Breaking

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΤΙ ΜΑΣ ΛΈΕΙ ΈΝΑΣ ΙΟΥΔΑΊΟΣ: “ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΣΤΌΧΕΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΘΉΚΗ ΌΠΛΩΝ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΆΧ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ΤΗΣ ΒΗΡΥΤOY”

Μία εμπιστευτική ισραηλινή πηγή με ευρία ενημέρωση μου είπε ότι το Ισραήλ προκάλεσε τη μαζική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού νωρίτερα σήμερα που σκότωσε πάνω από 100 και τραυματίστηκαν χιλιάδες. Ο βομβαρδισμός ισοπέδωσε επίσης σχεδόν το ίδιο το λιμάνι και προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε όλη την πόλη.

Το Ισραήλ στόχευσε μια αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στο λιμάνι και σχεδίαζε να την καταστρέψει με εκρηκτικά. Δυστυχώς, η ισραηλινή νοημοσύνη δεν επιτέλεσε τη δέουσα επιμέλεια στο στόχο της. Έτσι, δεν ήξεραν (ή αν το ήξεραν, δεν τους ένοιαζε) ότι υπήρχαν 2.700 τόνοι νιτρικού αμμωνίου αποθηκευμένοι σε μια διπλανή αποθήκη. Η έκρηξη στην αποθήκη όπλων ανάφλεξε το λίπασμα, προκαλώντας την καταστροφή που προέκυψε.Φυσικά, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί πράκτορες δεν καθόρισαν τα πάντα σχετικά με τον στόχο τους, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ήταν άμεσα. Η τραγωδία που έχει προκαλέσει το Ισραήλ είναι ένα έγκλημα πολέμου τεράστιου μεγέθους.

Το ICC έχει ήδη ερευνήσει το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα από την Επιχείρηση Protective Edge του 2014. Τώρα, φαντάζομαι ότι θα επεκτείνει το πεδίο για να ενσωματώσει τη σημερινή εγκληματικά αμελή σφαγή.Αν και το Ισραήλ επιτέθηκε τακτικά σε αποθήκες και κομβόι όπλων της Χεζμπολάχ και του Ιράν στη Συρία, σπάνια πραγματοποιεί τέτοιες ανόητες επιθέσεις στο Λίβανο. Αυτή η επίθεση στην πρωτεύουσα της χώρας σηματοδοτεί μια ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση. Η απόλυτη απερισκεψία αυτής της λειτουργίας είναι εκπληκτική.Δεν προκαλεί έκπληξη, ωστόσο. Ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να εξεταστεί μόνο εν μέσω εσωτερικής πολιτικής δυσλειτουργίας. Ο Μπίμπι ήταν απελπισμένος για να αλλάξει το θέμα. Όταν οι πράκτορες του έφεραν το σχέδιο σε αυτόν, πιθανότατα έτριβε τα χέρια του με χαρά και είπε: «Πήγαινε τώρα!» Η ισραηλινή νοημοσύνη ήταν φυσικά για να ευχαριστήσει το αφεντικό και πιθανώς έκοψε τις στροφές για να κάνει την επίθεση. Όταν κανείς δεν είναι στο τιμόνι λέγοντας “Stop!” το σκάφος χτυπά ένα παγόβουνο και βυθίζεται. Αυτό συνέβη πιθανώς στη Βηρυτό.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός θυμίζει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις από τους πράκτορές της στη Βηρυτό την περίοδο πριν και μετά την εισβολή του 1982. Το βιβλίο του Ronen Bergman σχετικά με τις δολοφονίες της Μοσάντ και τον Ρέμι Μπρούλιν έχουν τεκμηριώσει πολλούς Ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που προκάλεσαν εκτεταμένο θάνατο και καταστροφή στον άμαχο πληθυσμό της πόλης.Σε αυτήν την περίπτωση, η ζημιά που έγινε ήταν τυχαία. Αλλά αυτό είναι για τις χιλιάδες ανθρώπων της Βηρυτού, μια ζωντανή κόλαση ως αποτέλεσμα αυτού του ισραηλινού εγκλήματος.Εκτός αυτού, ο πρώην MK του Likud, Moshe Feiglin, έγραψε ένα απόσπασμα από το Mishnah «γιορτάζοντας» την καταστροφή: «Δεν υπήρξαν ποτέ τόσο μεγάλες μέρες στο Ισραήλ όπως η 15η Av [την ημέρα του βομβαρδισμού] και ο Yom Kippur».

Φυσικά, με πονάει να παραδεχτώ ότι ο Πρεσβύτερος. Ο Τραμπ είχε δίκιο στην προηγούμενη δήλωσή του ότι η έκρηξη ήταν «τρομερή επίθεση» και ότι οι πληροφορίες του είχαν μεταφερθεί από τους «στρατηγούς του». Σε αυτήν την περίπτωση, αυτός και αυτοί είχαν δίκιο…

Η Συνέχεια εδώ:https://www.richardsilverstein.com/2020/08/04/breaking-israel-bombed-beirut/

Το κρατάμε και αυτό σαν πληροφορία για την αναμενόμενη Συγκομιδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου