσσες “έγλειψαν” τοίχους σπιτιών, ενώ λόγω ριπών του ανέμου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, οι εστίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, αφενός επειδή η περιοχή είναι πευκόφυτη και αφετέρου δύσβατη. Επιπλέον, δεν υπάρχει καλό οδικό δίκτυο, το οποίο σε ορισμένα σημεία είναι απροσπέλαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου