Breaking

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ιανός: Συνεχίζει την καταστροφική πορεία του - Πληροφορίες για αγνοούμενους

Πλημμύρες και καταστροφές στην Κεφαλονιά.

Πλημμύρες και καταστροφές στην Κεφαλονιά.  AP
Σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία επικεντρώνονται τα περισσότερα προβλήματα με την κακοκαιρία ενώ εξακολουθεί να δέχεται κλήσεις η Πυροσβεστική για παροχές βοήθειας στην Κεφαλονιά.

Δύο άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, στην Καρδίτσα, καθώς, μετά τις καταστροφές σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα πλέον ο Κυκλώνας Ιανός «σφυροκοπά» την Στερεά Ελλάδα και κυρίως την Θεσσαλία τις βραδινές ώρες.

Ο χάρτης με την πορεία του Ιανού

 

Στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, η Πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε 85 απομακρύνσεις πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια και αυτοκίνητα και στην μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία, έως αργά τη νύχτα, σε 4 απεγκλωβισμούς στο Μουζάκι, σε 4 απεγκλωβισμούς στους Σοφάδες και 28 απεγκλωβισμούς πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Πρόσθετα, η Πυροσβεστική έχει προχωρήσει έως αργά το βράδυ σε 2 κοπές δέντρων και 6 αντλήσεις υδάτων σε Μουζάκι και Σοφάδες και σε μία κοπή δέντρου και μία άντληση στον Βόλο.

Στην Στερεά Ελλάδα, από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, το Λιανοκλάδι και την Υπάτη, οι πυροσβέστες έχουν έως τώρα προχωρήσει σε περισσότερους από 50 απεγκλωβισμούς και μεταφορές πολιτών σε ασφαλή σημεία και συνεχίζουν και έχουν πραγματοποιήσει 16 αντλήσεις υδάτων. Ακόμα 11 αντλήσεις υδάτων έχουν πραγματοποιηθεί στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

Στην Κεφαλονιά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 300 κλήσεις, έχει προχωρήσει έως τώρα σε 70 απεγκλωβισμούς πολιτών και μεταφοράς τους σε ασφαλή σημεία και συνεχίζει, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα στο νησί το έχει δεχτεί η Αγία Ευθυμία. Έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί 30 κοπές δέντρων και 15 αντλήσεις υδάτων.

Damaged power and telecommunication lines are seen during a storm at the port of Argostoli, on the Ionian island of Kefalonia, western Greece, Friday, Sept. 18, 2020. A powerful tropical-like storm named Ianos battered the western islands of Zakynthos, Kefalonia, and Ithaki overnight, causing flash flooding, property damage, power outages, and road closures mostly from downed trees, police and local authorities said. (AP Photo/Nikiforos Stamenis)
 AP

Από την Ιθάκη η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων και από αυτές, δύο αφορούσαν τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Από την Ζάκυνθο έχουν γίνει 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων και από αυτές, μία αφορούσε τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο.

Στα νησιά του Ιονίου πέρα από τις καταστροφές και τις ζημιές, έχουν ξηλωθεί από τους θυελλώδεις ανέμους και στύλοι ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των περιοχών αυτών και στις τηλεπικοινωνίες.

Στην Δυτική Ελλάδα, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί από την Αιτωλοακαρνανία 17 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων και 16 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Από την Ηλεία 16 κλήσεις για κοπές δέντρων και δύο από την Αχαΐα.

Η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή λόγω της κακοκαιρίας και συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων της που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές.

Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με τη σημερινή επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ιόνιο, κεντρική και νότια Ελλάδα, καθώς και Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, για το διάστημα Παρασκευή 18-09-2020 έως Κυριακή 20-09-2020.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται:

 • Την Παρασκευή (18-09-2020) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους και θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου - από την Λευκάδα και νοτιότερα - την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα - κυρίως την κεντρική - και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου, τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.
 • Το Σάββατο (19-09-2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
 • Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.
Waves break on a seaside tavern during a storm at the port of Argostoli, on the Ionian island of Kefalonia, western Greece, Friday, Sept. 18, 2020. A powerful tropical-like storm named Ianos battered the western islands of Zakynthos, Kefalonia, and Ithaki overnight, causing flash flooding, property damage, power outages, and road closures mostly from downed trees, police and local authorities said. (AP Photo/Nikiforos Stamenis)
 AP

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Seawater from crashing waves cover a road at the port of Argostoli, on the Ionian island of Kefalonia, western Greece, Friday, Sept. 18, 2020. Hurricane-force winds and heavy rainfall battered several islands off the western coast of Greece Friday, causing power outages and road closures, as authorities in nearby mainland areas remained on alert. (AP Photo/Nikiforos Stamenis)
 AP

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Οι διακοπές κυκλοφορίας στις πληγείσες περιοχές

Έντονα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο των περιοχών που πλήττονται από την κακοκαιρία και τον Κυκλώνα Ιανό.

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην 286η χ/θ του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον από μία λωρίδα. Λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο σημείο, παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις οδηγίες των αστυνομικών δυνάμεων.

Στην Στερεά Ελλάδα η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω έντονης βροχόπτωσης και ύπαρξης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα, έχει διακοπεί στα κάτωθι σημεία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

 • στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από την 12η έως την 27η χ/θ,
 • στην Επαρχιακή Οδό Λουτρών Υπάτης – Μεξιατών Φθιώτιδας, από την 1η έως την 3η χ/θ,
 • από την Τοπική Κοινότητα Κορομηλιάς Δομοκού Φθιώτιδας, έως την 34η χ/θ της Ε65.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αστυνομικών.

Στην Δυτική Ελλάδα, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας παρατείνονται μέχρι την 09:00 ώρα στις 19-09-2020 οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 • Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και λεωφορείων, καθώς και παντός είδους οχημάτων που έλκουν τροχήλατα μέσα και κινούνται:
 • Στην Ολυμπία Οδό, από χ/θ 205 έως χ/θ 222,920 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
 • Κατά μήκος της Εθνικής Οδού Πατρών –Πύργου, της Π.Ε.Ο. Πατρών –Πύργου καθώς και της Π.Ε.Ο. Πατρών –Κορίνθου, στην περιοχή αρμοδιότητάς μας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 • Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και λεωφορείων, καθώς και παντός είδους οχημάτων που έλκουν τροχήλατα μέσα και κινούνται στην Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», ρεύμα κυκλοφορίας προς Αντίρριο.
Seawater from crashing waves cover the yard of a tavern during a storm at the port of Argostoli, on the Ionian island of Kefalonia, western Greece, Friday, Sept. 18, 2020. Hurricane-force winds and heavy rainfall battered several islands off the western coast of Greece Friday, causing power outages and road closures, as authorities in nearby mainland areas remained on alert. (AP Photo/Nikiforos Stamenis)
 AP

Πρόσθετα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Δυτική Ελλάδα ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 • Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, ισχύει ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και πεζών στην παλαιά γέφυρα Ροδιάς Αιγιαλείας, που ενώνει τις Τ.Κ Νικολαίικων και Ροδιάς, από την 06:00 ώρα της 18- 09-2020 έως και την 06:00 ώρα της 20-09-2020. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το παρόδιο οδικό δίκτυο.
 • Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχηµάτων άνω του 1,5 τόνου και λοιπών βαρέων οχηµάτων, καθώς και παντός είδους οχηµάτων που έλκουν τροχήλατα µέσα, στα κάτωθι τµήµατα του Εθνικού Οδικού ∆ικτύου της Περιφέρειας Ηλείας και παράπλευρο δίκτυο αυτών:
 • Ν. Ε. Ο. Πατρών – Πύργου, από όριά µας µε Ν. Αχαΐας ( Βουπράσιο χ/θ 40,7) έως Πύργο (χ/θ 94,5) και στα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας,
 • Ε. Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας από χ/θ 4 έως χ/θ 43,8 (όρια µε Ν. Μεσσηνίας – Γέφυρα ποταµού Νέδα) και στα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας,
 • Ε. Ο. Τριπόλεως - Πύργου από όρια µε Ν. Αρκαδίας (χ/θ 106,3) έως Πύργο (χ/θ 144,8) και στα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας,

Η ισχύς της παρούσας απόφασης ισχύει μέχρι και την εξασθένηση των καιρικών φαινοµένων.

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, ισχύει προσωρινή και πλήρη διακοπή κυκλοφορίας παντός είδος φορτηγού ωφέλιμου βάρους άνω του 1.5 τόνου και λοιπών βαρέων οχημάτων, καθώς και παντός είδους οχημάτων που έλκουν τροχήλατα μέσα, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από το βράδυ της Πέμπτης, έως τη λήξη των φαινομένων, ως ακολούθως:

 • Στον αυτοκινητόδρομο «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ,από τον Α/Κ Αντιρρίου ( χ/θ 5+499) έως τον Α/Κ Ρίγανης (χ/θ 65+202)
 • Στη Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από κόμβο Αντιρρίου (χ/θ 0+500) έως γέφυρα Αλάμπεη (χ/θ 59+600)
 • Στην Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιτέας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από κόμβο Αντιρρίου (χ/θ 0+500) έως γέφυρα Μόρνου (χ/θ 15+400).
 • Στη «Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Aκαρνανίας, ισχύει η προσωρινή ή πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 1,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων, καθώς και παντός είδους οχημάτων που έλκουν τροχήλατα μέσα, τα οποία κινούνται στα κάτωθι τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου μέχρι το πέρας των φαινομένων και συγκεκριμένα:

 • Στον αυτοκινητόδρομο ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, από Α/Κ Ρίγανης (χ/θ 65+202) έως και Α/Κ Αρτας (χ/θ 140+891),
 • Στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από την χ/θ 59+681 έως την χ/θ 139+000,
 • Στην Ε.Ο. Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από την χ/θ 0+001 έως την χ/θ 53+000,

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλληνίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, έως την 18:00 ώρα σήμερα ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Δημοτική Οδό Αργοστολίου-Διλινάτων (μέσω περιοχής Λαγκάδας) και συγκεκριμένα, από την διασταύρωσή της με την Επαρχιακή Οδό Αργοστολίου-Ληξουρίου (εκκλησία Δραπάνου) μέχρι και τα Διλινάτα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το λοιπό οδικό δίκτυο της περιοχής που δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, μέχρι και την 08:00΄ ώρα της 19-9-2020 θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 1,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, τα οποία κινούνται στον οδικό άξονα από Βαθύ Ιθάκης προς την Βόρεια Ιθάκη και αντίστροφα.

Στην Πελοπόννησο, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ισχύει η προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου, άνω των 1,5 τόνων ωφέλιμου φορτίου, λεωφορείων, λοιπών οχημάτων μεγάλου όγκου, καθώς και οχημάτων που έλκουν τροχήλατα, από το βράδυ της Πέμπτης και για 48 ώρες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού, από τη χ/θ 44,5 (Τ.Κ. Ελαίας) έως και τη χ/θ 130 (Τ.Κ. Μεθώνης), Εθνική Οδός Πύργου- Μεθώνης.

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης η Στερεά Ελλάδα-Κήρυξη Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που ήδη πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας μας (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός), με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες: Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία, από 18-09-2020 έως και 19-09-2020, λόγω σχετικής προειδοποίησης για τις περιοχές αυτές.

ΠΑΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
 EUROKINISSI

Επιπλέον, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και την Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 17-09-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 στις παραπάνω περιοχές και θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως 05-10-2020 και 06-10-2020 αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου