Breaking

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Σοκ στο ελληνικό πολιτικό σύστημα από τον πρόεδρο του Ναγκόρνο Καραμπάχ!: «Πηγαίνω στην πρώτη γραμμή με τους καταδρομείς»

aragik-xaroutgiounian

Το Κοινοβούλιο του Καραμπάχ απευθύνεται προς τους πολίτες του Αζερμπαϊτζάν, μιλώντας χωρίς περιστροφές για τον ρόλο της Τουρκίας .Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο πρόεδρος της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ή Αρτσάχ, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν δήλωσε ότι θα μεταβεί στην πρώτη γραμμή μαζί με τις ειδικές δυνάμεις.

Φανταστείτε σε ποια πρώτη γραμμή θα βρεθούν οι δικοί μας… ηγέτες σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία.

Μάλιστα και μετά την επίθεση Αζέρων, Τούρκων και ισλαμιστών μισθοφόρων στην πρωτεύουσα, το μαρτυρικό Στεπανακέρτ οι αρχές του Ναγκόρνο- Καραμπάχ δήλωσαν ότι δεν θα εκκενωθεί η πόλη και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν τον αγώνα εκεί.

Πιο αναλυτικά ο Υπουργός Εσωτερικών του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε ότι η πρωτεύουσα δεν θα εκκενωθεί και ότι ήδη έχουν στον λογαριασμό 19 εκατομμύρια δολάρια για αποζημιώσεις.

“Οι Αζέροι με πυραυλικές επιθέσεις χτύπησαν την πρωτεύουσα και υπήρξαν 10 νεκροί αλλά όλοι θα μείνουμε εδώ”.

Το κείμενο είναι κάλεσμα της βουλής του Αρτσαχ προς τους Αζέρους, στο οποίο διακρίνεται η πολιτική της Τουρκίας:

«Στις 27 Σεπτεμβρίου, με την ανοιχτή υποκίνηση της Τουρκίας, οι αρχές του Μπακού ξεκίνησαν μια άλλη μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας του Artsakh, επαναλαμβάνοντας τις εχθροπραξίες. Πράγματι, αυτή τη φορά ένας από τους κύριους στόχους της ανανέωσης του πολέμου είναι η απότομη εξάπλωση της τουρκικής επιρροής στην περιοχή, για την οποία οι αυτόχθονες του Αζερμπαϊτζάν χύνουν το αίμα τους, πεθαίνουν ή μένουν ανάπηροι. Κανένας εκπρόσωπος τους γηγενούς λαούς του Αζερμπαϊτζάν δεν θα κερδίσει τίποτα από αυτόν τον πόλεμο, δεν υπάρχει τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ εσάς και των Αρμενίων του Artsakh, τα συμφέροντά μας δεν είναι σε αντίθεση μεταξύ τους.

Οι Αρμένιοι του Artsakh σας φέρονταν πάντα με σεβασμό και τις τελευταίες δεκαετίες είναι οι αρχές του Μπακού που εμπόδισαν την επικοινωνία και τη φιλία μεταξύ μας, μια φιλία που έχει ιστορία χιλιάδων ετών. Στο Artsakh γνωρίζουν ότι οι αρχές του Μπακού αναζητούν τη στρατιωτική θητεία μεταξύ των αυτοχθόνων λαών του Αζερμπαϊτζάν, στέλνοντάς τους στην πρώτη γραμμή, τους πιο επικίνδυνους τομείς του μετώπου, όπου η πιθανότητα θανάτου είναι υψηλότερη.

Έτσι, οι αρχές του Μπακού επιλύουν δύο προβλήματα: αφενός, σας χρησιμοποιούν ενάντια στο Artsakh, αφετέρου, να απαλλαχτούν από εσάς, επειδή είστε εμπόδιο στο δρόμο της μαζικής Τουρκικοποίησης του Αζερμπαϊτζάν. Ανεξάρτητα από το πόσο ενεργά συμμετέχετε στην επίθεση εναντίον του Artsakh ως μέρος του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, ο λαός του Artsakh αισθάνεται βαθιά θλίψη για κάθε θύμα και τραυματίες στις τάξεις σας. Επειδή πλησιάζει το τέλος μιας σημαντικής δημογραφικής και ιστορικο-πολιτιστικής ανακατάταξης σε αυτήν την περιοχή με ιστορία χιλιάδων ετών. Προκειμένου να μη σκοτωθείτε για τις ιδιοτροπίες των αρχών του Μπακού, απευθύνουμε έκκληση στους αυτόχθονες λαούς του Αζερμπαϊτζάν: Lezgins, Talysh, Avars, Tatars, Udins, Tsakhurs, Ingilos, Rutuls, Shahdags, Kurds, που βρίσκονται στα πρόθυρα αφομοίωσης τους.

1. Αποφύγετε τη στρατολόγηση, πηγαίνοντας στην πρώτη γραμμή, συμμετέχοντας σε στρατιωτική επίθεση εναντίον του λαού του Artsakh με κάθε δυνατό τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάλειψης του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν. Όσοι εγκατέλειψαν το Αζερμπαϊτζάν και δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην επίθεση εναντίον του Artsakh θα λάβουν κατάλληλη βοήθεια από τις σχετικές δομές της αρμενικής διασποράς σε άλλες χώρες.

2. Εάν βρεθείτε στην πρώτη γραμμή, προσπαθήστε να μην συμμετέχετε σε εχθροπραξίες και αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να παραδοθείτε στους εκπροσώπους των Ένοπλων Δυνάμεων Artsakh. Όσοι επιθυμούν να παραδοθούν πρέπει να δείξουν ότι είναι άοπλοι όταν διασχίζουν τα σύνορα κρεμώντας μια λευκή σημαία ή ένα κομμάτι από λευκά ρούχα στο κεφάλι τους (ώστε να είναι ορατό). Αμέσως μετά την παράδοση, δηλώνοντας ότι ανήκει στους αυτόχθονες πληθυσμούς του Αζερμπαϊτζάν, το άτομο δεν θα θεωρηθεί αιχμάλωτος πολέμου, αλλά φιλοξενούμενος, και θα παραληφθεί σύμφωνα με τους κανόνες φιλοξενίας που υιοθετούν οι αυτόχθονες λαοί αυτής της περιοχής για χιλιετίες. Με τη θέλησή τους, αυτοί οι άνθρωποι θα αποφασίσουν εάν θα μείνουν στο Artsakh ή θα φύγουν για άλλη χώρα. Όσοι επιθυμούν να φύγουν από το Artsakh θα λάβουν κατάλληλη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, για ασφαλή μεταφορά σε τρίτη χώρα και κατοικία εκεί.

Η Δημοκρατία του Artsakh, ως απόδειξη φιλικής και μη εχθρικής στάσης απέναντι στους αυτόχθονες λαούς του Αζερμπαϊτζάν, είναι έτοιμη να παραδώσει, χωρίς καμία προϋπόθεση, τα σώματα εκείνων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις εναντίον μας και είναι από τους αυτόχθονους του Αζερμπαϊτζάν. Οι συγγενείς των νεκρών στρατιωτών μπορούν να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία της Δημοκρατίας του Artsakh για να οργανώσουν αυτήν τη διαδικασία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν συζήτησαν την Παρασκευή για τις συγκρούσεις που επικρατούν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι ηγέτες εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για συμμετοχή εξτρεμιστών από τρομοκρατικές ένοπλες οργανώσεις της Μέσης Ανατολής στις συγκρούσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου