Breaking

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Έκανε το σήμα του σατανά ο Χαρδαλιάς;


Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Γιόρτασαν οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας μαζί με άλλους φορείς την Δημοκρατία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγκεντρώθησαν οι εορτάζοντες στις 24 Ιουλίου (24-7 > 2+4+7=13) χωρίς τον λαό, αλλά με δαπάνες εις βάρος των Ελλήνων, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Πολλοί σημαίνοντες της πολιτικής φωτογραφήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, στο ίδιο σημείο. Φωτογραφήθηκαν στο ίδιο σημείο, κάτι το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς πλέον, ίσως και προσυνεννόησης. Αυτό διότι βρίσκουν κάποιοι την ευκαιρία να μας περάσουν κάποια μηνύματα με την «γλώσσα» των χεριών.

Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, κάτι που το έχουμε συνηθίσει, και δεν αποτελεί πλέον είδηση. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια με τους εκπροσώπους του λαού. Το έχουμε εμπεδώσει καθόσον «ἐπανάληψις εἶναι μήτηρ πάσης μαθήσεως» σύμφωνα με τον πρόγονο πολλών κατοίκων της Ελλάδος, τον Πλάτωνα.

Κατά έναν περίεργο λόγο πολλοί επίσημοι κατεβαίνοντας τις σκάλες στο Προεδρικό Μέγαρο, και περνώντας από το σημείο φωτογράφησης, «έπιαναν» τα κουμπιά του σακακιού τους. Μήπως όμως με δικαιολογητικό τα κουμπιά του σακακιού τους έβρισκαν αφορμή να κάνουν διάφορα σήματα με τα χέρια τους; Το ένα είναι αυτό. Το άλλο είναι, γιατί (κυρίως τα έντυπα ενημερώσεως όπως π.χ. εφημερίδες και περιοδικά) δημοσιεύουν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες των επισήμων όπου φαίνονται ν’ ασχολούνται με τα κουμπιά τους;

Αλλά, όπως προανέφερα σε κάτι τέτοια είμαστε συνηθισμένοι πλέον. Έκπληξη θα μπορούσε να αποτελέσει ο Χαρδαλιάς, διότι φωτογραφήθηκε, στο ίδιο πάντα σημείο του Προεδρικού Μεγάρου, κάνοντας μια χειρονομία που μοιάζει με σατανική. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία εντύπωση προκαλεί το όχι και το τόσο χαρούμενο ύφος του Χαρδαλιά, αν και προσέρχεται σε γιορτή.

Η χειρονομία που συμβολίζει τον Σατανά προκύπτει ως εξής. Όλα τα δάκτυλα του χεριού είναι μαζεμένα και εκτείνονται μόνον ο δείκτης και το μικρό δάκτυλο, αυτή η χειρονομία αποδίδεται στον Σατανά διότι τα δύο εκτεταμένα δάκτυλα παραπέμπουν στα κέρατα. Πολλοί διάσημοι όλων των τομέων, ακόμη και ο Πάπας έχει φωτογραφηθεί δημοσίως κάνοντας αυτήν την χειρονομία.

Ο Χαρδαλιάς έκανε αυτήν την χειρονομία η οποία είναι ολόιδια με την χειρονομία του πρώην Πρίγκηπος Χάρρυ όταν φωτογραφήθηκε με την Μελανία Τράμπ. Η φωτογραφία αυτή του Χάρρυ με την Μελανία είχε προκαλέσει αρκετά σχόλια. Την ίδια χειρονομία που έκανε ο τότε Πρίγκιψ Χάρρυ έκανε και ο Χαρδαλιάς κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο φυσικό να συνέβη τυχαία. Τέτοια σύμπτωση, σε μια χειρονομία κατά την οποία δεν είναι και τόσο φυσική η τοποθέτηση των δακτύλων.

Αυτά αναφέρονται στο παρόν άρθρο διότι ο Νικόλαος Χαρδαλιάς, εφόσον έχει επιφορτισθεί το δυσάρεστο έργο του συγχρονισμού των κινήσεων των πολιτών λόγω του κορωνοϊού-19 με σκοπό την προστασία της υγείας μας, οτιδήποτε πράττει ίσως αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Αυτές οι λεπτομέρειες για κάποιους, ίσως δεν είναι και τόσο λεπτομέρειες. Το αντίθετο μάλιστα.

Εν τέλει, εάν εορτασθεί του χρόνου πάλι η Δημοκρατία, καλό θα ήταν να μην ασχολούμεθα με τέτοιες «λεπτομέρειες».
Χρήστος Μαντζιάρης

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου