Breaking

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Εγκαινιάστηκε στην Σολυγεία το εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σοφικού (video-φώτο)

Η καθοριστική παρέμβαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, η πενταετής παραχώρηση του κατάλληλου χώρου από το δήμο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και η στενή συνεργασία με την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής τους τελευταίους μήνες, οδήγησαν στην πραγμάτωση ενός ονείρου για την περιοχή της Σολυγείας, την λειτουργία του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σοφικό!

Το αίτημα της περιοχής παγωμένο για χρόνια, τέθηκε ως προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο θα δώσει στο δάσος του Σοφικού και την ευρύτερη περιοχή εγγύς μόνιμη παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων κατά την αντιπυρική περιοδο , οι οποίες θα μπορούν άμεσα να παρεμβαίνουν σε οποιαδήποτε πυρκαγιά .
Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην διάρκεια των εγκαινίων ανακοίνωσε και τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την μόνιμη λειτουργία του Κλιμακίου καθώς επίσης και για ανάλογη λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Χιλιομόδι.
Στα σημερινά εγκαίνια τον το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, Ο Υπουργός Χρίστος Δήμας, Οι Βουλευτές Νίκος Ταγαράς ,Μαριλένα Σούκουλη και Γιώργος Ψυχογιός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο Διοικητής Μηχανικού ΓΕΣ υποστράτηγος Ανδρέα Κωνσταντίνου, οΤαξίαρχος της Α.Δ Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης, οι Στρατιωτικές Αρχές, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι εθελοντικές ομάδες οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή.
Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη εκπροσώπησε ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, στα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με έδρα το Σοφικό Κορινθίας, στο Δήμο Κορινθίων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 14 Ιουλίου 2020, για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.
Το Κλιμάκιο θα εδρεύει στο Σοφικό Κορινθίας και για τη λειτουργία του παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Κορινθίων. Η ίδρυση του Κλιμακίου κρίθηκε αναγκαία για την άμεση επιχειρησιακή δράση και για την κάλυψη τομέα ευθύνης ο οποίος είναι απομακρυσμένος από τις πλησιέστερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Το Κλιμάκιο εδρεύει στα ανατολικά του νομού Κορινθίας, στους πρόποδες του όρους Τζάλικα, κυριολεκτικά στην καρδιά του πευκοδάσους, με ιδιαίτερα αναπτυγμένη την επισκεψιμότητα από περιπατητές και φυσιολάτρες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους, Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σοφικού π. Μιχαήλ Ροβά.
Ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με πρωτοβουλία του οποίου υλοποιήθηκε η ίδρυση ογδόντα (80) Πυροσβεστικών κλιμακίων για την αντιπυρική θωράκιση τη χώρας, ανέφερε ότι, «…η πολιτεία στο πλαίσιο της εμπέδωσης του αισθήματος της ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη, καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες, οργανώνοντας μηχανισμούς για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των καταστροφών τόσο από τα φυσικά όσο και τεχνολογικά φαινόμενα. Το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που εγκαινιάζουμε σήμερα αποδεικνύει έμπρακτα αυτό το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον τόπο αυτό, ένα τόπο που επλήγη πολλές φορές από πυρκαγιές, με μεγαλύτερη αυτή του 1998, από την οποία υπέστη σοβαρές ζημιές η ευρύτερη περιοχή. Μία νέα επιχειρησιακή μονάδα του Πυροσβεστικού Σώματος, από σήμερα θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, με σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής, καθώς και την αποτροπή εκδήλωσης μεγάλων φυσικών καταστροφών που θα έχουν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Πέρα από την ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, ενισχύονται και οι συνθήκες που θα βοηθήσουν στην ευημερία, την ασφάλεια, την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής. Η νέα αυτή μας υπηρεσία, διαθέτει όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά το κυριότερο το έμψυχο δυναμικό, τους Πυροσβέστες μας, που με τον επαγγελματισμό, την άρτια εκπαίδευσή τους και την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες για να εγγυηθούν την ασφάλεια της ζωής, της περιουσίας τους, αλλά και την προστασία του εθνικού φυσικού πλούτου. Θα ήθελα να σας εγγυηθώ, ότι το πυροσβεστικό προσωπικό της νέας αυτής Υπηρεσίας θα επιτελέσει το καθήκον του, συνεχίζοντας την πυροσβεστική παράδοση της αυτοθυσίας, γενναιότητας και υψηλής επαγγελματικής απόκρισης. Δείξτε τους λοιπόν την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορείτε να τους προσφέρετε, ως ενθάρρυνση στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν».
Στη συνέχεια, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας Πύραρχος Χρήστος Πλατάς ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, τονίζοντας ότι, «…το νέο ιδρυθέν Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, καταδεικνύει έμπρακτα το εξαιρετικό ενδιαφέρον της πολιτείας προς τον τόπο αυτό και ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, των κατοίκων αλλά και της Υπηρεσίας μας για την ύπαρξη και στελέχωσή του από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο είναι ικανό να επέμβει σε οποιοδήποτε συμβάν που θα απειλήσει τον πλούσιο δασικό πλούτο της περιοχής. Στην όλη αυτή προσπάθεια της ίδρυσης και της εγκατάστασης του συγκεκριμένου Κλιμακίου σημαντικός αρωγός μας στάθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος τον οποίο ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθειά του καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτό. Σας υποσχόμαστε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι στο πλευρό σας για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και της προστασίας της περιουσίας όλων».
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταγαράς, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία – Ελένη Σούκουλη, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Ψυχογιός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής και ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλειος Νανόπουλος, λαμβάνοντας το λόγο ανέφεραν με τη σειρά τους ότι, η ίδρυση του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου θωρακίζει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και ενισχύει την Πολιτική Προστασία του τόπου. Δεν παρέλειψαν να ευχαρίστησαν όλους όσους συνέδραμαν στην δημιουργία του και ευχήθηκαν στους πυροσβέστες που θα το στελεχώσουν καλή επιτυχία στο έργο τους.
Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ με έδρα το Λουτράκι Υποστράτηγος Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και νήσων (Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη) με έδρα την Πάτρα Υποστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Κολυβήρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορίνθου Χαράλαμπος Τετράδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου Αλέξανδρος Μαυραγάννης, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου