Breaking

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Γ.Ψυχογιός: Απαράδεκτη καθυστέρηση αποζημιώσεων «Ζορμπά» στις επιχειρήσεις του Δήμου Βέλου – Βόχας και άλλων Δήμων της Κορινθίας

korinthosTV

Την ανάγκη άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων του «Ζορμπά» στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Δήμου-Βέλου Βόχας, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και άλλων Δήμων της Κορινθίας, φέρνει με Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, ζητώντας από τα συναρμόδια Υπουργεία να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία απέναντι στους δικαιούχους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους και λόγω της πανδημίας, αλλά και των ανεπαρκών μέτρων στήριξης της κυβέρνησης.

Επισημαίνει μάλιστα, ότι οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ σημειώνει ότι η καταβολή των χρημάτων στα νοικοκυριά είχε γίνει πλήρως και εγκαίρως στους πληττόμενες περιοχές, ενώ είχε χορηγηθεί σημαντικότατη ενίσχυση 18 εκ. Ευρώ συνολικά στους Δήμους της Κορινθίας για την εκτέλεση κρίσιμων έργων αποκατάστασης, αγροτικής οδοποιίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλο το Νομό.

Ακολουθεί αναλυτικά η Eρώτηση:

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ  

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: 

Εσωτερικών

Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Απαράδεκτη καθυστέρηση των αποζημιώσεων του «Ζορμπά» στις επιχειρήσεις του Δήμου Βέλου – Βόχας και άλλων Δήμων της Κορινθίας

Όπως γνωρίζετε έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τη θεομηνία «Ζορμπάς» που έπληξε και την Κορινθία, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Και ενώ οι κωδικοί πληρωμής για τις καταβολές των χρημάτων στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Δήμου Βέλου-Βόχας και άλλων Δήμων της Κορινθίας είχαν ήδη κατατεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία των πληρωμών.

Υπενθυμίζεται ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν χορηγηθεί πλήρως και εγκαίρως οι αποζημιώσεις για τις οικοσκευές στα νοικοκυριά που επλήγησαν, αλλά και 18 εκ. Ευρώ συνολικά στους Δήμους της Κορινθίας για την αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν και την δημιουργία κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων.

Το ζήτημα, ειδικά για τις επιχειρήσεις του Δήμου Βέλου-Βόχας, έχει τεθεί στη συνεδρίαση της 28/9/2019 της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου (Ο.Ε.ΕΣ.Π) από τον τότε πρόεδρο του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου, στο πλαίσιο της από 18/10/2019 συνεδρίασης του ΔΣ Δήμου Βέλου – Βόχας από την ελάσσονα μειοψηφία, σε ανακοινώσεις τοπικών φορέων και οργανώσεων, δημοσιεύματα και δημόσιες τοποθετήσεις, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ακόμα και σήμερα ουσιαστική ανταπόκριση από πλευράς της Κυβέρνησης για να περαιωθεί επιτέλους η διαδικασία και να ανασάνουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής.

Επειδή, έχει παρέλθει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τις συνέπειες της θεομηνίας του 2018,

Επειδή, έχουν μεσολαβήσει επανειλημμένες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στην Κορινθία για καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις του Νομού, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, χωρίς αντίκρισμα.

Επειδή οι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τον «Ζορμπά» στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν επωμιστεί το κόστος επισκευής και ήδη  βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας και την πλημμελέστατη οικονομική στήριξη της Πολιτείας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις του «Ζορμπά» στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Δήμου-Βέλου Βόχας, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και άλλων Δήμων της Κορινθίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία απέναντί τους και να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους λόγω της πανδημίας και των ανεπαρκών μέτρων στήριξης της κυβέρνησης στην κοινωνική πλειοψηφία;

Ο ερωτών βουλευτής:

Ψυχογιός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου