Breaking

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΩΡΑ 14:36! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ – ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΔΙΑΛΟΓΟ” – ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟΝ “ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

retzep-tagip-erntogan

Απάντηση ουσιαστικά και αναγγελία για οθωμανικές βλέψεις στον χώρο του ναυτικού έκαναν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χουλουσί Ακάρ με αφορμή την 482η επέτειο απο τη ναυμαχία της Πρέβεζας όπου αναφέρθηκαν ότι το ναυτικό της Τουρκίας θα ενισχυθεί περαιτέρω.

«Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για την επέτειο για τη ναυμαχία της Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 1538

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα»

Με μεγάλους ρυθμούς τρέχει το τουρκικό πρόγραμμα ναυπηγήσεων

Τον Αύγουστο ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφερθεί στα υπό εξέλιξη ναυπηγικά προγράμματα όπου μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί στα:

α. Το 2020 θα ενταχθεί στον Στόλο το πλοίο εκπαίδευσης (με δυνατότητες υποκλοπών-παρεμβολών) UFUK.

β. Το 2021 το πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων ANADOLU,χωρίς ιπτάμενα μέσα όμως. Προανήγγειλε τη ναυπήγηση ακόμη δύο τέτοιων πλοίων.

γ. Το 2022 το πρώτο υποβρύχιο  κλάσης 214(και ακολουθούν ακόμα 5) από τους διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά Γερμανούς

δ. Το 2023 νέος τύπος φρεγάτας.

ε. Το 2025 πλοίο υποστήριξης.

Επιπλέον στην Τουρκία βρίσκονται υπό ναυπήγηση 4 φρεγάτες τύπου -I, η αναβάθμιση των υποβρυχίων T-209/1400 και /1400mod, η αναβάθμιση των ΜΕΚΟ, η παραγωγή τoυ εγχώριου πυραύλου ATMACA και αρκετά άλλα, ενώ τεράστια είναι η τουρκική βιομηχανική εμπλοκή σε δεκάδες εγχώριας ανάπτυξης συστήματα από αντίμετρα, μέχρι κέντρα πληροφοριών μάχης, ραντάρ και σόναρ.

ΥΓ1! Απορία: Διαβάζουμε συνέχεια ότι η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει! Πώς στην ευχή συντηρεί τόσα μέτωπα (Λιβύη, Ιράκ, Συρία, Αζερμπαιτζάν και Αιγαίο) και συγχρόνως κατασκευάζει όπλα;

ΥΓ2! Ενώ ο Ερντογάν συνεχώς απειλεί με πόλεμο σε έναν ανεπανάληπτο πόλεμο νεύρων και προπαγάνδας, ο Κούλης πολύ περιέργως μιλάει μόνο και πάντα για… διάλογο. Κάποιος να πει στο παλικάρι ότι αν ελπίζει με αυτήν την τακτική να πιάσει στο… φιλότιμο τους Τούρκους είναι βαθιά νυχτωμένος. Όταν ο εχθρός σε έχει συνηθίσει ως καρπαζοεισπράκτορα, θα συνεχίσει να σε χτυπάει. Εκτός κι αν σηκώσεις ανάστημα και δείξεις ότι τελικά κάτι κρύβεις στο παντελόνι σου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου