Breaking

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΣΤΕΡΗ: ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΦΙΜΩΤΡΟ» ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Κλεάνθης Γρίβας
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΣΤΕΡΗ:  ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΦΙΜΩΤΡΟ» ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ«Ο μονόλογος οδηγεί στο ψυχιατρείο ή στο μαυσωλείο» (Οκτάβιος Παζ), στον εξευτελισμό της επιστήμης, στην προώθηση της αρρώστιας και, εν τέλει, στην κατάργηση των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

Κλεάνθης Γρίβας,

ψυχίατρος νευρολόγος, διδάκτωρ ιατρικής ΑΠΘ

(διευκρίνηση: χρησιμοποιώ τον ως άνω

ακαδημαϊκό τίτλο, μόνο όταν αντιμετωπίζω

ανθρώπους που δεν διαθέτουν τίποτε άλλο

εκτός από ένα ακαδημαϊκό τίτλο)

 

Τη αποφράδα 14η Σεπτεμβρίου 2020

 

EANΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ«ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΦΙΜΩΤΡΟΥ» ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, με την απειλή της στέρησης ενός θεμελιώδους συνταγματικού δικαιώματός τους, του δικαιώματός τους στην εκπαίδευση, (!) ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟ-ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ,ΑΛΛΕΡΓΙΚΩΝ, ΨΥΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ –διαφόρου σοβαρότητας–ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ(πράγμα το οποίο απεύχομαι),

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ (ποινικά και αστικά),

 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ή «Άγνοιας»και «Αρρώστιας», κατά τη Νεο-γλώσσα του 1984 τουOrwell),ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ’ ΑΥΤΟΥΣ και οι πάσης φύσεως«σύμβουλοί» τους, που τους παρέχουν γραφειοκρατική και «επιστημονική» κάλυψη.

 

Το ως άνω μέτρο είναι αντισυνταγματικό και αντεπιστημονικό και πρέπει να προσβληθεί ως τέτοιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αλλά γι’ αυτό, απαιτείται η συμβολή γιατρών και νομικών που επιμένουν να παραμένουν γιατροί και νομικοί.

 

Κλεάνθης Γρίβας

 

 

REUTERS: ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

1 Σεπτεμβρίου 2020

 

Με βάση το Reuters, οι μάσκες είναι:

 

[ΑΥΣΤΡΙΑ: Χωρίς μάσκες]

[ΕΛΒΕΤΙΑ: Χωρίς μάσκες]

ΚΑΤΩ ΧΏΡΕΣ: Χωρίς μάσκες(για μαθητές και δασκάλους).

ΝΟΡΒΗΓΙΑ:Χωρίς μάσκες

ΠΟΛΩΝΙΑ:Χωρίς μάσκες

ΡΩΣΙΑ:Χωρίς μάσκες(απλώς, συνιστώνται στα παιδιά).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Χωρίς μάσκες(τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ).

 

ΕΛΛΑΔΑ:  Υποχρεωτικές(για μαθητές και δασκάλους) εντός του σχολείου.

 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ:Υποχρεωτικές στους μαθητές της 2βάθμιας εκπαίδευσης, μόνο στους κοινόχρηστους χώρους και μόνο εάν επιβληθεί lockdownστην περιοχή κάθε σχολείου.

 

ΓΑΛΛΙΑ:Υποχρεωτικές στους μαθητές άνω των 11 ετών (στους εσωτερικούς χώρους). Νηπιαγωγεία:τα παιδιά δεν χρειάζεται να τηρούν ούτε τις κοινωνικές αποστάσεις.Δημοτικά: λειτουργούν εναλλάξ ή με λιγότερους μαθητές.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, αλλά όχι στα θρανία [κατά το μάθημα]. Στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ακυρώθηκε η υποχρέωση των μεγαλύτερων μαθητών να φορούν μάσκες στα μαθήματα.

 

ΙΤΑΛΙΑ:Υποχρεωτικές κατά την άφιξη και την αναχώρηση από το σχολείο, αλλά μπορούν να αφαιρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

 

ΙΣΠΑΝΙΑΥποχρεωτικές στους μαθητές ηλικίας 6 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου