Breaking

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

aigaio10

Πρέπει να καταστεί σαφές στους τούρκους, ότι σε περίπτωση που επιτεθούν θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με επιτυχία και θα τους τσακίσουμε…

Διαβάστε το άρθρο του Απόστρατου Ταξίαρχου της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Μπάμπη Παπασπύρου και θα καταλάβετε πολλά.

Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Ένας πόλεμος στις μέρες μας και ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις συγκυρίες είναι κάτι που κανείς δεν εύχεται και δεν επιθυμεί.

Παράλληλα όμως κανένας Έλληνας, κανένας πατριώτης δεν θέλει να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή του Ελληνικού εδάφους. Για να μη ξεχνάμε και τις ατυχείς κατά γενική ομολογία του επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια.

Κανείς δεν θέλει έναν πόλεμο, όμως κάθε μέρα εδώ και δεκαετίες η πατρίδα μας βιώνει έναν ιδιότυπο πόλεμο στο Αιγαίο και τα τελευταία χρόνια μια ασύμμετρη απειλή στα νησιά και τον Έβρο με τις προωθήσεις παράνομων μεταναστών που ενορχηστρώνει & υποστηρίζει η Τουρκία.

Γιατί πόλεμος είναι αυτό που γίνεται κάθε μέρα στο Αιγαίο με τις επικίνδυνες προκλήσεις των Τούρκων… με τις παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού FIR…

Ναι πόλεμος είναι και μάλιστα τον έχουμε «πληρώσει» με βαρύ φόρο με ήρωες πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έφυγαν εκτελώντας το καθήκον τους για την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της πατρίδας μας.

Αναμφίβολα και θα μπορούσε να προκληθεί μια σύγκρουση….αν κάποια στιγμή ένας πιλότος πατήσει την σκανδάλη….αν ένας πλοίαρχος πολεμικού σκάφους στο Αιγαίο κάνει το ίδιο σε στιγμές έντασης και ευθείας απειλής.

Ένας συμβατικός πόλεμος με τους όρους που ξέραμε από παλιές συρράξεις είναι απίθανο να συμβεί.

Όμως ένας «υβριδικός» πόλεμος όπως αυτός που παρακολουθούμε τώρα με τις συνεχώς αυξανόμενες ασύμμετρες απειλές εκ μέρους της Τουρκίας..με τη χρήση της μετανάστευσης και της προπαγάνδας είναι πιθανό όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Οι σύγχρονες συρράξεις δεν θυμίζουν και δεν μοιάζουν σε τίποτα με τους πολέμους πριν από 100 χρόνια.

Ο πόλεμος είναι πλέον πιο εξελιγμένος, ηλεκτρονικός και ταχύτερος.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς και τα στατιστικά που αφορούν στη σύγκριση μέσων & προσωπικού των Ε.Δ. Ελλάδας και Τουρκίας.

 

mail

 

Η Ελλάδα διαθέτει συνολικά 308 αεροσκάφη (μαχητικά, εκπαιδευτικά κ.α) συμπεριλαμβανομένων 150 F-16. Αντίστοιχα η Τουρκία διαθέτει στον στόλο της 465 αεροσκάφη (μαχητικά, εκπαιδευτικά κ.α).

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ) στελεχώνονται από 200.000 άτομα …την στιγμή που οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) έχουν 610.000.

Η Ελλάδα κατέχει 39 επιθετικά ελικόπτερα επίθεσης στα οποία θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον άλλα 50 OH-58D Kiowa Warrior από τα πρόσφατα παραληφθέντα από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τουλάχιστον 100.

Η Ελλάδα έχει 1.900 άρματα μάχης. Η Τουρκία έχει 3.763.

Η Ελλάδα διαθέτει 11 υποβρύχια. Η Τουρκία έχει 13.

 

Τα σημαντικά μας πλεονεκτήματα & οι αδυναμίες της Τουρκίας

Τα νησιά του Αιγαίου όπως η Σκύρος, η Λήμνος αλλά και άλλα νησιά με στρατιωτικές υποδομές είναι στην ουσία αεροπλανοφόρα με ισχυρές και αποτρεπτικές αντιαεροπορικές δυνατότητες.

Το Αιγαίο θεωρητικά θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια θανατηφόρα θάλασσα εγκλωβισμού του τουρκικού ναυτικού και διάλυσης του από το ισοδύναμο & αξιόμαχο Πολεμικό μας Ναυτικό. Ας μην ξεχνάμε πως η Τουρκία παράλληλα έχει επεκταθεί με σημαντικό αριθμό πλοίων τόσο στη Μαύρη θάλασσα όσο και στη Ν.Α Μεσόγειο..

Το θεωρητικό πλεονέκτημα της Τουρκίας έγκειται στο τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό και τα αποθέματα…

Όμως το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσει χρονικά να τα αξιοποιήσει, λόγω της μικρής διάρκειας τυχόν σύρραξης ενδεχομένως και μετά από παρέμβαση ΝΑΤΟ, ΗΠΑ ή και άλλων δυνάμεων…

Σε ότι αφορά τους αριθμούς και την διαφορά σε Αεροσκάφη… θα πρέπει να λάβουμε υπόψη σοβαρά τους εξής παράγοντες…

Οι Έλληνες πιλότοι σε συνεχή βάση διακρίνονται και βραβεύονται ως οι πλέον ικανοί σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Την επιτυχή αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων με αναχαιτίσεις, που κάνουν δύσκολη την αποστολή των Τούρκων όντας εγκλωβισμένοι & «κεντραρισμένοι» από ελληνικά F-16 & M-2000-5 στο Αιγαίο.

Ας μην ξεχνάμε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) δεν έχουν ακόμα συνέλθει & ανακάμψει από τις συλλήψεις εκτοπισμό και εκκαθαρίσεις του Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 εναντίον του.

Χιλιάδες ανώτατοι-ανώτεροι αξιωματικοί και στελέχη των ΤΕΔ έχουν φυλακιστεί και η αντικατάσταση τους θέλει αρκετό χρόνο…

Η Τουρκία ακριβοπλήρωσε με 2,5 δις $ τα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 – αλλά ακόμα αυτά δεν είναι πλήρως λειτουργικά & επιχειρησιακά…

Με τα F-35 η κατάσταση είναι πολύπλοκη η προμήθεια έχει παγώσει και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι…

Πραγματική απειλή είναι για τους τούρκους το αντιαεροπορικό σύστημα “PATRIOT” το οποίο και φοβούνται αλλά και δεν γνωρίζουν…

Ο πόλεμος μεγάλης κλίμακας δεν είναι δυνατός σήμερα.

Ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος με μεγάλη βεβαιότητα θα διαρκούσε μόνο λίγες ώρες ή ένα δύο ημέρες το πολύ.

Για τον συγκεκριμένο λόγο, τα νούμερα μπορεί να μη σημαίνουν αυτό που δείχνουν, καθώς στους δύο βασικούς παράγοντες έκβασης των επιχειρήσεων, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω…

Το φιάσκο στον Έβρο έδωσε ένα ράπισμα και ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν. Οι τουρκικές δυνάμεις τελικά υποχώρησαν με ντροπή.

Πέραν της συνεχούς παρουσίας των Σ.Α & Ε.Δ, αναδείχτηκε περίτρανα η αλληλεγγύη και στήριξη του κόσμου της περιοχής αλλά και όλων των Ελλήνων που έσπευσαν να συνδράμουν και να στηρίξουν ηθικά αλλά και υλικά την προσπάθεια…

Ας μην ξεχνάμε και τις δωρεές απλών ανθρώπων αλλά και εταιρειών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να ενισχύσουν την άμυνα της χώρας.

Αν οι τούρκοι νομίζουν ότι οι αριθμοί θα κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο…τότε μάλλον ξέχασαν τι σημαίνει ελληνική ψυχή.

Δεν είναι όλα αριθμοί δεν είναι τα πάντα αριθμοί ..είναι γεωγραφία είναι Ιστορία είναι παράδοση είναι ψυχή είναι περηφάνια είναι κληρονομιά είναι ιδιοσυγκρασία.

Είναι η Ελλάδα είναι ο Έλληνας…

Είναι όλα αυτά τα οποία δεν μπαίνουν σε ζυγαριά αλλά κάνουν την διαφορά…

Είναι το μεγαλύτερο ισχυρότερο και απρόβλεπτο όπλο… αυτό που λέγεται ελληνική ψυχή…

Αυτό που κράτησε ζωντανή την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στους αιώνες.

Είναι πάνω και πέρα από κόμματα και πολιτικούς .

Γιατί η ελευθερία είναι αυτό που χαλυβδώνει τους Έλληνες και τους κάνει άτρωτους στις απειλές και επιβουλεύσεις κατακτητών.

Πρέπει να καταστεί σαφές και σε όλους τόνους στους γείτονές μας ότι θέλουμε ειρήνη, αλλά σε περίπτωση που επιτεθούν θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με επιτυχία και θα τους τσακίσουμε…

Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει και θα απαντήσει αν προκληθεί…

Θα το τολμήσει γιατί αυτό είναι το πρέπον….

Και ο τολμών Νικά.

Αν μπορείτε τολμήστε…

Είμαστε εδώ έτοιμοι και σας περιμένουμε…

 

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.-

*Μπάμπης Παπασπύρος

Απόστρατος Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας

Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου