Breaking

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

"Δεν είναι αθώοι" - Οι Ναζί στη φυλακή: Η ώρα της απόφασης έφτασε

Παρέμβαση με πλακάτ στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" της καμπάνιας "Δεν Είναι Αθώοι"

Παρέμβαση με πλακάτ στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" της καμπάνιας "Δεν Είναι Αθώοι"  EUROKINISSI
"Δεν είναι αθώοι- Οι Ναζί στη φυλακή". Το σύνθημα που έχει κατακλύσει τα social media τις τελευταίες ώρες και το οποίο απαιτεί το αυτονόητο: την παραδειγματική καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Αν η ταχύτατη εξέλιξη του διαδικτύου και η δυναμική που έχουν αποκτήσει τα social media έχουν ένα θετικό, τότε αυτό σίγουρα είναι η δυνατότητα που έχουν δώσει στο λαό να φωνάξει και να αντιδράσει σε κάθε αδικία, σε κάθε καταπάτηση δικαιωμάτων, στις ακροδεξιές ρητορικές, στην αναπαραγωγή σεξιστικών προτύπων. Τρανό παράδειγμα, η χυδαία ατάκα περί βιασμού που ξεστόμισε παίκτης γνωστού ριάλιτι που υπό άλλες συνθήκες και χωρίς τη δυναμική των social media, θα είχε περάσει στα "ψιλά".

Έτσι λοιπόν, τις τελευταίες ώρες, το σύνθημα "Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή" έχει κάνει δυναμική εμφάνιση στο facebook, όπου χιλιάδες χρήστες, ο ένας μετά τον άλλον, προσθέτουν τη στάμπα με το σλόγκαν στη φωτογραφία προφίλ τους.

Πρόκειται για το σύνθημα των ημερών. Με αφορμή την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής έπειτα από 5,5 βασανιστικά χρόνια και την καταληκτική ημερομηνία της 7ης Οκτωβρίου, που θα ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων, ο κόσμος, με τη δύναμη που έχει, επιδιώκει να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για το τελικό αποτέλεσμα του δικαστηρίου. Οι χρήστες απαιτούν τη βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων.

Άλλωστε, η πληθώρα των στοιχείων που παρουσιάστηκαν δεν αφήνει περιθώριο καμιάς αμφιβολίας για τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. Μίας οργάνωσης με δολοφονική δράση 30 και πλέον ετών, που καθυστέρησε πολύ να τεθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αναλυτικά στη συγκρεκριμένη ιστοσελίδα παρατίθενται όλες οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται τα μέλη και η ηγεσία του ναζιστικού κόμματος. Φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων που θεωρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά και για τα οποία η ηγεσία δεν κατηγορήθηκε ποτέ.

Το σύνθημα εμφανίζεται εδώ και καιρό σε όλες τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκε η πολύκροτη δίκη.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"  EUROKINISSI

Έφτασε επιτέλους η ώρα να σημάνει το τέλος της ανοχής στις προτροπές βίας, στη στοχοποίηση των αδυνάμων, των προσφύγων, των μη χριστιανών, των "διαφορετικών". Να μπει ένα τέλος στη χρήση βίας προς οποιονδήποτε εναντιώνεται στην ακροδεξιά ρητορική τους. Ήρθε η ώρα οι οικογένειες των δολοφονημένων Παύλου Φύσσα και νωρίτερα του Σαχζάτ Λουκμάν να αισθανθούν μία μικρή δικαίωση στον αγώνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μοιραία λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης μαζί και ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς.

Εδώ θα βρείτε το ψήφισμα που προώθησε η οικογένεια Φύσσα στο avaaz για συλλογή υπογραφών με σκοπό την καταδίκη της ΧΑ.

Όλοι πλέον καλούμαστε να διαλέξουμε πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου