Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή και το σώμα μας το χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.

Μειώνει την κακοσμία του στόματος

Όσο φρέσκα και υπέροχα κι αν μας κάνουν να νιώθουμε τα πρωινά, σχεδόν πάντα συνοδεύονται από μια δόση κακοσμίας από το στόμα μας. Οι έρευνες όμως έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δυσάρεστης αναπνοής.

Βοηθά στην πέψη

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται να πιουν νερό, παρά μόνο όταν κάτσουν στο τραπέζι για ένα γεύμα. Αν και υπάρχουν οφέλη όταν πίνουμε νερό ανάμεσα στις μπουκιές μας, αυτά συνοδεύονται από ορισμένα μειονεκτήματα. Το νερό αραιώνει το πεπτικό οξύ, παρακωλύοντας έτσι τη διαδικασία της πέψης. Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα και να δώσετε στο πεπτικό σας σύστημα την έξτρα τόνωση που χρειάζεται, για να λειτουργεί καλύτερα.

Δυσκοιλιότητα

Στο ίδιο μήκος κύματος με την πέψη, ένα ζεστό ποτήρι νερού το πρωί αποδεικνύεται σπουδαία θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα. Όταν αναπληρώνετε το χαμένο νερό στον οργανισμό σας, τον βοηθάτε να χωνέψει και να ξεφορτωθεί τις τροφές ή τις τοξίνες που έχουν μείνει στο σύστημά σας.

Σωματική απόδοση

Η κατανάλωση νερού αμέσως μόλις ξυπνήσετε μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τη σωματική σας επίδοση, ειδικά αν σας αρέσει να γυμνάζεστε νωρίς το πρωί. Ακόμα κι αν η σωματική σας δραστηριότητα είναι ήπια καθ’ όλη της διάρκεια της μέρας, είναι απολύτως απαραίτητο το σώμα σας να λαμβάνει το νερό που χρειάζεται, ώστε να λειτουργεί σωστά.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η δίψα στην πραγματικότητα δεν αποτελεί τον καλύτερο δείκτη του πότε χρειάζεται το σώμα μας νερό. Αν διψάτε, αυτό μάλλον σημαίνει ότι είστε ήδη αφυδατωμένοι! Αν υιοθετήσετε τη συνήθεια του να πίνετε νερό το πρωί, ακόμα κι όταν δεν νιώθετε δίψα, υιοθετείτε έναν υπέροχο τρόπο να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να ενυδατώνεται όλες τις ώρες της μέρας.

Απώλεια βάρους

Αυτή η τακτική αποτελεί επίσης έναν σπουδαίο τρόπο να ξεγελάσετε τον οργανισμό σας με το να σκεφτεί ότι είναι χορτασμένος, που μπορεί να σας οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην απώλεια βάρους! Τις περισσότερες φορές, όταν το σώμα σας λαχταρά να φάει κάτι, αυτό που προσπαθεί να σας πει είναι πως νιώθει αφυδατωμένος. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι πίνετε νερό το πρωί όταν ξυπνάτε και θα δείτε ότι αυτό θα ελέγξει και την όρεξή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υγιέστερη επιδερμίδα

Ένα πρωινό ποτήρι νερού είναι επίσης μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για την επιδερμίδα σας. Η αφυδάτωση γενικά προκαλεί ξηρό δέρμα με τάση φαγούρας, όπως επίσης κι ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Αντί να ψάχνετε την ενυδατική σας κρέμα, τη λοσιόν ή τη βάση σας, επιλέξτε το πιο εύκολο πράγμα, ένα ποτήρι νερό για απαλότερη και φωτεινότερη επιδερμίδα.

Το νερό είναι ζωή

Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού το πρωί είναι κάτι περισσότερο από ευεργετική τακτική, είναι επιβίωση. Με το 75% του οργανισμού σας να αποτελείται από νερό, μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ χρειάζεστε νερό μετά από 8 ώρες αργής αφυδάτωσης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οπότε κρατήστε ένα μικρό μπουκάλι νερού δίπλα στο κρεβάτι σας, κάνει θαύματα!