Breaking

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Που πηγαίνει η ευθύνη; Γιατί δεχόμαστε παράλογα μέτρα;


Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα χωρίς σοβαρή τεκμηρίωση και χωρίς διάλογο με την κοινωνία. Η δημοκρατία έχει πάει περίπατο.

Οι “ειδικοί” που λαμβάνουν τεράστια ποσά χρηματοδότησης και “έρευνας” για εμβόλια βγαίνουν στα ΜΜΕ και λένε τη “γνώμη’ τους. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Η έλλειψη αντίλογου στα ΜΜΕ. Η έλλειψη της αντίθετης άποψης. Και μάλιστα υπάρχει τεράστιος πόλεμος κατά των γιατρών που έχουν αντίθετη γνώμη από την επίσημη. Ο ιατρικός σύλλογος απειλεί με πειθαρχικές διώξεις τους γιατρούς που εκφέρουν αντίθετη γνώμη. Γιατί είναι πιο σημαντική η άποψη των γιατρών που σπέρνουν φόβο, είναι στην πλευρά της κυβέρνησης και έχουν συμφέροντα;;;;;

Αποδεδειγμένα ο κορονοϊός έχει πολύ μικρή θνησιμότητα όπως δήλωσε και ο παγκόσμιας εμβέλειας γιατρός Ιωαννίδης πρόσφατα σε συνέντευξη που έδωσε. Δηλαδή ενώ ο ιός είναι ουσιαστικά ακίνδυνος για ηλικίες κάτω από 65-70 ετών χωρίς πρόσθετες ασθένειες η κυβέρνηση συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον κόσμο με παράλογα μέτρα που δεν έχουν επιστημονική βάση, όπως οι μάσκες που πρέπει να φοράμε παντού.

Υπάρχει μεγάλη ασάφεια ως προς την ευθύνη.  Έχουν καταστραφεί εταιρείες, επαγγελματίες από τα παράλογα μέτρα. Άνθρωποι αυτοκτονούν από τις συνέπειες των μέτρων. Ασθενείς με σοβαρές ασθένειες δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα και πεθαίνουν λόγω φόβου να πάνε σε νοσοκομεία.

Μεγάλο ερώτημα: Ποιος έχει την ευθύνη για τις “παράπλευρες” απώλειες; Ποιος έχει την ευθύνη για τα ανόητα μέτρα;

Για μένα την ευθύνη έχουν αποκλειστικά η κυβέρνηση και όλοι όσοι συνεργάστηκαν για να σπείρουν φόβο και να ληφθούν αυτά τα μέτρα, όπως κυβερνητικοί λοιμωξιολόγοι, τα ΜΜΕ, ο ιατρικός σύλλογος. Η κοροϊδία είναι προφανής. Ελέγχεις όλους αυτούς και έτσι ο κόσμος πιστεύει ότι υπάρχει όντως ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ήδη έχει αποδειχτεί ότι είναι ασήμαντο και μετά δεν έχεις την ευθύνη για τις συνέπειες. Για μένα οι ευθύνες είναι τεράστιες και ας κάνουν την πάπια οι πολιτικοί λέγοντας ψέματα ότι μας προστατεύουν. Την τσέπη τους και τα συμφέροντά τους προστατεύουν. Η ώρα που θα πρέπει να απολογηθούν πλησιάζει. Εύχομαι η οργή του κόσμου να ξυπνήσει και να τους τακτοποιήσει.

Γιατί δεχόμαστε αυτά τα παράλογα μέτρα όπως π.χ. να φοράμε μάσκες παντού;

Εκτός από τα πρόστιμα (σπουδαίο “δημοκρατικό” μέτρο), ένας σημαντικός λόγος είναι ότι στο σύστημα εκπαίδευσης σκόπιμα δεν αναφέρεται πουθενά ο αντίλογος. Πάντα μας έλεγαν αυτή είναι η άποψη που ισχύει. Αυτή θα μάθεις. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα αμφισβήτησης της επίσημης άποψης, είτε πρόκειται για ιστορία, μαθηματικά, φυσική, οτιδήποτε. Πάντα υπάρχει η γραμμή της κυβέρνησης και των δήθεν αδιαμφισβήτητων επιστημονικών απόψεων. Εδώ μέχρι και η μέθοδος χρονολόγησης του άνθρακα έχω διαβάσει ότι αμφισβητείται. Στην επιστήμη και παντού πάντα πρέπει να αμφισβητείς την αλήθεια που νομίζεις ότι κατέχεις. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα, έλεγε ο Σωκράτης.

Έτσι και στην πολιτική. Όλα τα κόμματα είναι ελεγχόμενα. Σου λέει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που την υπηρετούν ότι αυτό ισχύει. Κάθε άλλη άποψη λογοκρίνεται και είναι λάθος. Και επειδή ο άνθρωπος, αν δεν είχε την τύχη οι περιστάσεις της ζωής να τον φέρουν σε σημείο που να μπορέσει να αμφισβητεί αυτά που του λένε λόγω εμπειριών ή διαβάσματος ή περιέργειας για γνώση, δέχεται αυτό που του λένε χωρίς να εξετάζει ποιος του το λέει, γιατί του το λέει, αν έχει συμφέροντα αυτός που το λέει. Είναι προφανές ότι το σύστημα δεν θέλει αμφισβητίες, αλλά μόνο άτομα που δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο σκέψης, που η σκέψη τους δεν είναι ελεύθερη. Για αυτό χρησιμοποιεί δήθεν αυθεντίες. Για να πείθει εύκολα αυτούς που βασίζονται στο σύστημα για να τους πει την “αλήθεια”.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι ότι οι πολιτικοί θέλουν να προκαλέσουν τριβή και διχόνοια. Γιατί τι θα προκαλέσουν αυτά τα μέτρα; Διαίρει και βασίλευε είναι η πάγια τακτική των πολιτικών. Το ίδιο το σύστημα έχει πάντα δυο αντίπαλες πλευρές που ελέγχονται από τα ίδια συμφέροντα. Για παράδειγμα, παλιά ήταν ΝΔ εναντίον ΠΑΣΟΚ , τώρα είναι ΝΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά τα κόμματα αυτά δεν διαφέρουν ως προς τις βασικές θέσεις τους: Πολυπολιτισμικότητα, μνημόνια κλπ. Τα ακραία κόμματα χρησιμοποιούνται ως προστασία για τα δυο μεγάλα. Θα προκληθεί διχόνοια μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, μασκοφόρων και μη μασκοφόρων. Με αυτή τη διαμάχη ο κόσμος θα ξεχάσει τα φλέγοντα θέματα όπως ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός μεταναστών, ελληνοτουρκικά, οικονομική καταστροφή, προώθηση ψηφιακής παρακολούθησης πολιτών κλπ. Καλή διάσπαση προσοχής φέρνει ο κορονοϊός, καλό εργαλείο στα χέρια των πολιτικών.

Η ευθύνη υπάρχει. Και θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου