Breaking

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Περισσότεροι από 778.000 νεκροί παγκοσμίως

 Ισπανία

Ισπανία  AP
Πάνω από 22 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και περισσότεροι από 778.000 νεκροί παγκοσμίως. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 παγκοσμίως ξεπέρασε τους 778.000, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είχαν πλέον ξεπεράσει τα 22 εκατομμύρια ως το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η σχολή αυτή ιατρικής της Βαλτιμόρης καταμετρούσε 778.557 νεκρούς και 22.046.135 κρούσματα μόλυνσης ως την Τρίτη στις 20:27 (τοπική ώρα· 03:27 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Οι ΗΠΑσύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παραμένουν η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία, με 171.687 νεκρούς και 5.480.487 μολύνσεις. Ακολουθεί η Βραζιλία, με 109.888 θανάτους και 3.359.570 κρούσματα. Η Ινδία έχει εξάλλου επιβεβαιώσει πάνω από 2,7 εκατομμύρια περιπτώσεις μόλυνσης.

Στα κράτη που έχουν καταγράψει τουλάχιστον 400.000 μολύνσεις συγκαταλέγονται η Ρωσία, η Νότια Αφρική, το Περού, το Μεξικό και η Κολομβία· στις χώρες οι οποίες καταγράφουν τουλάχιστον 30.000 θανάτους συμπεριλαμβάνονται το Μεξικό, η Ινδία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία, κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Τζονς Χόπκινς.

Μεξικό: Πάνω από 5.500 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 751 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 5.506 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.  

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 57.774 νεκρούς επί συνόλου 531.239 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης πάντως έχουν αναγνωρίσει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί μετά την επιβεβαίωσή τους με εργαστηριακές εξετάσεις.

ΑργεντινήΞεπέρασαν τις 6.000 οι θάνατοι

Στην Αργεντινή ξεπεράστηκαν την Τρίτη τα ορόσημα των 6.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και των 300.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής κατέγραψαν 235 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, έναν από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς ως εδώ. Έκαναν επίσης λόγο για 6.840 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.  

Ως αυτό το στάδιο οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται σε 6.048 και οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τους 305.953.  

Πάντα σύμφωνα με τα κυβερνητικά δεδομένα, 223.531 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί έχει κριθεί πως αποθεραπεύθηκαν.

Ο τρέχων δείκτης θνητότητας στην Αργεντινή των 44 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας, σε 115 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, είναι η δηλαδή ο τρίτος χαμηλότερος σε όλη την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής, πίσω από αυτούς που καταγράφονται στην Ουρουγουάη και την Παραγουάη.  

Τη Δευτέρα έγινε στο Μπουένος Άιρες διαδήλωση, με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα περιορισμού και κοινωνικής απομόνωσης, που οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση θεωρούν πως καταπατούν τις ελευθερίες των πολιτών.  

Τα μέτρα περιορισμού έχουν χαλαρώσει μεν στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, αλλά συνεχίζουν να είναι αυστηρά σε αρκετές επαρχίες. Θα παραμείνουν σε ισχύ ως τουλάχιστον την 30ή Αυγούστου.

Ο Δρ. Λουίς Κάμερα, μέλος της επιτροπής στην οποία ανέθεσε η κυβέρνηση της Αργεντινής να συντονίζει την αντιμετώπιση της πανδημίας, επισήμανε πως μολονότι τα κρούσματα μόλυνσης, οι εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας και το ποσοστό πληρότητας των νοσοκομειακών κλινών ευρύτερα δεν αυξάνονται, έχουν σταθεροποιηθεί σε επίπεδα που η χώρα δεν αντέχει.  

«Η καμπύλη των μολύνσεων σταθεροποιήθηκε, έχει φθάσει σε ένα πλατό, αλλά το επίπεδο αυτό είναι πολύ υψηλό. Στη Νότια Αμερική το λέμε altiplano, για να το διακρίνουμε από τις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο», εξήγησε ο Δρ. Κάμερα μιλώντας στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.  

Την Τρίτη ο διευθυντής του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (ΠΑΟΫ) επισήμανε ότι η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσής της έχουν προκαλέσει αληθινή κρίση ψυχικής υγείας στην περιφέρεια, λόγω της γενικευμένης ανησυχίας, του άγχους, της κατακόρυφης αύξησης της κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου