Breaking

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ; – ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ; – ΘΑ

 erdogan-mitsotakis11

 ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; – ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ; – ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ORUC REIS ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ;

Συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση μάλιστα, αρχικά ήταν προγραμματισμένη για αύριο.

Πριν τη συνάντηση θα προηγηθεί την Τετάρτη με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς συζήτηση στη συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ, για την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Φυσικά η συνεδρίαση δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, αφού η Τουρκία έχει βέτο και μπορεί να μπλοκάρει όλες τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα.

Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ότι έγινε πριν λίγες μέρες με τις δηλώσεις Στόλτεμπεργκ, Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν τη συνάντηση και αναφέρουν πως «Η Ελλάδα πέτυχε να προηγηθεί οποιασδήποτε τεχνικής συζήτησης σε επίπεδο ΝΑΤΟ, η πολιτική συζήτηση που θα γίνει αύριο στο λεγόμενο nat, δηλαδή, στο βορειοατλαντικό συμβούλιο και στο επίπεδο των νόμιμων αντιπροσώπων»

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρότασης του φιλότουρκου ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ουσιαστικά αυτές οι συναντήσεις αποτελούν το πρώτο βήμα των διαπραγματεύσεων στις οποίες θα εξασφαλιστεί ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αντιδράσει στις τουρκικές έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τελικώς φαίνεται ότι όχι μόνο θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά έσβησαν και οι “κόκκινες” γραμμές που είχαν θέσει οι κυβερνώντες  για αποχώρηση του Oruc reis, ώστε να υπάρξει διάλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου