Breaking

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Το «Παζάρι των Νεφρών»: Σε αυτό το χωριό σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν πουλήσει ένα νεφρό (video)

Στην επαρχία Κάβρεϊ στο Νεπάλ τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε οικογένεια έχει πουλήσει στη μαύρη αγορά ένα νεφρό, στην προσπάθεια να βγάλει χρήματα για μια καλύτερη ζωή.

Η επαρχία Κάβρεϊ στο Νεπάλ είναι γνωστή και ως «Κοιλάδα των Νεφρών». Σε αυτό το χωριό, τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε οικογένεια έχει πουλήσει το νεφρό του στη μαύρη αγορά.
Οι διακινητές οργάνων συνεχώς παγιδεύουν τους δωρητές. Τους υπόσχονται μεγάλα ποσά και στη συνέχεια τους πείθουν πως τα όργανά τους θα «μεγαλώσουν» ξανά. Πολλοί αναλφάβητοι και φτωχοί άνθρωποι τους πιστεύουν και προχωρούν στην εγχείρηση.
Ο Νιρόζ, για παράδειγμα, σε ηλικία 16 ετών πείσθηκε από έναν διακινητή και πούλησε το ένα του νεφρό, με την ελπίδα να εκπληρώσει το όνειρό του και να γίνει τραγουδιστής. Σήμερα είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, εγκαταλείποντας κάθε ελπίδα.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι του χωριού, ενώ καθημερινά οι διακινητές βρίσκουν νέα θύματα να ξεγελάσουν.
Πολλές φορές, ακόμη και ευυπόληπτοι πολίτες μπλέκουν σε αυτή τη μάστιγα, ενώ έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου ορισμένοι χωρικοί γίνονται διακινητές οι ίδιοι, μόλις πουλήσουν ένα νεφρό.
Όλα αυτά τα χρόνια, η αστυνομία έχει καταφέρει να συλλάβει μόνο πέντε διακινητές και έναν γιατρό, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η παράνομη διακίνηση οργάνων για πάνω από 20 χρόνια.
Πηγή: sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου