Breaking

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020

Συγκλονιστική επιστολή Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στήν “βουλή” γιά τήν χρηματοδότηση τών φρεγάτων τού Πολεμικού Ναυτικού

 

Συγκλονιστική επιστολή Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στήν “βουλή” γιά τήν χρηματοδότηση τών φρεγάτων τού Πολεμικού Ναυτικού

Επιστολή-πρόσκληση, ένα «καμπανάκι έγερσης» προς τις ηγεσίες των κομμάτων του Κοινοβουλίου, το προεδρείο της Βουλής και συνολικά τους 300 βουλευτές που απαρτίζουν το ελληνικό Κοινοβούλιο απέστειλε ο ευπατρίδης πρόεδρος του ομίλου εταιρειών ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, προκειμένου να αποφασίσουν «εδώ και τώρα» για την χρηματοδότηση νέων φρεγατών για τον ελληνικό πολεμικό Στόλο με την δημιουργία «Ταμείου Ελληνικού Στόλου».

Ο Π.Εμφιετζόγλου, ένας επιχειρηματίας ο ο οποίος έχει δαπανήσει μεγάλο μέρος της προσωπικής του περιουσία, εντελώς αφιλοκερδώς, υπέρ της πατρίδος, σημειώνει στην επιστολή του με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2020:

«Η Ιστορία διδάσκει αυτούς που την θυμούνται και τιμωρεί αυτούς που την ξεχνούν. Έχουμε αφήσει το Ελληνικό Ναυτικό χωρίς αναβαθμίσεις, χωρίς νέες μονάδες, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό, χωρίς καν τορπίλες για τα νέα μας υποβρύχια 214, όταν δίπλα μας οι Τούρκοι χτίζουν συνεχώς νέα σύγχρονα πλοία, απαιτούν το μισό Αιγαίο, τα νησιά μας και τις θάλασσές μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Και συνεχίζει αναφερόμενος στις κωμικοτραγικές εξελίξεις με τις φρεγάτες που «όλο υπογράφονται» και όλο στον «αέρα» μένουν: 

«Κι ενώ ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις περιμέναμε την υπογραφή της συμφωνίας με την Γαλλία για τις 2 υπερσύγχρονες Belh@rra, με άμεση κάλυψη 2 νοικιασμένες Fremm, μαζί με διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη, πληροφορηθήκαμε ότι η εν λόγω συμφωνία αναβάλλεται ή ματαιούται διότι είναι ακριβή και ότι πιθανώς θα διενεργηθεί «διεθνής διαγωνισμός». 

Πόσος χρόνος όμως απαιτείται μέχρι να κατακυρωθεί ένας τέτοιος διαγωνισμός; Από την σύνταξη των προδιαγραφών, τις ενστάσεις των ενδιαφερόμενων, την προκήρυξη του διαγωνισμού, την αξιολόγηση, την κήρυξη του μειοδότη, τις νέες ενστάσεις και προσφυγές, και την διαδικασία του Ελεγκτικού Συνεδρίου απαιτούνται τουλάχιστον 2 χρόνια. Αν προσθέσουμε άλλα 3 χρόνια για την κατασκευή ή μετασκευή των πλοίων, καταλήγουμε σε 5-6 χρόνια.

Και τι θα κάνει το Ελληνικό Ναυτικό αυτά τα 5 χρόνια; Πόσο μπορεί με τα υπάρχοντα μέσα να καλύψει τις θάλασσές μας; Επίσης, ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι έχουμε Ιερό καθήκον να προασπιστούμε τους αδελφούς μας στην Κύπρο μας, Πως θα μπορέσει το Ναυτικό μας να υπερασπισθεί την Μεγαλόνησό μας; Ή μήπως πάλι η Κύπρος “κείται μακράν”;»

Και καταλήγει στην συγκλονιστική επιστολή του: «Αν η κυβέρνηση δυσκολεύεται οικονομικά να καλύψει τη δαπάνη, πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες θα συμβάλλουν πρόθυμα.

Να συστρατευθούμε λοιπόν όλοι οι απανταχού της γης, να συμβάλλουμε όλοι πλούσιοι και φτωχοί στον Ιερό σκοπό της σωτηρίας της Πατρίδας.

Να δημιουργήσουμε «Ταμείον Ελληνικού Στόλου» υπό την αιγίδα του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου. 

Τότε όλοι μας θα νιώθουμε υπερήφανοι για τη συμβολή μας και θα νιώθουμε συναισθηματικά δεμένοι με τα πλοία μας. Αυτή είναι η καλύτερη, έμπρακτη συμμετοχή μας στην μνήμη, στην απότιση τιμής στους ήρωες του ’21».

Η πρόταση Εμφιετζόγλου είναι πάνω απ’όλα ουσιαστική και κυρίως άμεσα εφαρμόσιμη. Χρόνος δεν υπάρχει. Μόνο η αγωνία να αποτρέψουμε το κακό που έρχεται, υπάρχει. Θα προλάβουμε;

Ιδού ολόκληρη η επιστολή του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου:

«ΠΡΟΣ: Την Βουλή των Ελλήνων

https://www.youtube.com/watch?v=eYhfDpwMoSs Ακούστε τά συγκλονιστικά λόγια πέραν όσων γράφει:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου