Breaking

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Οι 9 στάσεις και τα μυστικά που μάθαμε στο σεμινάριο ταντρικού σεξ

 


Παρακολουθήσαμε το Tantra Masterclass της Ειρήνης Χειρδάρη και μυηθήκαμε στις ανατολίτικες τεχνικές.

 Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στο γραφείο, όταν είδα τυχαία μια διαφήμιση στο Facebook για το Tantra Masterclass που διοργάνωνε η γνωστή sex coach Ειρήνη Χειρδάρη στο Lohan Club στο Γκάζι. Δεν είχα ιδέα τι ακριβώς είναι η Τάντρα γενικότερα, οπότε το είδα ως πρόκληση να πάρω μέρος σε ένα τέτοιο σεμινάριο, κυρίως για να καλύψω την αυξημένη περιέργειά μου σχετικά με αυτή την ‘μυστική και ιερή τέχνη του σεξ’, όπως αποκαλείται.

Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στο γραφείο, όταν είδα τυχαία μια διαφήμιση στο Facebook για το Tantra Masterclass που διοργάνωνε η γνωστή sex coach Ειρήνη Χειρδάρη στο Lohan Club στο Γκάζι. Δεν είχα ιδέα τι ακριβώς είναι η Τάντρα γενικότερα, οπότε το είδα ως πρόκληση να πάρω μέρος σε ένα τέτοιο σεμινάριο, κυρίως για να καλύψω την αυξημένη περιέργειά μου σχετικά με αυτή την ‘μυστική και ιερή τέχνη του σεξ’, όπως αποκαλείται.

Φτάνοντας στον χώρο του σεμιναρίου, είδα αρκετό κόσμο έτοιμο να παρακολουθήσει τη διάλεξη της Julia Kolozswari (σεξοθεραπεύτρια και δασκάλα Τάντρα). Περισσότεροι απ’ ότι αρχικά πίστευα. Μάλλον είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν καλύτερη σεξουαλική ζωή και ψάχνουν τρόπο να ικανοποιήσουν στο μέγιστό βαθμό τον/τη σύντροφό τους. Άνδρες όλων των ηλικιών, γυναίκες, αλλά και ζευγάρια βρίσκονταν εκεί με τα μπλοκάκια τους, για να κρατήσουν σημειώσεις. Όπως ακριβώς κι εμείς.

Οι σχέσεις είναι γεωμετρικά σχήματα

Το βασικότερο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν ξεκινήσεις να μιλάς για Τάντρα είναι πως αφορά μόνο ζευγάρια, που είναι αρκετό καιρό μαζί και υπάρχει αμοιβαίος έρωτας. Τάντρα και On Night Stand δεν πηγαίνουν μαζί κι αυτό τονίστηκε κάμποσες φορές κατά τη διάρκεια του Masterclass. Κυρίως γιατί υπάρχει αυτό το τρίγωνο της Τάντρα, όπου στις γωνίες του βρίσκονται οι λέξεις ”τεχνικές, ενέργεια και αγάπη” και χρειάζονται όλες, για να βιώσεις την πνευματική εμπειρία.

Όσον αφορά τις σχέσεις, δεν είναι όλες ίδιες. Υπάρχουν οι σχέσεις που μοιάζουν με τετράγωνα, οι πιο διαδεδομένες, όπου δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία στο ζευγάρι, αυτές που έχουν τριγωνικό σχήμα και υπάρχει ένα συναισθηματικό επίπεδο μεταξύ των δύο φύλων και τέλος, οι πιο σπάνιες, που μοιάζουν με κύκλο και συμβολίζουν την τέλεια ένωση του ζευγαριού.

Τι σημαίνει το ‘κάνω ταντρικό σεξ’ όμως; Ότι ο άνδρας δεν εκσπερματίζει, την ώρα που η σύντροφός του, τελειώνει ξανά και ξανά. Το ότι ο άνδρας, όμως, δεν εκσπερματίζει δε σημαίνει πως δεν τελειώνει, αλλά φτάνει σε πολυοργασμικό επίπεδο. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, βέβαια.

Το παν είναι οι ασκήσεις

Πώς θα φτάσεις σε πολυοργασμικό επίπεδο, αν δεν μάθεις πρώτα πώς να ελέγχεις τους σεξουαλικούς σου μυς; Σύμφωνα με την δασκάλας μας, υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις, διαφορετικές για κάθε φύλο, τις οποίες θα πρέπει να τις κάνουμε καθημερινά για να αποκτήσουμε τον πλήρη έλεγχο εκεί κάτω. Όσον αφορά τους άνδρες, η άσκηση που μας πρότειναν ήταν να βάλουμε μια πετσέτα στην κορυφή του μορίου σε στύση και να προσπαθήσουμε να τη σηκώσουμε όσες περισσότερες φορές μπορούμε. Όχι εκείνη την ώρα, όταν επιστρέψουμε σπίτι.

Όσο καλύτερα τα πηγαίνουμε με τη συγκεκριμένη άσκηση, μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο και να βάλουμε πιο μεγάλη πετσέτα, ή να την βρέξουμε για να αυξήσουμε το βάρος της. Από την άλλη, για τις γυναίκες οι ασκήσεις γίνονται με τη βοήθεια ενός ειδικού αυγού, του Jade Egg, το οποίο μπαίνει μέσα τους. Δεν κατάλαβα περισσότερα στο συγκεκριμένο κομμάτι, μη με ρωτάτε.

Πάντως, είδαμε από κοντά αυτό το περιβόητο αυγό.

Όλα αυτά γίνονται για να ενεργοποιηθούν τα δύο βασικά τσάκρα που επηρεάζουν την ενέργειά μας. Το πρώτο, το Mούλατ Xάρα Τσάκρα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ του περινέου και του πρωκτού και είναι η μπαταρία της ύπαρξης. Το δεύτερο, το Σβατιστάνα Tσάκρα βρίσκεται στην περιοχή των σεξουαλικών οργάνων και δεν χρειάζεται να σου πω περισσότερα για το πόσο σημαντικό είναι. Προφανώς, υπάρχουν πολλές ακόμη ασκήσεις που μπορείς να μάθεις, αν κάνεις μια μικρή έρευνα.

Fire and Water

Όχι δεν είμαστε στο Game of Thrones. Οι λέξεις φωτιά και νερό συμβολίζουν τον άνδρα και τη γυναίκα στην Τάντρα. Οι άνδρες είμαστε η φωτιά, γιατί ανάβουμε σε δευτερόλεπτα. Αντίθετα, οι γυναίκες χρειάζονται χρόνο για να έρθουν σε σεξουαλική διέγερση, όπως ακριβώς χρειάζεται και το νερό για να βράσει. Όσο κι αν δεν μας αρέσει, έτσι είναι.

Αφού το ‘νερό’ έχει πάρει βράση, αν μπορούσαμε να το πούμε έτσι, υπάρχει συγκεκριμένη ταντρική τεχνική διείσδυσης, η οποία μπορεί να φέρει τη γυναίκα ακόμη πιο κοντά στον οργασμό. Σύμφωνα με τις αρχαίες μυστικές συνταγές της Τάντρα, λοιπόν, ο μαγικός αριθμός διεισδύσεων είναι το 9 και πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένη σειρά, 1 βαθιά, 8 ρηχές, 2 βαθιές, 7 ρηχές και πάει λέγοντας, μέχρι να γίνουν εννιά βαθιές. Έτσι θα πετύχεις τον τέλειο οργασμό της συντρόφου σου.

Και μιας και μιλάμε για οργασμούς, από αυτά που μάθαμε υπάρχουν πολλά περισσότερα είδη, απ’ ότι νομίζαμε. Από τις σημειώσεις που κράτησα, μέτρησα οκτώ, όμως μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι. Έτσι, μια γυναίκα μπορεί να έχει κλειτοριδικό, κολπικό, επιφανειακό κολπικό, οργασμό του σημείου G, του σημείου Α, του τραχήλου της μήτρας, ουρικό, αλλά και πρωκτικό. Wow. Τέλος, όσον αφορά τα σεξουαλικά υγρά της γυναίκας, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αυτά που δίνουν δύναμη, αλλά και υγεία στον άνδρα.

Το μέγεθος μετράει

Αυτό ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του σεμιναρίου. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι το βρήκαμε εύκολα κατανοητό. Στην Τάντρα, λοιπόν, το ερώτημα για το αν τελικά μετράει το μέγεθος, έχει μία απάντηση. Μετράει και για τους άνδρες, αλλά και για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με το μέγεθος του μορίου σου, το οποίο μετριέται σε πλάτος δακτύλου αντιστοιχείς σε ένα ζώο. Αντίστοιχα, στις γυναίκες συμβαίνει το ίδιο αλλά μετράμε βάθος. Έτσι έχουμε τρεις κατηγορίες για το κάθε φύλο. Η πρώτη για τους άνδρες είναι ο λαγός (6 δάχτυλα), ακολουθεί ο ταύρος (9 δάχτυλα) και τέλος το άλογο (12 δάχτυλα). Για τις γυναίκες η πρώτη κατηγορία είναι το ελάφι (6 δάχτυλα), στη συνέχεια είναι η φοράδα (9 δάχτυλα) και τελευταία κατηγορία ο ελέφαντας (12 δάχτυλα).

Το καλό είναι οι κατηγορίες να ‘ματσάρουν’ γιατί όπως τονίστηκε “σκεφτείτε να πάει ένας λαγός με έναν ελέφαντα ή ένα άλογο με ένα ελάφι“. Ωστόσο, υπάρχουν στάσεις που μπορούν να το απολαύσουν όλοι.

Οι στάσεις είναι εννιά

Για ένα full session ταντρικό σεξ θα χρειαστεί να είστε και οι δύο προετοιμασμένοι για αρκετά ακροβατικά και στάσεις. Συγκεκριμένα για εννιά. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, την ημέρα που θα αποφασίσεις να το εξασκήσεις, δεν πρέπει να έχεις να κάνεις τίποτε, παρά να αφοσιωθείτε ο ένας στον άλλο. Εκτός από χρόνο, χρειάζεται και χαλάρωση και πνευματική προετοιμασία. Εφόσον τα έχουμε αυτά, μπορούμε να προχωρήσουμε στις στάσεις του Τάντρα σεξ, οι οποίες πρέπει -αυστηρά- να γίνουν με τη σειρά.

> Doggy style: Η πρώτη φάση ξεκινάει με τη γνωστή στάση μόνο που εμπεριέχει συγκεκριμένη τεχνική διείσδυσης, δηλαδή θέλει 5 ρηχές και 8 βαθιές και πάει λέγοντας. Άσε που λέγεται πως θεραπεύει και σε βοηθάει στο χαρακτήρα, αλλά και σε ψυχικό επίπεδο, σύμφωνα με την Τάντρα.

> Ορθή γωνία: Η γυναίκα είναι ξαπλωμένη, τα γόνατά της βρίσκονται στο στήθος της και τα κρατάει με τα χέρια της. Ο άνδρας είναι γονατιστός, ενώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή, η πλάτη του να είναι σε κάθετη θέση.

> Καπετάνιος: Σε αυτή τη στάση η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα στο κρεβάτι και εσύ στέκεσαι όρθιος από πάνω της, κρατώντας τα πόδια της ανοιχτά στον αέρα σαν τιμόνι πλοίου. Μεταξύ άλλων, αυξάνει το ερωτικό δυναμικό και την ικανότητα ελέγχου του άνδρα στο 100πλάσιο.

> Ο δράκος που στριφογυρίζει: Διασκεδαστικό δεν ακούγεται; H γυναίκα είναι ξαπλωμένη ανάσκελα και τα πόδια της τυλίγουν τη μέση του άνδρα. Το challenge εδώ είναι να μην είσαι σε πλήρη στύση όταν μπεις και να είσαι σε τέτοια όταν βγεις. Δύο ρηχές, οκτώ βαθιές διεισδύσεις και πάει λέγοντας. Σύμφωνα με τους μάστερς, αυτή η στάση θωρακίζει τον οργανισμό.

> Σχίζοντας το τζιτζίκι: Όσο πάει γίνεται καλύτερο. Και από θέμα τίτλων. Εδώ είναι ξαπλωμένοι μπρούμυτα και οι δύο με τον άνδρα από πάνω.

> Υδροχόος: Ο άνδρας γονατίζει και κάνει διείσδυση, ενώ η γυναίκα είναι ξαπλωμένη ανάσκελα. Εύκολη κι απλή στάση, μόνο που θέλει δύναμη και τα σώματα να ‘χτυπιούνται’.

> Cowgirl: Από αυτό το σημείο, ο έλεγχος πηγαίνει στη γυναίκα. Ο άνδρας ξαπλώνει, εκείνη ανεβαίνει πάνω του και κάνει ό,τι θέλει. Τα πόδια της πρέπει να είναι έξω από το σώμα του άνδρα.

> Ανάποδο Cowgirl: Στη δεύτερη εκδοχή η γυναίκα είναι με πλάτη πάνω στον άνδρα και τα πόδια της βρίσκονται ανάμεσα στα δικά του. Η πρώτη διείσδυση γίνεται από εσένα και στις υπόλοιπες ελέγχει τη φάση η γυναίκα.

> Πλήρης ένωση: Εφόσον έχεις καταφέρει να φτάσεις σε αυτό το σημείο χωρίς να εκσπερματίσεις, αυτό είναι το τελευταίο επίπεδο. Κάθεστε οκλαδόν, με τη γυναίκα από πάνω και τα χέρια της να σε αγκαλιάζουν, καθώς γίνεται η διείσδυση. Σε αυτή τη στάση, βέβαια, παίζει μεγάλο ρόλο η πνευματική επαφή και χρειάζεται αρκετή προπόνηση για να μπορέσει να γίνει σωστά.

Μια φορά δεν αρκεί

Παρακολουθώντας μέχρι τέλους το σεμινάριο, μπορώ εύκολα να σου πω πως δεν μπορείς να μάθεις τα πάντα για το Τάντρα σεξ σε τρεις ώρες. Είναι αδύνατο. Και σίγουρα δεν μπορείς να τα μάθεις μέσα από μια παρουσίαση αποκλειστικά με διαφάνειες. Χρειάζεται να σου δείξει κάποιος πώς γίνεται ή να παρακολουθήσεις περισσότερα ‘πρακτικά’ σεμινάρια.

Προσωπικά, ήρθα σε επαφή με μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία γύρω από το αγαπημένο μας σπορ και τη βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα. Είναι ολόκληρη επιστήμη που αν καταφέρεις μετά από αρκετά χρόνια να το εξελίξεις και να το κάνεις σωστά, τότε θα σε κάνει να δεις το σεξ ως μια πολύ βαθύτερη και ουσιαστικότερη πράξη.

Είναι ένα ταξίδι απόλαυσης που σχεδόν όλοι θα θέλαμε να το ζήσουμε, όμως είναι αρκετά δύσκολο και θέλει κόπο. Απαιτεί αρκετή μελέτη και κυρίως όρεξη για να μάθεις νέα πράγματα, κάτι που οι περισσότεροι (νέοι) βαριούνται. Κι είναι λογικό. Από μια ηλικία και μετά, όμως, όταν πια θα έχεις ωριμάσει σεξουαλικά, δεν είναι κακό να ψαχτείς. Λέω εγώ τώρα.

Ήθελε περισσότερη ‘πρακτική’ η Αλεξάνδρα Σαμσά

Έμαθα πρώτη φορά για το tantric sex όπως μάθαμε όλες. Από το ‘Sex and the City’ φυσικά. Η Σάρλοτ, η Κάρι, η Μιράντα και η Σαμάνθα πήγαν στο σπίτι μιας δασκάλας tantra, η οποία τους έδειξε live στο σαλόνι της μία τεχνική, για να κρατήσουν τον άντρα για πάντα.

Δεν περίμενα να γίνει έτσι στο workshop, αλλά αυτή ήταν ουσιαστικά η μόνη αναφορά που είχα πάνω στο θέμα, γι’ αυτό και ήθελα πάντα να πάω. Το σεμινάριο δυστυχώς ήταν πολύ πιο θεωρητικό και πολύ πιο εισαγωγικό από ό,τι θα το ήθελα. Αναλώθηκε στο να εξηγεί για ώρα τι κακό μπορεί πάθεις και το οποίο μπορεί να προλάβουν οι ταντρικές ασκήσεις και έμεινε λίγος χρόνος, για να μας δείξει ποιες είναι οι ταντρικές ασκήσεις. Θα ήθελα επίσης να υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους να δείχνουν πώς γίνονται τα πράγματα και όχι ασπρομαυρα σχεδιάκια λες και είμαστε στο 1950. Για κάποιον ή κάποια που έχει αρκετή εμπειρία και είναι αρκετά απελευθερωμένος/η στο σεξ, αυτό το σεμινάριο ήταν κουραστικό και αχρείαστο.

Από την άλλη πλευρά, ένα ζευγάρι μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχει πολλές εμπειρίες ή που είναι πάρα πολλά χρόνια αποκλειστικά μαζί, θα βοηθούνταν και από αυτό και από οποιοδήποτε σεμινάριο για το σεξ, γιατί θα τους έβαζε σε ένα πιο γκομενικό κλίμα. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, πάντα θα το λέω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου