Breaking

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η “απαγορευμένη” ταινία, οι αστρονομικές αμοιβές και η κόντρα με τον Φίνο για την Καρέζη

aliki-voygioyklaki-i-kontra-me-ton-fino-kai-oi-astronomikes-amoives-tis-stin-karagiannis-karatzopoylos

Η γνωστή ηθοποιός έβλεπε το Φίνο να ευνοεί τόσο τη Τζένη Καρέζη, όσο και τη Ζωή Λάσκαρη. Έτσι, η Ελληνίδα ηθοποιός αποφάσισε να φύγει. Η ιστορία πίσω από τη μετακόμιση της Αλίκης από τη Φίνος Φιλμ στην «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος» παρουσίασε ο Πάνος Ζόγκα. Ο ίδιος το έκανε με ένα αφιέρωμα στο Ελληνικό περιοδικό «Down Town».

«Το 1967, δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, η εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος καταφέρνει να αποκτήσει την πιο διάσημη σταρ της Ελλάδας και το πιο ακριβοθώρητο προϊόν που είχε ποτέ ο Φίνος, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για την ακρίβεια, τη στιγμή εκείνη η Αλίκη ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης. Σε αυτή έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Τότε, η Αλίκη ήταν σε κόντρα, με τον Φίνο. Επειδή, είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που δεν τις δεχόταν η εταιρεία.

Επίσης, τον έβλεπε να δείχνει εύνοια στη Τζένη Καρέζη και στη Ζωή Λάσκαρη. Ένιωθε ότι έχανε το «σκήπτρο». Σκέφτηκε πως η καλύτερη απάντηση θα ήταν να πάει στη νέα ανερχόμενη δύναμη, στο απέναντι στρατόπεδο. Η Καραγιάννης – Καρατζόπουλος την έκλεισε για τρεις ταινίες, με αμοιβή 600.000 δραχμές για κάθε μία. Εκεί, λοιπόν, γύρισε «Το πιο λαμπρό αστέρι», με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Η συγκεκριμένη ταινία έγινε η πιο εμπορική για το 1967 και της εταιρείας (652.661 εισιτήρια), εκτοπίζοντας την Φίνος Φιλμ από τις πρώτες θέσεις και αμφισβητώντας την παντοκρατορία της.

Επιπλέον, είναι η 14η πιο εμπορική ελληνική ταινία μέχρι σήμερα. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας ενόχλησε τον Φίνο, ο οποίος λέγεται ότι είπε στους συμβούλους του “φέρτε πίσω την Αλίκη και δώστε της όσα ζητάει”. Η Αλίκη όμως είχε συμβόλαιο για άλλες δύο ταινίες και δεν μπορούσε να επιστρέψει αμέσως», αναφέρεται στο δημοσίευμα του Down Town. Οι 600.000 δραχμές για μια ταινία ήταν ένα αστρονομικό ποσό για την εποχή, ενώ να σημειωθεί πως μετέπειτα η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε ακόμα μεγαλύτερες αμοιβές από την Φίνος Φιλμ.

«Η ταινία “Το κορίτσι του λούνα παρκ” αρχικά είχε χαρακτηριστεί “ακατάλληλη” από τη χούντα. Η Αλίκη, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία που της είχε η κόρη ενός υψηλόβαθμου προσώπου του δικτατορικού καθεστώτος, καταφέρνοντας τελικά να τη μετατρέψει σε “κατάλληλη”. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει η έκτη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το να χαρακτηριστεί τότε μια ταινία “ακατάλληλη”, και ειδικά της Αλίκης, ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή. Στο “Κορίτσι του Λούνα Παρκ” η σταρ τσακώθηκε με τον Γιώργο Ζαμπέτα γιατί δεν της άρεσε το κομμάτι “Σταλιά σταλιά” και αρνήθηκε να το τραγουδήσει. Έκτοτε, δεν συνεργάστηκαν ποτέ ξανά οι δυο τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου