Breaking

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Μιχαηλίδου: Προαιρετική η μάσκα για τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς (video)

korinthosTV

Στην Κορινθία βρέθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα ΜιχαηλίδουΗ υφυπουργός μίλησε στο ΚorinthosTV για την χρήση μάσκας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική επιτροπή, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

1)    Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική.

2)    Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

3)    Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

4)    Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

«Λάβαμε αυτή την απόφαση, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά με την επιτροπή λοιμωξιολόγων όλα τα δεδομένα και έχοντας μεριμνήσει για όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για το επαγγελματικό και καθημερινό πρόγραμμα των οικογενειών, ότι χάρη στα μέτρα που παίρνουμε, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά ως προς το ωράριο και μάλιστα από την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου